Marţi,
07.02.2023
Ceata
Acum
-13°C

Primăria Sibiu este pregătită să intervină pentru dezinsecție

Primăria Sibiu este pregătită să intervină pentru dezinsecție

În luna aprilie a acestui an Serviciul Management Salubrizare și Protecția Mediului a contractat serviciile de dezinsecție în municipiul Sibiu. În aceeași lună a reușit să realizeze o acțiune de dezinsecție împotriva căpușelor, dar în luna mai și iunie până în prezent nu au mai fost posibile alte acțiuni din cauza precipitațiilor aproape zilnice.

Având în vedere că pentru săptămâna viitoare se anunță câteva zile fără ploaie, serviciul amintit a convocat echipele firmei specializate pentru a interveni în perioada 8-18 iunie atât cu o acțiune împotriva căpușelor, cât și cu una împotriva țânțarilor. Vor fi pulverizate substanțe active în spațiile verzi aparținând domeniului public: în parcuri, scuaruri și în zonele verzi din cartiere. Substanțele care vor fi utilizate respectă prevederile legale și nu prezintă pericol pentru populație, dar cetățenii sunt rugați să nu rămână în zona în care se pulverizează.

În cazul în care condițiile meteo vor fi din nou nefavorabile, acțiunile se vor amâna.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Cris

Acum 3 ani

M- ar interesa foarte mult ce fel de substanțe folosesc pentru ca informația lor care spune ca respecta prevederile legale nu poate nici măcar un copil de gradinita sa creadă .Cum este posibil ca in anul 2019 inca sa folosească chimicale dăunătoare naturii dar si oamenilor ? Sa omoare căpușele si țânțarii? Păsările se hrănesc cu Insectele care se afla in iarba inclusiv țânțari !! Fiecare insecta pe acesta planeta are rolul ei , fiecare este hrana pentru cineva. De ce nu urmeaza exemple de la tari precum Austria sau Suedia sau Germania sau Franța sau peste tot !!! Unde oamenii se vaccinează împotriva bolilor transmise de căpușe si lasă parcurile in pace si natura in pace !!! Ce este in capul lor ? Din ce timpuri vin ? Cine este responsabil pentru acesta decizie foarte proasta si dăunătoare ? Este timpul pentru o petiție împotriva acestei idioții !!! Rușinos si trist !! Si sa nu mai precizez ca un jurnalist bun ar trebui sa “scoată” informația de la persona respectiva despre ce exact substanțe active este vorba !!! Ca noi oamenii de rând sa aflam exact cu ce avem de a face !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus