Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Avertizare meteo cu cod galben în Sibiu: cantitățile de apă vor depăși 30 – 40 de l/mp

Avertizare meteo cu cod galben în Sibiu: cantitățile de apă vor depăși 30 – 40 de l/mp

Administrația națională de meteorologie a emis o atenționare referitoare la manifestările de instabilitate atmosferică ce pot apărea în după-amiaza zilei de duminică, în zonele montane și submontane ale județului Sibiu.

Avertizarea meteo emisă de ANM în cursul dimineții de duminică intră în vigoare în intervalul 14:00 – 21:00 al aceleiași zile de 2 iunie. Meteorologii avertizează că în acest interval de timp pot apărea manifestări de instabilitate atmosferică în zona de munte a județului Sibiu, precum și în zonele de munte ale celorlalte județe din țară și în sudul României.

avertizare meteo duminica

”În intervalul menționat, în zonele montane și submontane, precum și în extremitatea de sud a țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30 - 40 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată”, se arată în mesajul ANM.

Potrivit meteorologilor, vremea instabilă va domina peisajul următoarelor zile. Până în dimineața zilei de miercuri, 5 iunie, în toate regiunile țării ”se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 - 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 - 50 l/mp”, estimează ANM.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus