Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
31°C

Pro România nu va face alianță cu PSD sau PNL

Pro România nu va face alianță cu PSD sau PNL

Delegația Permanentă Națională a PRO România, întrunită în 9 iunie, a făcut evaluarea rezultatelor alegerilor europarlamentare, a stabilit un set de priorități pentru Românie pentru următoarea perioadă de timp și a stabilit că nu vor face alianță cu liberalii sau social-democrații. Sibiul a fost reprezentat de președintele coordonator Gigi Fețeanu.

”Conducerea PRO România a stabilit pachetul de priorități politice pe care le susține în vederea unui viitor parteneriat, fiind menționat clar faptul că partidul, în baza unui mandat clar exprimat de membrii Delegației Permanente Naționale, nu va face alianță nici cu PSD, nici cu PNL. PRO România nu se regăsește în deciziile celor două partide și nici în afirmațiile făcute de liderii politici ale celor două formațiuni. Deși nu va exista o alianță cu niciunul dintre aceste partide, parlamentarii PRO România vor vota la vedere ”pentru” moțiunea de cenzură, însă nu vor semna textul acestei moțiuni. În cazul în care moțiunea de cenzură va avea succes, PRO România va veni cu o propunere de prim-ministru în persoana lui Sorin Mihai Cîmpeanu”, se arată într-un comunicat de presă remis de Pro România.

De asemenea, PRO România o propune pentru funcția de comisar european pe Corina Crețu. ”Este una dintre condițiile obligatorii pentru ca PRO România să realizeze un parteneriat în perioada următoare, ținând cont de faptul că doar având-o pe Corina Crețu comisar european există certitudinea obținerii pentru candidatul român a funcției de vicepreședinte al Comisiei și un portofoliu relevant”, se mai arată în comunicat.

O altă decizie importantă adoptată de Delegația Permanentă Națională a PRO România este semnarea pactului proeuroepean propus de președintele Klaus Iohannis tuturor partidelor.

Pachetul de priorități politice ale PRO România:

  1. Abrogarea OUG 114 cu păstrarea prevederilor pe care mediul de afaceri și autoritățile locale le consideră pozitive;
  2. Aplicarea integrală a legii 223/2015 - pensiile militare nu sunt pensii speciale;
  3. Reformarea Ministerului Afacerilor Interne - schimbarea doamnei ministru Carmen Dan și îmbunătățirea capacității poliției de frontieră în perioada vacanțelor pentru a evita cozile, soluționarea incidentelor de la Valea Uzului, stabilirea responsabililor pentru incidentele din 10 august;
  4. Programul Operațional Infrastructură Mare să treacă de la discuții teoretice la semnarea a cinci contracte: cele trei spitale regionale și cele două autostrazi (autostrada Pitesti-Sibiu și autostrada Moldovei, Iași - Târgu Mureș);
  5. Implementarea legii privind votul electronic – PRO România a depus o propunere, trebuie discutată împreună cu celelalte propuneri și implementată până la Alegerile Prezidențiale;
  6. Alegeri pentru primari și președinții de consilii județene în 2 tururi;
  7. Renunțarea la forma actuală a Fondului Suveran – România are nevoie de un astfel de fond, dar nu în forma construită de Vâlcov – Teodorovici;
  8. Modificarea rapidă a legii finanțării partidelor politice – sumele primite ca subvenție trebuie să revină la nivelul dinainte de 2018 ( o reducere de aprox 90%).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Liviu

Acum 3 ani

Aceeasi bolsevici derivati din PSD, dar mai smecheri....voi trebuie sa dispareti pentru totdeauna la fel si PSD-ul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus