Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

REPORTAJ - Am mers la Ocna, la băi, și am plecat flămânzi. ”E un loc foarte plăcut. Că de Turcia și Grecia ne-am săturat”

REPORTAJ - Am mers la Ocna, la băi, și am plecat flămânzi. ”E un loc foarte plăcut. Că de Turcia și Grecia ne-am săturat”

În weekend-ul ce tocmai a trecut, la Ocna Sibiului a fost plin. Cum se întâmplă în fiecare vară. Dacă cineva arunca un ac din avion, aproape sigur atingea pe cineva. Noi, însă, pentru că nu suntem amatori de spații aglomerate, am mers la începutul săptămânii să vedem ce-i atrage atât de mult pe turiști pe Litoralul Ardealului, cum mai este supranumită stațiunea Ocna Sibiului. Am găsit curățenie și liniște, am plecat cu un gol în suflet, însă nu la fel de mare ca cel din stomac.

Înainte de amiază, când am pus piciorul ”la lacuri” erau în jur de 20 de grade. Nici prea multe să te perpelești ca un pui la grill, dar nici prea puține încât să nu poți sta în costum de baie.

ocna sibiului 2019

Ca de obicei, majoritatea oamenilor care frecventează sunt trecuți de prima tinerețe. Ba chiar și de a doua sau a treia. Toți păreau bucuroși, plini de viață, semn că se simțeau bine. Am stat de vorbă cu oameni din Constanța, din Vaslui și din București, și toți erau încântați.

„Bine că nu ați venit în weekend. A fost așa de plin. Cred că au fost foarte mulți oameni de-ai locului. Astăzi, însă, este minunat. Nu este aglomerație, avem și noi loc să ne mișcăm. Și oricum, suntem sătui de aglomerația și agitația Bucureștiului”, spune un pensionar, bucuros că aerul de aici nu este așa poluat ca în capitală.

Și soția lui era la fel de încântată. „Suntem pentru prima dată aici și sunt foarte mulțumită. Am găsit și cazare și masă la prețuri foarte bune. Pentru noi, așa la bătrânețe, e un loc foarte plăcut, e liniște. Că de Turcia și Grecia ne-am săturat. Căutăm altceva”, spune doamna încuviințând că la anul vor mai veni.

ocna sibiului 2019

Într-adevăr, nu era aglomerație, dar peste tot vedeai oameni mișunând pe alei și înotând în lacuri. Mirosea a porumb fiert și apă caldă. Copiii se bucurau de apa sărată în piscina special amenajată pentru ei. „Nu vreau să ating nimic cu picioarele”, îndruga o fetiță de vreo trei anișori în timp ce o ținea de mână o domișoară. Pesemne că micuța nu voia să simtă sub picioare fundul bazinului.

S-au făcut și câteva investiții, a apărut un nou bazin de scăldat, iar compexul arată de la an la an tot mai modern. Loc de mai bine este cu siguranță, însă cei ce ajung aici nu se plâng.

„Avem și șezlonguri. Într-adevăr, în weekend nu mai găseai, dar acum ai de unde alege. Nu trebuie să înotăm prea mult, apa ne ține deasupra”, spune o doamnă din Constanța.

Apa lacurilor este roșiatică. „Așa este în perioada asta. Este perioada vietăților care mișună prin apă”, îi spune un bărbat unei femei care nu voia să intre în apă pentru că avea impresia că e murdară.

ocna sibiului 2019

Mirosul fumului de grătar și cel al porumbului fiert ne-au accentuat golul din stomac și am căutat să ne potolim foamea. Ne-am așezat la prima terasă de pe partea dreaptă, cum intri în complex dinspre prima poartă. Din instinct, am stat în fața vitrinei în care era expusă mâncarea.

„Vă puteți așeza la masă și vă luăm noi comanda”, ne spune o domnișoară ce nu avea mai mult de 16-17 ani. Mai trag cu ochiul peste ofertă și mă așez împreună cu celălalt înfometat. După un mic dialog ne hotărâm să luăm meniul zilei și să-l împărțim. Ciorba la mine, felul doi la el.

ocna sibiului 2019

Fiind vegetariană și având experiența modului în care se fac ciorbele în restaurant, am întrebat clar dacă pot să aleg o ciorbă de legume fără carne. Răspunsul a fost imediat: Da, cum să nu! La felul doi, am optat pentru o porție de cartofi la cuptor, cu șnițel de pui. „Am vrea și o salată de varză, lângă”, spunem noi, iar domnișoara vine repede cu replica: „Nu e nevoie, salata e inclusă în meniul zilei”. Între timp, am cerut o apă și o sticlă de Pepsi.

După vreo 10 minute, primim mâncarea. Amestec de două ori cu lingura prin ciorbă și câteva bucăți de carne ies la iveală. Întreb colegul dacă nu vrea el să o mănânce și pentru că răspunsul a fost negativ, îi fac domnișoarei semn să vină la masă. Îi explic că am cerut altceva și fără să zică prea multe, pleacă. După câteva minute, se întoarce și-mi spune că își cere scuze, a fost greșeala ei, că a cerut ciorbă cu pui, dar poate să o schimbe cu legume. O ridică, apoi se întoarce și-mi spune că, de fapt, ciorba de legume nu e inclusă în meniul zilei. Am întrebat dacă nu poate să-mi aducă în loc de ciorbă o ganitură, însă a zis că deja a bătut în casă meniul zilei și nu poate să dea meniul zilei fără ciorbă. Oricum, deja mi se tăiase orice poftă de mâncare.

ocna sibiului 2019

Am tot întins capul după ospătari dar mereu erau ocupați, deși mai erau doar vreo două mese ocupate, în speranța că primim măcar sucul și apa. După vreo 30 de minute, am uitat și de sete și am cerut nota. Surpriză! Pe bon apăreau cartofii și șnițelul, plus o salată de varză. Salată care, inițial, făcea parte din meniu și care, nu a ajuns niciodată la noi pe masă. Îi explic domnișoarei și vine și replica ei. „Da, așa e. Înțeleg. Lăsați, că o să pun de la mine, că e bătut în casă”, cu o urmă de regret în glas. Am achitat 12 lei șnițelul, un leu pâinea, cinci lei cartofii și ne-am ridicat de la masă dezamăgiți, la fel de flămânzi și însetați. Poate i-am prins noi într-o zi proastă, dar ne tot întrebăm cum s-au descurcat în weekend-ul ce a fost atât de plin?

Concluziile le trageți voi, însă nu înainte de a vă spune că intrarea pentru adulți costă 25 de lei, iar după ora șase 15 lei. Pentru copii, tarifele sunt mai mici, 10 lei intrarea până la 18:00, iar după acestă oră accesul este gratuit.

ocna sibiului 2019

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Relucu Giupana

Acum 3 ani

Ma bucur ca nu fac parte din populatia trista care isi permite doar Ocna, strand sau chiar Marea Neagra. E pacat sa nu ajungi sa faci macar o data baie in Pacific, sa ajungi ca mine de 2-3 ori pe an e chiar o raritate...
Raspunde

TiTi

Acum 3 ani

Relucu Guipana, Mădălina Sălcudeanu e-manuela etc Citi ani ai ? bitang de cioban, si nu te plictisesti odata sa schimbi nickul, si sa scri idiotenii ? Tu parca n-ai fost la ocna sau in alta parte, nici cu curul pe cearceaf (daca ai) Esti un caz foarte grav pentru casa de nebuni. Datii negative ca nimic nu o opreste decat daca nu mai citeste nimenea prostiile ei si daca nu poate inerva adica nu primeste nici un raspuns Jeg
Raspunde

Raluca

Acum 3 ani

Ce bine de tine! N ai putea oare sa ramai acolo? Ia incearca! Ar fi un jmecher plin de el mai putin. Ne putem lipsi! Go swim in alta parte!
Raspunde

Cris

Acum 3 ani

Azi am fost pentru prima data in viața mea la Ocne, pentru mine Frumusețea naturii si liniștea sunt foarte magice. Oameni foarte politicosi, liniște si priveliștea este foarte frumos. Si am călătorit si văzut lumea ... Apropos comentariului de sus, numai un om cu o minte foarte simpla poate vorbi așa ceva...existența ta este foarte trista dacă nu ai capacitatea mintala sa te poți simți bine intr- un loc așa de linistit si plin de natura minunata . Vai de tine , îmi pot imagina ce fel de viața amara poți duce in lumea ta de 5 stele top !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mădălina Sălcudeanu

Acum 3 ani

Să faci Aquaparkuri inutile, care ar atrage exclusiv pătura de jos a societății, este ceva futil. Sibiul se relaxează la Ocna Sibiului si suntem fericiți! Conditiile sunt mult peste cele din Ungaria si Austria, este curățenie, civilizație si sanatate curată. Noi venim anual de 4 ori de lângă Tokyo sa ne bucuram de binecuvantarea apei termale de la Ocna. Felicitări!
Raspunde

Adrian Florea

Acum 3 ani

De unde de lângă Tokyo ? Tokyo de sus sau Tokyo de jos ? Este adevărat că Ungaria și, mai ales, Austria moare și-așa n-are !
Raspunde

Vasile von Vasile

Acum 3 ani

Tanti Turnu' Sfatului, când ai pretenții culinare de astea, nu te duci la orice restaurant, Alegi și tu unul specializat pe de astea fără carne.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus