Marţi,
07.07.2020
Partial Noros
Acum
19°C

Restaurant nou în Sibiu. Chef Arena, locul unde master-chefii sunt jurizați de sibieni

07 Iunie 2019 09:17

Restaurant nou în Sibiu. Chef Arena, locul unde master-chefii sunt jurizați de sibieni

Îl cunoașteți pe Cătălin Scărlătescu de la emisiunile culinare de la Antena 1 și Pro TV, dar ați mâncat vreodată vreun preparat gândit de el? I-ați văzut pe marii bucătari la televizor, dar aveți habar cum gătesc? Ei bine, sibienii au acum locul care și-a propus să strângă rețetele și știința chefilor renumiți ai României, pentru a-i aduce pe tavă în fața sibienilor.

Copyright-Mihai-Stetcu_230617_CHEFI-LA-CUTITE_A1_0532Chef Arena, restaurantul care s-a deschis în Mall vine cu un concept nou pentru România. Bucătari celebri sunt invitați să creeze în totalitate meniul localului cu propriile rețete. Sunt apoi chemați să-i învețe pe ”ucenicii” din Sibiu cum să le prepare și le sunt înmânate ingredientele secrete. Totul pentru a afla părerea sibienilor: sunt sau nu sunt master-chefi?

_DSC9632

Chef Cătălin Scărlătescu: ”Mergeți să mâncați doar în locuri în care restaurantul respectă clienții prin mâncare”

În debut, restaurantul Chef Arena propune doi bucătari. Unul ultra-celebru, iar altul, o stea în devenire.

Pe Cătălin Scărlătescu îl cunoaște aproape orice român, nu are nevoie de alte prezentări. Dar îi cunoașteți ”super-burger-ul”? Ați mâncat vreodată Paccheri all'Amatriciana, așa cum numai el știe să facă? Dar ”așchiile” lui de pui? Dar mult-vestitele lui scoici? Dacă nu, atunci intrați la Chef Arena!

_DSC9971

Cătălin Scărlătescu spune că secretul unui restaurant de succes nu stă decât în mâncare. ”Mâncarea corectă poate fi livrată și într-un restaurant de lux cu preparate ca atare, dar și pe grătarul cu mici al unui târg de țară. Respectul față de client nu stă în altceva decât în ce îi dai de mâncare și nicidecum în formule de politețe studiate și repetate la nesfârșit. Restaurantele pe care le respect sunt cele în care te duci cu plăcere, nu în cele care te țin captiv. (...) Sfatul meu pentru voi este să mergeți să mâncați doar în locuri în care restaurantul respectă clienții prin mâncare”, spune chef Cătălin Scărlătescu.

_DSC9331 (1)

Un alt chef care a contribuit la primul meniu al restaurantului Chef Arena este Iulian Mitea. De loc din Constanța, Mitea s-a specializat în Marea Britanie. A preparat mâncare pentru personalități precum Roman Abramovici și Naomi Campbell și spune că abia așteaptă să vadă reacția sibienilor atunci când îi vor gusta preparatele. ”Întotdeauna am fost cunoscut pentru arome îndrăznețe și gătit rustic, însă pe măsură ce am evoluat ca bucătar, devenind chef, am căutat echilibrul în tot ceea ce fac, atât în bucătărie, cât și în viața de zi cu zi”, spune chef Iulian Mitea.

mitea

De ce Chef Arena?

Pentru că este un loc unde se duelează chefii, iar clienții vor fi cei care vor da verdictul. Cine e cel mai bun bucătar! ”Vrem să transformăm acest spațiu într-o arenă, o arenă a Chefilor, motiv pentru care aducem în același meniu Chef bucătari de notorietate cel puțin națională. Lupta grea va fi a lor, fiind o luptă a preparatelor semnate de ei. Noi doar ne asigurăm că respectăm întocmai indicațiile lor, iar pentru asta ne-au și pregătit. Veți avea parte, constant, de sesiuni de Live Cooking, avându-i prezenți pe Chef bucătarii semnatari ai meniului nostru. Totodată, ne vom asigura că ori de câte ori este posibil, chef bucătarii noștri vă vor provoca cu noi preparate, evident reprezentative pentru ei. Alte nume cunoscute în gastronomie ni se vor alătura, rând pe rând, astfel încât, la final, victorioși în această arenă să fiți dumneavoastră”, spun reprezentanții restaurantului.

chef arena logo-01

 

_DSC9055 _DSC0034 _DSC9111 _DSC9732 _DSC0139 _DSC9749 _DSC9657 (1)

Comentarii

2 comentarii

Robin

Acum 1 an

Mancarea arata bine pe poze. Insa daca am dat o cautare pe ro.foodlocator.menu nu am gasit restaurantul. Dealtfel este un site care ma ajuta intotdeauna cand sunt in deplasari si caut un restaurant unde vreau sa mananc.
Raspunde

A gata

Acum 1 an

Scarlatescu ?? ......si bulibasa e mai prezentabil ! l ati scos din mediterana ? :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus