Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Interviu cu Toma Cuzin zis Firicel: Sunt actor de teatru și probe de film

Interviu cu Toma Cuzin zis Firicel: Sunt actor de teatru și probe de film

Toma Cuzin este unul dintre cei mai iubiți actori din România. Ajuns la sufletele românilor datorită rolului comic din Las Fierbinți, el este a doua jumătate din cuplul bețivilor din sat, Firicel.

Toma Cuzin este un actor de film și teatru din Peștișani, județul Gorj. A cunoscut culmile celebrității după rolul Carfin Pandolean, în filmul ”Aferim!”, regizat de Radu Jude. Este unul dintre cele mai îndrăgite personaje din serialul Las Fierbiți. Firicel este unul dintre bețivii satului, un rol comic care formează un cuplu de personaje greu de uitat împreună cu Adrian Văncică (Celentano). Actorul se află în Sibiu cu ocazia Festivalului Internațional de Film Transilvania, cu filmul Moromeții 2, regizat de Stere Gulea. Toma a interpretat rolul Oauăbei.

Înainte de a începe proiecția filmului Moromeții 2 am stat de vorbă cu el. O persoană simplă, zâmbăreață și plină de viață, așa a apărut în fața mea un om  înalt care poate părea impunător. Îl amuză celebritatea și este prietenos cu oameni care îl apreciază. M-a întrebat chiar el dacă nu vreau să facem o poză după finalizarea interviului.

Cum a fost pentru tine tranziția de la film la teatru sau de la teatru la film?

“Știi, e o vorbă: sunt actor de teatru și probe de film! Dar este incorect. Sunt actor de teatru și de film sau sunt actor de film și de teatru pentru că mi-am început cariera de actor în egală măsură să o performez și în teatru și în cinematografie. Pot să spun, de fapt, că sunt actor de film pentru că mi-am început cariera înainte să fac teatru în filme. Dar m-am dezvoltat și am practicat în egală măsură și îmi este greu să vorbesc despre o trecere, nu a fost o trecere. Deci este o evoluție în paralel și în teatru și în film. Sunt actori care fac doar teatru și uni trec cu ușurință, alții trec mai greu, din scena de teatru sau din felul în care se joacă teatru pe scenă, în fața unei camere fiind diferit. Eu sunt norocosul care a dezvoltat în egală măsură această meserie și pe teatru și pe film”

Cum a fost să lucrezi la Moromeții 2 și ce a însemnat pentru tine?

“A avut un succes răsunător, în primul rând, pentru film. Și atunci, pentru unii actori care nu au un background așa puternic în spate, e posibil să le fi fost mai greu. Pentru mine unul a fost un pariu personal, a fost o bucurie. A fost un proiect cu care te întâlnești foarte rar în viață, pentru mine ca actor. Pentru că a fost un proiect în care s-au întâlnit trei generații de actori de la trei școli diferite care, spre norocul nostru și bucuria noastră, au empatizat și au fost în aceeași poveste și asta se datorează regizorului Stere Gulea. A fost un câștig la sfârșitul filmului și sunt rare proiectele de genul acesta. Proiectele în care se întâlnesc nu trei școli de actorie, două școli de actorie care să empatizeze și să se simtă egali ca vârstă, ca și experiență, ca și profesie. A fost un câștig”.

Cum te simți în Sibiu?

“Mă simt bine. Încă nu mi-am dat seama, că nu am venit de foarte mult timp, acum o să ies puțin dar mă simt bine. Ca la orice TIFF sau ca la orice eveniment cultural artistic”

Toma Cuzin apare în 42 de filme, printre care: serialul Las Fierbinți, Moromeții, Aferim!, Doar cu buletinul la Paris, București NonStop, Apele tac și multe altele.

Interviul a fost acordat în cadrul TIFF Sibiu.

Sursă foto

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

verificati daca nu credeti

Acum 2 ani

Citate din articol cu explicatiile greselilor si cu precizarea ca luni este bacalaureatul la romana : A cunoscut culmile celebrități ( corect este celebritatii, cu doi de i ). unul dintre bețivi satului, ( betivii, cu doi de i ), Înainte de începe proiecția ( corect este A incepe ), nu mi-am dat seama că nu am venit de foarte mult timp ( intre seama și că, lipseste virgula) . Autoarei articolului îi uram mult succes la bacalaureat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus