Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
9°C

Noile locații ale Festivalului Internațional Street Art din Sibiu: Stadionul Municipal, Aeroportul, Palatul Copiilor și multe altele

Noile locații ale Festivalului Internațional Street Art din Sibiu: Stadionul Municipal, Aeroportul, Palatul Copiilor și multe altele

Astăzi, 1 iulie 2019, începe Festivalul Internațional Street Art Sibiu, iar printre locațiile ce vor căpăta culoare se numără: Stadionul Municipal, Aeroprortul și Palatul Copiilor. În total, 22 de lucrări vor fi realizate în Sibiu, dintre care 17 vor fi picturi murale permanente.

La cea de a cincea ediție a Festivalului Internațional de Street Art Sibiu (SISAF) 4 unități de învățământ vor prinde culoare: Grădinița numărul 15 din Terezian, Școlile Gimnaziale numărul 13 și 18 și Colegiul Economic “George Barițiu”. Printre cele 17 lucrări murale permanente se numără și Stadionul Municipal, pe zidul lateral dinspre Parcul Sub Arini, 2 ziduri ale noului sediu Palatul Copiilor cauză care a uni și mobilizat comunitatea sibiană. Una dintre fațadele sălii Transilvania, care va avea tema “Sibiu Regiune Gastronomică Europeană”, dispensarul de la Cedonia și Aeroportul Internațional Sibiu. În 2019 se vor picta și două garduri, unul de la noul Skate Park și unul aflat pe strada Bâlea. Pe strada Ștefan cel Mare va fi implementată o pictură pe sediul Print Center iar anul acesta în premieră vor fi amenajate și două unități de cazare, Hotel Parc și Hotel B13. Totodată, terenul de baschet din Parcul Tineretului, o serie de treceri de pietoni și alte spații anoste din Sibiu sunt parte din locațiile vizate în cel mai amplu proiect de revitalizare urbană din țară.

26 de artiști stradali încep maratonul de artă pentru Sibiu

Timp de o săptămână, în perioada 1-7 iulie, Sibiul redevine locul de întâlnire artiștilor stradali. 23 dintre cei mai talentați artiști români, aleși din totalul de 120 înscriși în selecția de proiecte, vor da un nou suflu zidurilor gri din oraș. Alături de ei, artiștii internaționali Danny Figueroa - W3SR din Germania, Mehsos din Belgia și Takerone din Ungaria își vor lăsa amprenta prin murale impresionante, care conturează mesajul central al ediției - #Openness.

Dintre proiectele speciale pregătite, se remarcă revitalizarea prin culoare a terenului de baschet din Parcul Tineretului - o lucrare pe asfalt realizată de către artista Bogdana Pascal, dar și seria de instalații de artă ale unuia dintre cei mai respectați artiști de stradă - Pisica Pătrată, care își vor găsi 2 locații permanente. În plus, va fi demarată o campanie de educare a participanților la trafic prin artă, inițiată în colaborare cu Street Delivery Sibiu, în cadrul căreia un artist sibian va realiza stencil-uri cu mesaje relevante, în zona a 3 treceri de pietoni.

Munca artiștilor se poate urmări live

În paralel cu munca de teren a artiștilor, ce se poate vedea live în locații pe tot parcursul zilei, programul complex transformă SISAF într-un adevărat festival de cultură urbană.

Luni, 01 iulie 2019, evenimentul debutează cu vernisajul expoziției #Openness semnată de artistul Cristian Scutaru, de la ora 18:00 în Turnul Sfatului, ce se poate vedea ulterior la SIBIO. Marți are loc întâlnirea-dialog “Meet the artists of SISAF”, moderată de artistul Dan Perjovschi, iar începând de joi, 4 iulie, activitățile se mută în Parcul Sub Arini. Sunt programate 2 sesiuni de Live-Painting: artista Roxie Netea va realiza pentru al doilea an consecutiv o lucrare pe un panou, iar Gabriel Popa - un copil autist cu puternice înclinații artistice, își va transmite emoțiile printr-o lucrare specială realizată în fața publicului.

Concerte și proiecții

Joi, 4 iulie 2019, atmosfera în parc va fi asigurată de muzica reggae și electronică a proiectelor Do The Reggae și Disconnected. De la ora 21:30 este programată proiecția filmului “Capernaum”. La ora 22:30 debutează seria de proiecții pe clădiri reprezentative din Sibiu. Turnul Sfatului și fațada clădirii ce a găzduit vechiul sediu al Palatului Copiilor vor fi aduse la viață cu lucrări semnate de artiștii Iluc și Pisica Pătrată. Proiecțiile au loc de joi până sâmbătă, între orele 22:30 -  1:00.

Seara de 5 iulie e deschisă de trupa sibiană Guilty Lemon, la ora 19:00, după care pe scenă vor urca o serie de artiști hip-hop pe val - Omu Gnom, Krem, Pietonu’ și Motanu’. După ora 23:00, distracția din parc se mută la Cotton Pub, acolo unde are loc un prim After Party SISAF, cu DJ Johnny Damix ca invitat.

Sâmbătă, 6 iulie, programul de muzică continuă cu un concert Crocodile Paradox - un nou proiect muzical sibian, iar de la ora 22:00 mixează Letizia Carrero - o artistă din Londra. După ora 0:00, After Party-ul final are loc într-o locație neconvențională - hala firmei Zacaria - unde artista Letizia Carrero continuă să pună muzică, alături de grupul de DJ Technohills din Sibiu.

Circuitul Street Art

Toate lucrările acestei ediții vor fi finalizate până duminică, 7 iulie, atunci când sibienii sunt invitați să vadă muralele finale. Punctul de întâlnire este Ziarul Orizontal al artistului Dan Perjovschi, la ora 12:00, de unde se va porni pe biciclete înspre fiecare locație. Circuitul de street art în varianta integrală conține 67 de picturi și 5.700 metri pătrați de culoare, fără a pune în calcul lucrările executate în acest an.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus