Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Ce facem în weekend? Pictăm la Orașul Artiștilor și răsfoim reviste de benzi desenate

Ce facem în weekend? Pictăm la Orașul Artiștilor și răsfoim reviste de benzi desenate

Weekend-ul acesta încă ne recuperăm după alergarea din prima zi de vară din acest an. Așa că ne permitem să pierdem puțin vremea în aer liber, la picnic, să ne bucurăm de un bagel duminică la prânz și să ne plimbăm prin oraș, pe la fiecare eveniment în parte. Nu uitați, Street Food Festival are mâncare pentru toate gusturile, până duminică, în Piața Mare.

Vineri, 7 iunie

Cea mai bună pizza din centrul Sibiului se mănâncă la Pizza by Tango. Iar dacă ați mâncat deja și vă face cu ochiul ideea de a gusta totuși ceva inedit, aici puteți alege și doar o felie sau, de ce nu, o felie și ca desert un tiramisu delicios.

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE BENZI DESENATE DE LA SIBIU vă așteaptă, între 7 și 9 iunie, în Pavilionul central al Muzeului Civilizației Populare Tradiționale Astra din Pădurea Dumbrava, cu multe benzi desenate, invitați, autori, artiști, scenariști, pasionați, evenimente, ateliere, discuții și distracții. Vor fi prezenţi peste 30 de desenatori şi autori de benzi desenate din țară şi din străinătate pentru a expune și a realiza grafică, pentru a concepe proiecte și a purta discuții pornind de la banda desenată.

993

Vă place fotbalul? Dar ce spuneți de minifotbal? Dacă v-am captat atenția, trebuie să știți că de azi până duminică inclusiv, la sediul Asociației Luceafărul, de pe strada. Dr. Ioan Lupaș, are loc Turneul Regional SUD - VEST la Minifotbal, între 14:00 și 21:00.

406

Sâmbătă, 8 iunie

Sâmbătă dimineața descoperim, la Shopping City Sibiu, lumea fascinantă a cărămizilor colorate! În cadrul expoziției YOUNG BUILDERS, cei mici vor putea admira creații impresionante realizate exclusiv din mici cărămizi colorate, care depășesc cu mult bariera de a fi considerate simple jucării. Mai mult decât atât, copiii se vor putea distra construind propriile creații în cadrul atelierului. Expoziția va avea loc la parterul Shopping City Sibiu, în zona scărilor rulante. Accesul este liber.

Atelierele sunt recomandate copiilor cu vârste cuprinse între 3-14 ani, iar expoziția poate fi admirată la orice vârstă.

462

Unul din cele mai interesante evenimente dedicate copiilor îi așteaptă pe cei mici sâmbătă și duminică, 8-9 iunie, timp de mai multe ore, în parcul Sub Arini, cu numeroase activități, care mai de care mai interesante.

Scopul evenimentului este ca, atât prin intermediul activităților propuse, cât și prin implicarea tuturor factorilor direct răspunzători (educaționali, sociali, artistici, instituționali etc.) să creștem șansele copiilor de a-și descoperi și dezvolta acea latură a personalității care să le asigure integrarea cu succes în viața socială. Pentru ca acest lucru să fie posibil, organizatorii evenimentului pregătesc mai multe zone, pe la care copiii pot trece pe rând – zona educațională, terapii recuperative, ateliere practice și artistice, jocuri, mișcare și distracție și nu în ultimul rând zona „Visez să devin om mare”.

Toate activitățile sunt gratuite.

374

De la orele 10:00 și 12:00, Teatrul Gong îi așteaptă pe cei mici la un nou atelier de creație. De această dată, copiii vor învăța să facă cei mai haioși ochelari de soare, perfecți pentru începutul de vară. Prețul unui bilet este 14 lei.

520

Aproape de ora amiezii, învăţăm să pictăm căsuţe de lemn pentru păsărele, inspirându-ne din cromatica oraşului. Atelierul de pictură se desfășoară între orele 11:00-13:00, în Oraşul Artiştilor, sub îndrumarea Dianei Ribana. Participare liberă, fără taxă de înscriere.

533

Cea mai distractivă întrecere acvatică din Sibiu, Cursa Rățuștelor, cu ajutorul căreia se strâng bani pentru a oferi o șansă la viață copiilor născuți cu malformații cardiace, are loc tot sâmbătă, la ora 12:00. Fondurile strânse vor fi direcționate spre Fundația Polisano. Participarea cu o rățușcă în concurs se realizează cu o donație de 10 lei.

Pentru cei care vor să se bucure se o seară de vară în aer liber și cu muzică bună, MANGO bar își deschide din nou porțile și ne poftește sâmbătă seara, la ora 19:00, la grădina de vară.

578

De la aceeași oră, la TNRS se joacă „Fata de mătase artificială”, în regia Ancăi Bradu. Spectacolul este creat de secția germană, cu traducere în limba română. Detalii veți afla de pe site-ul Teatrului Național Radu Stanca.

Duminică, 9 iunie

Grupul vocal Acapella revine la Sibiu pentru al 13-lea an consecutiv, cu bucuria de a încânta și de această dată publicul, cu 2 concerte menite să sărbătorească Înălțarea Domnului, duminică, în data de 9 iunie. Primul concert va avea loc în Catedrala Mitropolitană, pe strada Mitropoliei, de la ora 11. Cel de al 2-lea concert va avea loc seara, în Biserica Ursulinelor de pe strada Gen. Magheru, începând cu orele 19:00.

548

MANGO bar propune un follow-up duminică - un brunch inedit pe terasă, cu bagels. De asemenea, la pian și voce vor fi alături de gurmanzi Marius Tuță, respectiv Teodora Pop. Ambii sunt sibieni si fac parte din trupa Dreamcatchers Band din Sibiu. Costul unui loc la brunch este 50 de lei.

577

Filmele săptămânii la Cinematograful ARTA pot fi consultate mai jos, iar programul de la sălile de cinema din cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu se găsește AICI.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Al. Graur jr.

Acum 5 ani

”.MANGO bar propune un follow-up duminică – un brunch inedit pe terasă, cu bagels”. În ce limbă sunt aceste cuvinte ? Sau ați uitat limba română ?
Raspunde

BauBau

Acum 5 ani

Foarte bine TS ca ati luat poza (prima) de la stiti voi cine!!! Posibil sa aveti acordul...
Raspunde

Buciflex

Acum 5 ani

Sa revenim cu comentariul pe situ-ul acesta maro ca se pare ca nu avem voie alte cuvinte. Punem si noi acolo un Advertorial sa nu mai citim articole maro pline de reclama.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus