Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Alb și negru

De o săptămână, trăim într-o nouă Românie, una pe care ne-am creat-o cu propriile mâini, în cabina de vot. Oamenii au ieșit la vot mânați de un sistem profund corupt, care scufundă de ani de zile țara într-un hău ce până acum o săptămână devenea din ce în ce mai puțin locuibil. S-a dat un vot pentru o nouă societate, una în care despotismul, miserupismul față de popor, disprețul, aroganța și statutul ăsta de vătaf adorat de pesediști nu au ce să caute.

 

Epicentru al mișcărilor sociale care au dus la această schimbare de atitudine a societății, orașul Sibiu părea ferit de asemenea josnicii. Când, ce să vezi, tocmai aici, o parte din consilierii locali au abuzat de statutul pe care îl dețin. Mașini parcate regulamentar, cu loc de parcare plătit bugetului administrației locale, au fost ridicate pentru a face loc onor consilierilor locali, mult prea comozi ca să caute un loc de parcare la fel ca restul locuitorilor din oraș și mult prea sensibili pentru a se atinge de proprii lor alegători în vreun autobuz. Este cel mai urât gest făcut de administrația locală de când Iohannis a suspendat audiențele cu cetățenii. Am trecut prin fața Teatrului Gong chiar când începeau să ridice mașinile. Am fost atât de convins că le ridică pentru a face traseul maratonului încât nici măcar nu m-am gândit să fac o poză pentru o știre. M-am și contrazis cu colegii de redacție când a apărut prima dată informația că s-a făcut loc pentru consilierii locali. Cum ai putea crede că așa ceva se poate întâmpla în Sibiu? Dacă vreunul dintre consilieri are impresia că acest statut îl favorizează într-un fel față de cetățeanul „de rând” ar face bine să își depună mandatul și să nu ne mai facă de rușine.

 

De partea cealaltă sute de fani ai echipei de baschet cumpără biletele pentru meciul 5 al finalei dintre Sibiu și Oradea. Pentru cei care au deschis mai târziu televizoarele și nu înțeleg contextul, CSU Sibiu joacă finala campionatului național de baschet cu CSM Oradea. După 20 de ani de la ultimul titlu național al echipei. Sunt mii de oameni care așteaptă de 20 de ani să trăiască din nou o finală. Oradea conduce însă cu 2-0, a câștigat ambele meciuri de la Sibiu iar următoarele două se joacă la Oradea, meciul 3 se desfășoară chiar acum. Imposibil este puțin spus, dar asta e frumusețea sportului, că până la fluierul final nimic nu e jucat și întotdeauna mai e o șansă. Realist, șansele unui meci 5 care să se desfășoare la Sibiu sunt minime. Dar viața de suporter, trăind doar realist, nu ar mai însemna nimic. Cu speranță în suflet, oamenii au început să cumpere bilete. Clubul le oferă posibilitatea returnării banilor în cazul în care meciul nu se va mai disputa dar le oferă și alte două opțiuni, să doneze banii pentru construirea unei statui în memoria lui Elemer Tordai sau să participe la un eveniment special, un meci suporteri-CSU Sibiu. Nici măcar un om nu-și va cere banii înapoi. Ăsta e Sibiul în care trebuie să vrem să trăim. Asta înseamnă o comunitate, din care facem parte toți, indiferent de funcția pe care o ocupăm vremelnic. Să le fie rușine tuturor consilierilor care au comis acest abuz.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1260

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

2cents

Acum 4 ani

"Este cel mai urât gest făcut de administrația locală de când Iohannis a suspendat audiențele cu cetățenii" - foarte bine zis
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus