Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Șelimbăr, pe locul 13 în clasamentul celor mai bogate comune din România. În 2018

Șelimbăr, pe locul 13 în clasamentul celor mai bogate comune din România. În 2018

Comuna Șelimbăr se află într-un clasament al celor mai bogate comune din România pe locul 13 în anul 2018. Conform datelor preluate de la Direcția pentru Politici Fiscale și Bugetare Locale din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, comuna cu cel mai mare buget în anul 2018 a fost Chiajna din sectorul agricol Ilfov (68,10 milioane lei). Pe locul secund s-a aflat comuna Florești din Cluj, cu 46,87 milioane lei, iar pe poziția a treia comuna Dragomirești din Ilfov cu 35,89 milioane lei.

Comuna Șelimbăr este singura localitate din județul Sibiu care apare în clasamentul primelor 20 de comune din țară la acest capitol. Conform site-ului analizefinanciar.ro, comuna Șelimbăr a avut anul trecut un buget de 25,37 milioane de lei.

Buget dublu în 2019

Oficial, localitatea se va baza pe anul 2019 pe un buget total de  55,142 milioane de lei, iar această sumă ar clasa localitatea pe locul doi, dacă celelalte localități și-ar păstra bugetul din anul precedent. O bună parte din acești bani îi reprezintă excedentul bugetar de anul trecut. O serie de investiții au fost amânate din cauza birocrației, pentru acest an.  ”Anul acesta avem peste 20 de investiții majore în infrastructură. Avem proiecte începute în 2018,  la care am terminat cum cu birocrația. Aceste investiții trebuie finalizate în acest an”, a explicat Marius Grecu la începutul anului. La capitolul transporturi suma propusă în bugetul pe 2019 suma este de 29.066,98 mii lei, din care 26.664,14 mii lei pentru investiții în infrastructură stradală și 2.402,84 mii lei pentru lucrările de întreținere a infrastructurii stradale.

Pentru secțiunea de funcționare a fost revăzută suma de 21.483,9 mii lei, iar pentru secțiunea de dezvoltare suma de 34.036,42 mii lei. Cei mai mulți bani se vor duce însă pe infrastructura rutieră și alte lucrări edilitare, în procent de aproape o treime din întregul buget.

Pentru cheltuielile reprezentând bunuri și servicii, dotări cu echipamente electronice de calcul, actualizări licențe, dotări sediul primăriei, materiale, etc a fost propusă suma de 2.842,22 mii lei. Cheltuielile de personal sunt în sumă de 3.951,35 mii lei.

La capitolul alte servicii publice generale suma propus este de 355,61 mii lei, din care pentru cheltuielile de personale suma propusă este de 318,50 mii lei.

Pentru Ordine publică suma propusă este de 1.258,46 lei, din care pentru cheltuielile de personale suma propusă este de 950,50 mii lei.

La capitolul învățământ, suma propusă este de 1.411,24 mii lei, din care pentru cheltuieli privind bunuri și servicii, dotări cu echipamente, materiale, etc s-a prevăzut suma de 809,90 mii lei, pentru burse 24 mii lei, iar pentru lucrări de investiții necesare unei bune desfășurări a activității didactice, suma de 476,31 mii lei.

La capitolul sănătate, din bugetul local se finanțează cheltuieli de personal a asistentului medical comunitar în sumă de 68.96 mii lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Selimbarean multumit

Acum 3 ani

Este adevarat, este bine la noi la Selimbar dar trebuie sa intram in top 3 minim. Se fac multe, suntem un oras european, avem teren de golf si mall. Bogatia este mare dar si munca. Am pus ban pe ban si am construit o comunitate infloritoare formata din gospodari si oameni de nadejde. Si domnul primar Maricuta, un fiu al localitatii, are o mare contributie. A mai gresit dar nu a vrut sa faca rau. Banii furati sa ramana in tara si in comunitate. Doamne ajuta!
Raspunde

Nicu

Acum 3 ani

Selimbarul nu este bine administrat daca are intr adevar asemenea buget!Lasa de dorit!Unele zone ale comunei sunt lasate in paragina,e de inteles de ce au votat selimbarenii 39% Usr Plus!
Raspunde

Robert

Acum 3 ani

Oare daca ajunge pe locul 1 o sa asfalteze str. Barna???? Cred că nici în Vaslui nu sunt comune cu asemenea super străzi!!!
Raspunde

Cetatean

Acum 3 ani

Si din cauza șmecheriei politice o serie de investiții se vor lăsa pentru la anul care este electoral pentru primari. Repararea podului de la Mohu este o promisiune de acum doi ani.Intre timp s-a mai spart asfaltul pe strada principala si nu s-a reparat la loc , s-a razuit asfaltul de la intrarea in sat si asa s-a lasat. Mai putem doar să asteptam alegerile cu speranța că se va face totusi ceva la asa bogăție de comuna.
Raspunde

primaru - finu lu Maricuta

Acum 3 ani

administrarea e jalnica versus SIbiu...de ex pe Stanca...plin de gropi nereparate sau reparate cu lopata...fara marcaje si tone de nisip pe margine ( praf sau noroi cand ploua )...nu vezi o reparare profesionista a intregii strazi cu marcaje decente ,cu masini de curatenie sau spatii verzi decente.....cand treci in Sibiu esti in alta tara
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus