Luni,
22.07.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Ce facem în weekend? Mergem la film, mâncăm local și ascultăm muzică live

Ce facem în weekend? Mergem la film, mâncăm local și ascultăm muzică live

Filmul este în centrul atenției zilele acestea, cu TIFF, Caravana Metropolis și Festivalul Filmului European în același timp la Sibiu. Există însă și alte evenimente programate pentru cei care vor să se bucure printre ele și de puțină muzică, ceva ateliere și mâncare bună.

Vineri, 28 iunie

Weekend-ul începe oficial doar după ce mâncăm bine, așa că nu ezitați să faceți o plimbare prin centrul orașului și să intrați la Pizza by Tango. Fie că alegeți o felie sau o porție întreagă, cu siguranță veți pleca fericiți, după o experiență cu adevărat delicioasă.

În perioada 27 - 30 iunie, Muzeul ASTRA organizează „Școala în satul tradițional. Dulgherul și Tâmplarul”. Este vorba despre un atelier interactiv care prezintă diferențe și asemănări între materiale, unelte, precum și diferite tehnici utilizate în construcția caselor tradiționale. Inițiativa se adresează vizitatorilor – familii cu copii, tineri, adolescenți, iar toți participanții vor putea încerca diferite unelte și vor putea reconstrui un segment din colțul unei case din bârne îmbinate cu cheutori. Însoțiți de artizanul Adrian Șuiu, cei prezenți vor putea asambla machete 3D, modele ale unor case tradiționale din satul de altădată.

Atelierele vor avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în zona Teascuri - Teascul cu șurub vertical din Vințu de Jos, jud. Alba, în intervalul orar 10:00 - 14:00. Participarea la ateliere se face în baza abonamentului sau a biletului de acces în Muzeul ASTRA.

908

Gastro Urban, un eveniment periodic ce își propune să reînvie rețetele culinare ale micro-comunităților din curțile sibiene într-un cadru de poveste, cu invitați din domeniul gastronomic, live session-uri și live performance-uri, revine în curtea Liceului Brukenthal. Iată „meniul” acestei ediții, programată cu începere de la ora 17:00:

INVITAȚI: Cosmin Dragomir de la gastroart.ro / Ambasadori IGCAT - Chef Joa Daniel, Chef Barabancea Alin și Andriuc Andra / Chef Ioan Bebeselea de la SyndicatGourmet / Chef Andrei Lumia de la Restaurant Pasaj Sibiu.

LIVE-SESSION by Muzicieni ai Filarmonicii de Stat Sibiu

LIVE PERFORMANCE by Trif Alin

PRODUCĂTORI LOCALI

MÂNCARE autentică reinterpretată și BĂUTURI bine alese.

673

De la ora 19:00, TNRS prezintă spectacolul „Steaua fără nume”, în regia lui Florin Coșuleț. În distribuție îi regăsim pe Cătălin Pătru (Profesorul Miroiu), Cendana Trifan (Mona / necunoscuta), Adrian Neacșu (Grig), Serenela Mureșan (Domnișoara Cucu), Florin Coșuleț (Șeful gării), Mihai Coman (Udrea / Ichim), Patricia Buraga (Eleva), Viorel Rață (un țăran / Pascu / conductorul), Sanda Anastasof (o voce).

Informații pe larg despre programul de spectacole și bilete online (zero comision) se găsesc pe site-ul oficial al TNRS.

384Maria Cojocaru & Cristian Lupascu ne invită seara, de la ora 21:00, la un Acoustic Session, în Imperium Live. Rezervările se fac la numerele de telefon 0369 454 690 / 0745 391 481.

906

Sâmbătă, 29 iunie

Copiii sunt așteptați din nou la un atelier de creat povești, la Teatrul GONG. De această dată, Diana Ribana îi va învăța cum să personalizeze cele mai frumoase tricouri pentru vacanța de vară.

521

Duathlon Challenge revine. Cei mai energici sibieni vor alerga și pedala împreună, prin Muzeul Civilizației Populare ASTRA și prin pădurea Dumbrava. Intrarea în muzeu va fi gratuită, iar evenimentul va începe la ora 18:00.

584

Teatrul Național Radu Stanca propune spre vizionare spectacolul „Puricele în ureche”, în regia lui Șerban Puiu. În distribuție îi vom regăsi pe Nicu Mihoc, Cătălin Pătru, Adrian Neacşu, Liviu Vlad, Cristian Stanca, Dan Glasu, Viorel Raţă, Florin Coşuleţ, Cătălin Neghină, Mariana Mihu, Raluca Iani, Cristina Stoleriu, Codruța Vasiu, Cristina Ragos, Laura Maria Ilea, Ali Deac, iar spectacolul este programat să înceapă la ora 19:00, la TNRS.

836

Festivalul Bujorul de munte ajunge, în acest an, la cea de-a XVI-a editie și va avea loc în data de 29-30 IUNIE, la Gura Râului.

617

Duminică, 30 iunie

La cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional Muzical Hermannstadt Fest, sibienii vor avea ocazia să urmărească artiști precum Luminiţa Anghel, Codruţ Croitoru, Lorelai Moșneguțu, Dominique Simionescu, Mihai Teacă, Eveline Buta, Cătălina Dumitrean, Ramona Moldovan și Denis Gașpar. Informații veți putea găsi și pe pagina oficială a evenimentului, pe Facebook.

hermannstadtfest

La Pasaj, gurmanzii sunt așteptați la un brunch cu mâncare tradițională evreiască. Taxa de participare este 90 de lei și include mâncarea, însă fără băuturi.

726

Seara, de la ora 20:00, în Piața Mare este programat un eveniment cultural de excepție. Concertul simfonic extraordinar “Symphonic Dances” va cuprinde:

P.I. Ceaikovski - Waltz of the Flowers from Nutcracker

P.I. Ceaikovski - Grand Pas de Deux from Nutcracker

Dvorak - Slavonic Dance, Opus 46, no. 1

Bartok - Romanian Folk Dances

Brahms - Hungarian Dance No. 1

Strauss - Fruhlingsstimme (Voices of Spring) Waltz

Gershwin /arr - Blues from An American in Paris (Ciprian Dancu, clarinet solo)

Kovacs - After You, Mr. Gershwin (Ciprian Dancu, clarinet solo)

Copland - Hoe-Down from Rodeo

Bernstein: Selections from Symphonic Dances from West Side Story

Gershwin: Rhapsody in Blue (Yakov Kasman, pian solo)

Filmele săptămânii la Cinematograful ARTA pot fi consultate mai jos, iar programul de la sălile de cinema din cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu se găsește AICI.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus