Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

În SUA a fost aprobat cel mai scump medicament din lume

În SUA a fost aprobat cel mai scump medicament din lume

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a aprobat înregistrarea celui mai scump medicament din toate timpurile. Acesta este destinat tratamentului unei tulburări rare genetice.

Medicamentul se numește Zolgensma și este recomandat tuturor copiilor sub vârsta de 2 ani, cărora li s-a confirmat printr-un test genetic oricare dintre cele patru tipuri de atrofie musculară spinală, o afecțiune genetică, scrie Medicalxpress. Tratamentul vizează o genă defectă care slăbește atât de dramatic mușchii copiilor, încât ei devin incapabili de a se mișca și, în cele din urmă, nu pot să înghită sau să respire.

Tratamentul este estimat la 2,125 milioane dolari. Costurile pentru pacienți vor varia în funcție de acoperirea asigurărilor. Producătorul Novartis a spus că va permite asigurătorilor să efectueze plățile pe parcursul a 5 ani, a câte 425.000 dolari pe an, și va restitui o parte din bani dacă tratamentul nu va funcționa.

Un alt medicament pentru atrofia musculară spinală, de asemenea aprobat în SUA, este Spinraza și se administrează la fiecare 4 luni. Biogen, producătorul Spinraza, percepe un preț de listă de 750.000 de dolari pentru primul an și apoi 350.000 de dolari pe an după aceea.

Institutul Independent pentru Evaluarea Clinică și Economică, care evaluează valoarea medicamentelor noi, a calculat că prețul terapiei genice noi este justificat la un cost de 1,2 milioane până la 2,1 milioane de dolari, deoarece „transformă dramatic viața familiilor afectate de această boală devastatoare”, mai scrie sursa citată.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Anonymus

Acum 4 ani

si cati muritori de rand de pe acest pamant vor putea apela la acel medicament minune?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus