Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Încă 10 autobuze noi intră în flota Tursib

Încă 10 autobuze noi intră în flota Tursib

Primăria Sibiu a finalizat achiziția a încă 10 autobuze noi care vor intra în flota Tursib din luna iunie. Autobuzele au sosit deja în autobaza de la Sibiu, fiind livrate de firma firma BMC Truck & Bus SRL din București. Valoarea investiției din bugetul local este de 10,5 milioane de lei.

Cele 10 autobuze City Bus Diamond măsoară 12 metri, au trei uși, un motor Euro 6 produs de Daimler (deținătorul mărcii Mercedes Benz), precum și podea joasă și rampă specială pentru accesul persoanelor cu dizabilități. Autobuzele oferă 28 de locuri pe scaune și încă 73 în picioare, inclusiv un loc pentru un scaun cu rotile. Confortul termic al pasagerilor va fi asigurat prin sisteme de climatizare – încălzire, ventilare și condiționare a aerului.

autobuze 2 Noile mijloace de transport sunt echipate cu GPS, astfel că pot fi monitorizate în timp real pe traseu, iar pentru siguranța călătorilor acestea sunt dotate cu 6 camere de supraveghere. În ceea ce privește informarea pasagerilor, autobuzele au afișaj electronic exterior în față, în spate și pe lateral. În interior informațiile utile vor fi afișate pe cele două monitoare și vor fi transmise prin anunțuri vocale. Pentru plata călătoriei în autobuz, pasagerii pot opta între validatoarele pentru bilete și aparatele pentru plata cu cardul contactless. Autobuzele vor oferi servicii de Wi Fi gratuit, fiind dotate cu echipamentele necesare. Cele 10 autobuze noi vor intra în parcul auto Tursib care s-a înnoit la finalul anului trecut cu 55 de autobuze.

autobuze 1

Reamintim faptul că Primăria Sibiu va continua modernizarea sistemului de transport public prin încă două proiecte care sunt depuse pe fonduri europene și se află în diverse stadii de evaluare:

• Achiziția a 40 de autobuze pe gaz comprimat, împreună cu modernizarea sistemului de ticketing, crearea unui sistem de management a flotei și crearea unei aplicații pentru transportul public. • Achiziția a 5 microbuze electrice pentru crearea unei linii verzi de transport în centrul orașului, împreună cu stațiile de încărcare aferente • Achiziția a 9 autobuze electrice printr-un proiect în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în acest caz proiectul pentru obținerea fondurilor europene fiind în curs de finalizare de către Minister.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

alunelu

Acum 4 ani

parca si astea din ultima transa au wifi, stie cineva parola?
Raspunde

Gărgănel

Acum 4 ani

Poate ar trebui sa renunte la achizitionarea de turcisme via Bucuresti, pe viitor... O investitie frumoasa ar fi si imbunatatirea statiilor de autobuze, ca la Cluj. Acolo au panouri luminoase unde se poate citi orarul iar statiile arata in general mai bine, cle putin spre zona centrala.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus