Miercuri,
25.05.2022
Acum
0°C

GALERIE FOTO: Final FITS, cu 123.000 de spectatori. Chiriac: „vreau să fac o reverență sibienilor“

GALERIE FOTO: Final FITS, cu 123.000 de spectatori. Chiriac: „vreau să fac o reverență sibienilor“

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a înregistrat un nou record în ultima zi de festival, numărul de spectatorii fiind 123.000, conform lui Constantin Chiriac, directorul TNRS.

În cadrul celei de a 26-a ediții a FITS au fost prezenți în Sibiu 3.300 de artiști din 73 de țări care au jucat în 75 de locații oferind 540 de evenimente. Toate spectacolele de anul acesta s-au jucat cu casa închisă, a mai anunțat Constantin Chiriac, președintele Festivalului.

„Vreau să fac, în primul rând, o reverenţă locuitorilor acestui oraş, care şi-au asumat că au unul din cele mai mari festivaluri din lume şi că sunt demni de el şi că ştiu să-l apere, că ştiu să-l ducă mai departe cu mândrie. Este cea mai mare împlinire pe care noi toţi din spate am reuşit-o: în 26 de ani să creăm un public. Un public extraordinar care ştie să primească, un public care pleacă din Sibiu, se extinde în România şi care primeşte, din 73 de ţări ale lumii, cel mai bun public. Faptul că sălile au fost pline până la refuz (...) este un semn de mare normalitate în această localitate mică, dar care reuşeşte să adune, într-o zi, 123.000 de spectatori. Astăzi (duminică n.r.) am avut 123.000 de spectatori. Este recordul absolut pe care l-am bătut vreodată, de-a lungul timpului", a declarat Constantin Chiriac, duminică noaptea, 23 iunie 2019.

sibiu teatru fits artificii (1)

Potrivit lui Chiriac, FITS "este, dacă vreţi, o mare demonstraţie că, atunci când există viziune, când există dorinţă şi putinţă, există şi miracol".

Beneficiile de după 2007

În cadrul conferințelor Therme Forum, președintele festivalului de la Sibiu a vorbit despre modul în care el a ajutat la declararea orașului ca și Capitala Culturală în 2007 și despre beneficiile aduse orașului.
“Am muncit să pentru acest titlu al oraşului. Cel mai important lucru a fost să construim ceva care va continua și după anul 2007 (…) Suntem singura fostă capitală care continuă să găzduiască din ce în ce mai mulți spectatori. Tot ce am construit a fost posibil datorită infrastructurii. Tot ceea ce am făcut a fost pentru comunitate”, declară Constantin Chiriac.
Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este cel mai mare eveniment din oraș. Ediția cu numărul 27 se va desfășura pe o perioadă de zece zile între 12 iunie și 21 iunie 2020.

sibiu teatru fits piata mare (2) sibiu teatru fits piata mare (3) sibiu teatru fits piata mare (4) sibiu teatru fits piata mare (6) sibiu teatru fits piata mare (5) sibiu teatru fits piata mare (1) sibiu teatru piata mare fits public spectatori (1) sibiu teatru piata mare fits public spectatori (2)

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

2 comentarii

Relucu Giupana

Acum 2 ani

Localitate mica?! Tu esti sudist?!
Raspunde

regizorul secund

Acum 2 ani

Nu poti ca esti prea gras!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus