Joi,
01.10.2020
Innorat
Acum
10°C

Primăria Sibiu cumpără un brad artificial pentru care oferă peste 130.000 de euro

28 Mai 2019 15:41

Primăria Sibiu cumpără un brad artificial pentru care oferă peste 130.000 de euro

După bâlbele de anul trecut, când în Piața Mare a Sibiului a fost amplasat un brad artificial (vezi foto) devenit subiect de ironii din cauza dimensiunilor, Primăria a lansat încă de acum o achiziție pentru un nou brad artificial.

Nu mai puțin de 634.865 de lei, cu tot cu TVA, a alocat Primăria municipiului Sibiu pentru achiziția unui brad artificial cu globuri și instalații luminoase cu LED-uri, brad care să fie amplasat în Piața Mare a orașului în preajma Crăciunului. Bradul artificial ornamental va trebui să aibă aspect natural, cu un număr cuprins între 2.400 și 2.500 de ramuri, formă conică, să fie de culoare verde și să fie destinat amplasării în exterior. Montat la sol cu contragreutăți, bradul va trebui să aibă o înălțime cuprinsă între 23 și 24 de metri, iar diametrul la bază să fie cuprins între nouă și zece metri. Potrivit datelor din caietul de sarcini, bradul va trebui să aibă o greutate cuprinsă între 11 și 12 tone.

Anul trecut a fost prima dată când administrația locală a amplasat un brad artificial în centru. Bradul de anul trecut a reprezentat o donație Anul trecut a fost prima dată când administrația locală a amplasat un brad artificial în centru. Bradul de anul trecut a reprezentat o donație

Bradul artificial va trebui să vină și însoțit de decorații: cel puțin 1.800 de globuri sferice argintii cu un diametru cuprins între 13 și 15 cm și alte câte 1.800 de globuri aurii și roșii cu diametru cuprins între 19 și 21 cm. Ghirlandele luminoase, echipate cu led-uri de culoare alb-cald și led-uri “cu flash alb rece“, vor trebui să aibă între 134.000 și 135.000 de puncte luminoase. Iar în vârf va trebui amplasată o stea tridimensională de cel mult un metru lungime, care să emită o lumină de culoare alb-caldă.

Toate aceste instalații luminoase vor trebui să poată fi puse în funcțiune prin comandă centralizată, practic prin apăsarea unui singur buton, se mai arată în caietul de sarcini întocmit de reprezentanții Primăriei Sibiu. Termenul de garanție solicitat pentru toate componentele bradului artificial este de patru ani de la data livrării.

“Termenul de livrare solicitat pentru produse este de 80 de zile de la semnarea contractului, dar nu mai târziu de 7 noiembrie 2019“, se mai arată în documentația licitației. Firma desemnată câștigătoare va trebui să acorde asistență la montarea și demontarea viitorului brad.

Procedura de achiziție a viitorului brad din Piața Mare a Sibiului a fost lansată marți și are termen limită de depunere a ofertelor în ziua de .24 iunie 2019.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

tovarasa Fodor are o obsesie pt brad artificial

Acum 1 an

130.000 de euro pt un brad artificial putin mai mare decat hidosenia de anul trecut ?? pai ce traim pe luna si nu avem brazi naturali aici langa noi? care brad natural inseamna cetina, miros , etc.... = spiritul Craciunului. Cu max. 5000 de euro aduci un brad frumos natural din padure si de restul de 125.000 de euro plantati sute sau mii de alti brazi ca reparatie morala pt bradul taiat. probabil fodorita vrea sa treca prin toate greselile posibile (pe banii nostri) pana revine la bradul natural consacrat Pietei Mari a Sibiului.
Raspunde

dancp2

Acum 1 an

aici se sifoneaza banii contribuabililor sibieni ca si la stadion/care oricum nui gata/DNA DNA DNA
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ileana g

Acum 1 an

Corect. Hai să tăiem puținele păduri care le mai avem ca sa miroasă a brad in piața mare. Pe de altă parte, era bun și ăla de anul trecut. Nu trebuie sa aruncăm bani pe altul, că nu ne facem sărbătorile în piața.
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Ba voi sunteti nebuni? Un brad de 130.000 de euro? Sa aiba si "greutate" 12 tone? Pare cam cu dedicatie....Si de ce artificial? Cand sunt convins ca orice primar de comuna din judet se bucura sa doneze un brad natural dupa preferintele d-nei Fodor, doar sa-i treaca numele undeva acolo jos pe langa brad ( mic de tot ), ar fi o onoare ptr ei ca au pus la dispozitie un asa "brad frumos"!!! Apoi daca-i de plastic ce face cu el dupa Craciun? Unde il depoziteaza asa de mare si de greu? Il dam la reciclat si la anul cumparam altul cu 150.000 euro?
Raspunde

Jet

Acum 1 an

Bravo, iata o stire muncita! Ciordita adica!
Raspunde

Brasov

Acum 1 an

Penibil , îmi este mila de sibieni
Raspunde

Doar lacrimi

Acum 1 an

Adio Craciun, adio traditie, adio miros de brad, adio copii fericiti, adio pensionari cu amintiri. Adio Sibiu
Raspunde

.....

Acum 1 an

penibil... si maternitatea din Sibiu se bucura ca a primit din donații incubatoare moderne pt copiii născuți prematur..... pt ca banii din primărie și consiliul jud se cheltuie aiurea....
Raspunde

Luca

Acum 1 an

Ce frumos ... Dar un teren de sport , cand mai construim si noi ? O pista de alergat , ceva ?!
Raspunde

Traian

Acum 1 an

La ce specificatii se fac pentru achizitie pare achizitie cu de dedicatie de la o posta. Cred ca bradul ofertat deja exista si Primaria deja l-a cumparat. Bravos.
Raspunde

Promovarea incompetentei

Acum 1 an

Uite cum la Sibiu sub nasul nostru FDGR și Fodor pompează banii unde vor la fel că PSD dar nimeni nu spune nimic și nici demisia?!
Raspunde

mama leone

Acum 1 an

Dna primar si consilierii care ridica mana sa voteze au ceva la tartacuta? cand scapam de madam Astrid?
Raspunde

Balenă rosie

Acum 1 an

Normal daca prietenul austriac al lui Johann a apărut tot lemnul din pădurile înconjurătoare!
Raspunde

Consuela von Sibiu

Acum 1 an

E bine ca macar primaria a suportat toate costurile renovarii noului sediu al Palatului copiilor, dupa ce fostii primari PSD au retrocedat cladirea comunitatii hongkongiene!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus