Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Ce facem joi la FITS: vizităm ruinele teatrului și râdem cu doi clovni la apă

Ce facem joi la FITS: vizităm ruinele teatrului și râdem cu doi clovni la apă

Ziua de joi este și ea plină de evenimente marca FITS 2019. De la expoziții de excepție în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu și până la acrobații în apă, găsim de toate. 

De la ora 14:00, Dragos Buhagiar vernisează expoziția „Ruinele Teatrului”. „Ideea de a expune instalația este, până la urmă, un pretext de a mă reîntâlni cu obiectele create pentru diferite spectacole, de a inventa imagini noi, de a le reinvesti cu alte semnificații, reunindu-le într-o compoziție coerentă, într-un alt spectacol, privit de aproape. Spun alt spectacol pentru că și o instalatie este tot o formă de spectacol. Diferența este că în acest caz magia dispare. Ele, obiectele se prezintă “goale “ în fața privitorilor ; reprezintă un fel de moment al adevărului, ca după apocalipsă, ca după un război sau ca după o moarte”, spune artistul despre propria expoziție.

Instalația poate fi vizitată în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu, începând de azi.

ruinele-teatrului-1

 

La Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, de la 14:00 și de la 15:30, putem urmări spectacolul de teatru „Borcanul”. „Prin intermediul Sonomatonului ne propunem să descoperim diverse culturi și pe oamenii care le reprezintă, punându-le întrebări despre cultura culinară a țării lor. Aceste interviuri reprezintă principalul material ce a stat la baza elaborării diferitelor spectacole interculturale. Sonomatonul din România se numește „Borcan” și a fost construit pornind de la interviuri înregistrate la finalul lunii octombrie în zona Sibiului”, spune artista Delphine Bailleul.
borcan-1Doi clovni pășesc în lumina reflectoarelor într-un spectacol cu elemente de Chinese pole, care se transformă și în flaut, și unde apa devine tobă, iar chitara și banjo înfruntă curenți cu mult curaj, în timp ce scena... e scufundată. Dacă unul dintre cei doi se simte ca peștele în apă, celălalt face tot ce poate pentru a evita orice strop. O producție din care se revarsă tot felul de situații comice și de scene poetice, ce îi va face atât pe cei mici, cât și pe cei mari să se tăvălească pe jos de râs.
Totul se va întâmpla diseară, de la 18:30 și de la 21:30, în Piața Mică, în cadrul spectacolului „Insula cu apă”.
ile-o-2
Agathe Olivier (acrobații pe sârmă) și Coline Rigot (acrobații pe sârmă și vioară) formează un duo ce reprezintă o mamă și o fiică ce parcurg țesătura istoriei familiei și a circului, în căutarea echilibrului și torcând firul încrederii universale dintre femei. Cele două se apropie de o construcție complicată formată din sârme la înălțime și brațe de oțel. Se hotărăsc să se cațăre pe ea. Nu se lasă descurajate de primele încercări ratate, ci se folosesc de abilitățile lor tehnice pentru a scăpa, a se agăța și a se urca pe structură. Cele două personaje complice ne încântă cu un dans sensibil și totodată amuzant pe corzile delicate ale viorii.
Spectacolul, denumit „În echilibru pe corzi de vioară”, va avea loc în Piața Habermann, de la 19:15 și 21:45.
in-echilibru-pe-corzi-de-vioara-1
Mai multe detalii precum și programul complet puteți găsi pe site-ul oficial al FITS.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus