Vineri,
21.06.2024
Cer Senin
Acum
29°C

Klaus Iohannis la Sibiu: Sunt președintele României și vreau să rămân președintele României, nu al Consiliului European

Klaus Iohannis la Sibiu: Sunt președintele României și vreau să rămân președintele României, nu al Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost distins sâmbătă, la Sibiu, cu Medalia de Onoare a Forumului Democrat al Germanilor din România.

Evenimentul a avut loc în jurul prânzului, în Sala Oglinzilor a FDGR, din Piața Mare. Au participat peste o sută de invitați, majoritatea membri de seamă ai FDGR sau reprezentanți ai minorității germane din România. Astfel, s-au aflat în sală: Christoph Klein, fostul episcop al Bisericii Evaghelice din România, primarul Astrid Fodor, Hans Tischler, consulul Germaniei în România, Reinhart Guib, episcopul Bisericii Evanghelice, Martin Bottesch, fostul președinte al CJ Sibiu, Arnold Klingeis, fostul primar la Avrigului și mulți alții. Nu au lipsit nici invitații din afara minorității germane, precum Sabin Luca, directorul Muzeului Național Brukenthal, deputatul Benedek Zaharie, Virgil Popa, fostul viceprimar al Sibiului, omul de afaceri Ioan Ciolan, avocatul Ștefan Nartea, Gheorghe Huja, fostul primar al Cisnădiei și Ludovic Orban, președintele PNL, însoțit de Raluca Turcan, deputat de Sibiu, și Daniela Câmpean, președintele CJ Sibiu.

Primul care a luat cuvântul a Dr. Paul-Jürgen Porr - preşedintele FDGR, acesta menționând că medalia care i se acordă președintelui Iohannis ”este cea mai mare distincție pe care o putem acorda”. ”Timp de 13 ani, ca primar al orașului, a pus bazele unei dezvoltări fără precedent, culminând cu titlul de Capitală Culturală Europeană”, motiv pentru care ”îi datorăm mulțumiri și respect”.

Laudatio a fost citit de deputatul Ovidiu Ganț, acesta subliniind educația pe care președintele a primit-o în anii copilăriei și tinereții la Sibiu, dar și cariera politică extraordinară, menționând chiar că în prezent se vorbește în marile cancelarii europene de o foarte înaltă funcție pe care ar putea-o prelua Klaus Iohannis în viitorul apropiat.

WhatsApp Image 2019-06-29 at 11.51.56

”Este pentru mine, într-adevăr, un moment de mare emoție să primesc cea mai mare distincție a FDGR, formațiune pe care am avut onoarea și plăcerea să o conduc câțiva ani. Cariera mea politică a început în FDGR. Și trebuie să spun că ceea ce am făcut în politică, cea românească și cea europeană, vine în mare parte din munca mea în și pentru FDGR, dar și din anii de școală.
Cum poate cineva care provine dintr-o minoritate, una foarte mică, să facă politică națională și chiar să obțină unele rezultate? Eu cred că este posibil dacă politica se face pentru cetățean și nu pentru propria persoană, dacă politica se face pentru comunitate și nu pentru interese de partid și dacă promisiunile se respectă”, a spus, printre altele, președintele Klaus Iohannis în discursul său.

Nu în ultimul rând, președintele a ținut să-i răspundă deputatului Ovidiu Ganț.

Sunt persoane importante în țară și Europa care m-ar vedea într-o poziție înaltă în Europa. Vreau să le răspund aici, acasă: Eu sunt președintele României și vreau să rămân președintele României, nu al Consiliului European!”, a spus Iohannis, în aplauzele publicului.

astrid fodor bokor fdgr klaus iohannis medalie fdgr sibiu (4) klaus iohannis medalie fdgr sibiu (1) klaus iohannis medalie fdgr sibiu (6) klaus iohannis medalie fdgr sibiu paul porr (5) klaus iohannis fdgr

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

15 comentarii

Alzara 1918

Acum 4 ani

Succes !
Raspunde

Eu

Acum 4 ani

Ati uitat de Linerth Mihai, sas din Vurpar!
Raspunde

Nicu

Acum 4 ani

Cariera politica a domnului Iohannis a fost sustinuta in principal de noi de catre sibieni,fie romani sau alte minoritati,care l am votat ca primar si apoi presedinte al Romaniei!Ca primar Iohannis a fost unul foarte bun ,fiind apreciat de intreaga comunitate sibiana!Ca presedinte al Romaniei a avut un mandat foarte slab,cu jigniri la adresa romanilor ortodocsi ca ,,fanatici religiosi,,multa dezbinare ,incitare la proteste,opunerea la legislatie etc!In primii ani ai mandatului era plecat in excursii pe insule exotice sau la schi!Dupa cum explica astrologul Burculet,este altcineva din decembrie ales ca presedinte al Romaniei! Vom vedea!Referitor la functia de presedinte al Consiliului European s ar parea ca este numit cineva,dupa reactia lui Iohannis de azi!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

???

Acum 4 ani

Vorbesti serios?
Raspunde

Nelu

Acum 4 ani

Speram sa scapam de tine anul asta!!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Augnik

Acum 4 ani

Si sä primiti unul care e mincinos,hot si tälhar.
Raspunde

ilie

Acum 4 ani

nelule adul pe tariceanu atuncia tara are mai mult succes.
Raspunde

motanul garfield

Acum 4 ani

Ha, ha, ha ! Pe europeni nu-i pacaliti asa usor ca pe sibieni! Nu vreti, ca nu puteti! Sunt acri strugurii, nu-i asa?
Raspunde

florin

Acum 4 ani

acum vreo 7 ani spunea ca e primarul Sibiului si nu il intereseaza sa obtina functie la Bucuresti :)
Raspunde

/////

Acum 4 ani

Una-i sa fii presedintele Romaniei, cu totul altceva sa ramai presedintele Romaniei. Nu stiu daca 2 zile si jumatate de vot in diaspora ar putea ajuta!
Raspunde

Huaba

Acum 4 ani

Ghinion ?
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Klaus : “ Sag ich will !” -Nimm zwei !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

optimistul

Acum 4 ani

Bun comentariu Alzara1 Ai avut prezenta de spirit de data asta! Zwei> una cu portocalle, una cu lamaie, una la Cotoceni, apoi pe la Rahova...
Raspunde

Wadim Korneliu

Acum 4 ani

Mai prosti ca rumanii mai rar!! Un presedinte de nota 10, in toate cartile la presedentia Europeana, refuza doar ca sa-si duca mandatul la bun sfarsit, dar se trezesc oligofrenii sa-si dea cu presupusa, ca draknea, motocicleanu, ba mai prosti ca voi mai rar!!!!
Raspunde

politrucul

Acum 4 ani

Asata-i doar parerea ta, nu si a unor specialisti!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus