Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Cea mai înaltă șosea din România, de la hotarul județului Sibiu, în litigiu. Reabilitarea se amână

Cea mai înaltă șosea din România, de la hotarul județului Sibiu, în litigiu. Reabilitarea se amână

Transalpina, șoseaua din România aflată la cea mai mare altitudine și un traseu turistic important, nu se găsește în planurile autorităților de la București de reabilitare. 

Transalpina sau Drumul Național 67 C se află într-un litigiu civil, iar până la rezolvarea acestuia, ministrul Transporturilor spune că nu poate fi vorba despre reabilitarea șoselei. Ministrul a fost întrebat în Parlament de ce lipsește acest drum din lista proiectelor ce vor fi finanțate în acest an din bugetul de stat, deși lucrările de reabilitare sunt vitale pentru a menține acest drum în circulație, dar și din punct de vedere turistic.

Ministrul Răzvan Cuc a povestit situația în care s-a pomenit DN 67C. Astfel, în anul 2008 fosta CNADNR, actuala Companie Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a semnat un contract cu SC Romstrade SRL Adunații Copăceni, în claitate de executant, pentru modernizarea drumului care începe la Bengești și se sfârșește la Sebeș, în total - 148 km. În februarie 2017 Tribunalul București a emis o sentință civilă prin care s-a admis cererea de „ordonanță președințială” care obligă firma respectivă care obligă predarea provizorie către CNAIR a amplasamentului DN67C Bengești-Sebeș pentru efectuarea reparațiilor de strictă necesitate pentru conservarea lucrărilor și asigurarea siguranței circulației.

„Precizăm că nu se pot executa lucrări de natura investițiilor la acest obiectiv până la judecarea în fond a dosarului nr. 39515/3/2014 aflat pe rolul Tribunalului București - Secția II Contencios Administrativ și Fiscal, ce are ca oiect rezilierea contractului de lucrări. În anul 2018, DRDP Craiova și DRDP Cluj (în calitate de beneficiari) au executat pe DN 67C lucrări de întreținere curentă: reparații asfaltice, colmatări fisuri și crăpături și îndepărtarea materialului stâncos dislocat de torenți”, potrivit unei note transmise de ministrul Transporturilor în Parlament.
Circulaţia rutieră pe DN 67C - Transalpina a fost redeschisă în acest an pe 5 iunie pe sectorul Rânca - Obârşia Lotrului, după ce drumarii şi poliţiştii au verificat starea drumului. Circulaţia rămâne deschisă până în 15 octombrie, dar în funcţie de condiţiile meteo, CNAIR poate restricţiona sau prelungi termenul de închidere a circulaţiei.

Şoseaua Transalpina are 148 de kilometri şi străbate judeţele Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Alba. Pe perioada iernii, drumul este închis, recomandarea autorităţilor pentru şoferi fiind să circule şi în această perioadă cu atenţie, fiind un drum de munte. Cea mai mare altitudine se află în Pasul Urdele (2.145 m).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

IOO

Acum 4 ani

"..., în claitate de " !!
Raspunde

IOO

Acum 4 ani

"...care obligă firma respectivă care obligă predarea" !!!!
Raspunde

IOO

Acum 4 ani

"...ce are ca oiect rezilierea" !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus