Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Comisar european: În curând, România va deveni membră a spațiului Schengen

Comisar european: În curând, România va deveni membră a spațiului Schengen

Comisarul european pentru migraţie şi afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, a declarat că România nu este departe de momentul aderării la spaţiul Schengen, în prezent lucrându-se la aspectele tehnice pentru acest demers. Avramopoulos a mai spus că ţara noastră şi-a îndeplinit îndatoririle.

 „Aş dori să transmit un mesaj clar prietenilor noştri români: în curând, România va fi membră a spaţiului Schengen. Fiind responsabil din punct de vedere politic de acest lucru, am lucrat îndeaproape cu autorităţile române. România a îndeplinit aproape toate îndatoririle, aşadar suntem foarte aproape de a deschide uşile pentru prietenii noştri români”, a declarat comisarul european pentru migraţie şi afaceri interne, Dimitris Avramopoulos.

Comisarul a mai adăugat că nu este departe momentul când România va fi membră a spaţiului Schengen, însă trebuie rezolvate aspectele de natură tehnică.

„Au mai rămas nişte aspecte, majoritatea tehnice, şi practice. (...) Suntem foarte aproape. Nu este o chestiune de timp, ci de îndeplinirea ultimelor detalii. (...) La fel este şi pentru Bulgaria şi pentru Croaţia”, a mai spus Dimitris Avramopoulos.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

mihai

Acum 4 ani

Si uite asa, la fel ca si cu NATO, se vor lauda toti paduchii din ciuma rosie ca asta e meritul lor.
Raspunde

Toma

Acum 4 ani

De vreo 30 de ani toti oficialii europeni,americani sau de aiurea ne-au asigurat ca suntem pe "drumul cel bun"!Si uite unde am ajuns!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus