Luni,
06.12.2021
Innorat
Acum
6°C

Două țări au rămas fără curent când începeau alegerile locale

Două țări au rămas fără curent când începeau alegerile locale

Argentina și Uruguay sunt afectate de o pană de curent ce au suprins ambele țări. În Argentina au loc alegeri locale. Cele două state sud-americane au rămas fără lumină la ora locală 7:00 (13:00, ora României).

Potrivit informaţiilor din presa argentiniană, problemele cu alimentarea cu energie electrică au coincis cu ora la care s-au deschis urnele pentru alegerile locale, scrie Mediafax.

„O avarie majoră a sistemelor interconectate de distribuţie a lăsat toată Argentina şi întreg Uruguayul fără energie”, a anunţat pe Twitter compania de distribuţie a energiei electrice Edesur.

Ministrul argentinian al Energiei, Gustavo Lopetegui, a declarat că încă nu a fost stabilită cauza avariei. El a mai anunţat că se lucrează la remedierea avariei, însă ar putea să treacă ore întregi până la reluarea alimentării cu energie.

Edesur a anunţat că alimentarea cu energie s-a reluat în anumite părţi ale capitalei Buenos Aires, iar compania uruguayană UTE a anunţat că a reluat alimentarea doar în zonele de coastă.

Compania argentiniană a anunţat mai târziu că a început „procesul de normalizare, care va dura câteva ore”.

Autorităţile speră că acest eveniment nu va afecta alegerile regionale din Argentina.

Oficialii din Uruguay dau vina pe Argentina pentru pana de curent şi pentru erorile din reţea. Compania de electricitate UTE din Uruguay susţine că „o eroare în reţeaua Argentinei a afectat interconectarea sistemelor, lăsând o întreagă ţară fără curent electric, şi mai multe părţi din ţara vecină”.

Pana de curent au afectat și câteva regiuni din Brazilia și Paraguay.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus