Sâmbătă,
18.05.2024
Ploi Scurte
Acum
10°C

Bogdan Trif: Nicio funcție nu este mai presus de lege, nici măcar cea de primar al Sibiului. Astrid Fodor trebuia să-și dea demisia

Bogdan Trif: Nicio funcție nu este mai presus de lege, nici măcar cea de primar al Sibiului. Astrid Fodor trebuia să-și dea demisia

“Am cerut demisia de onoare a doamnei Astrid Fodor încă din luna mai, imediat după ce Curtea Supremă a dat decizia definitivă de incompatibilitate a doamnei Fodor, primar al Sibiului,  pentru perioada 2012 – 2014, perioadă în care a ocupat funcțiile de viceprimar și membru în două consilii de administrație în același timp. PSD Sibiu nu a făcut comentarii referitoare la acest subiect pe parcursul derulării procesului, respectând prezumția de nevinovăție a doamnei Fodor. PSD Sibiu a cerut demisia doamnei primar abia după ce decizia irevocabilă a devenit oficială. Oricine, fie și un ales local sau un demnitar de la orice partid trebuie să execute hotărârile judecătorești. Toți membrii opoziției, atunci când a fost vorba despre sentințe care vizau membri PSD, au avut poziții tranșante și au cerut demisia acestora din funcțiile publice. Observ cu tristețe că, atunci când este vorba despre situații similare care implică membri ai Forumului Democrat al Germanilor din România și ai PNL, cu mici excepții, aceștia nu numai că nu părăsesc funcțiile publice ci și încearcă să evite punerea în executare a sentinței judecătorești  folosind tot felul de artificii avocățești. Îi cer, încă o dată, doamnei Astrid Fodor să respecte decizia instanței judecătorești și să se retargă din funcția de primar al municipiului Sibiu. Pentru a nu fi acuzați de subiectivism pot să-i dau doamnei primar exemplul fostului viceprimar al Sibiului, Virgil Popa, care s-a retras din funcțiile publice, inclusiv din calitatea de candidat la europarlamentare pentru că a fost declarat incompatibil, într-un caz similar, în perioada în care și domnia sa, ca și doamna Fodor, a ocupat scaunul de viceprimar al Sibiului.”, a declarat Bogdan Trif, Președintele PSD Sibiu.

Vă reamintim că Înalta Curte de Casație și Justiție a României a admis recursul Agenției Naționale de Integritate în procesul deschis în 2016 de actualul primar al Sibiului, Astrid Fodor. Cei de la ANI au considerat că Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012 – 2014, când a ocupat simultan atât funcția de viceprimar, cât și cea de membru al consiliilor de administrație a două instituții de învățământ din oraș (Colegiul “Samuel von Brukenthal și, respectiv, Grădinița nr. 37).

Biroul de Presă al PSD Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

12 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ioana Teleaga

Acum 4 ani

Tu nu intelegi, mai pesedistule, ca noi o tinem in functie pe Astrid oricate verdicte si orice fapte i-ati inventa?! This is Sibiu!
Raspunde

yyy

Acum 4 ani

stapanul tau nu trebuie sa execute hotararile judecatoresti decat cand il ia potera, sclavule?!
Raspunde

Gigi

Acum 4 ani

Domnu' Trif, mai bine taceti, ca nu câștigați oricum nimic, chiar dacă oamenii sunt nemulțumiți de Astrid Fodor. Dacă nu înțelegeți de ce, va dau un hint: si Nutu Camataru ar fi nemulțumit de Astrid Fodor, dar asta nu înseamnă că oamenii ar vota cu partidul lui.
Raspunde

Canaris

Acum 4 ani

Trif, de fiecare data cand vorbesti inflamezi situatia ! Tanti are pacatele ei dar voi sunteti de vise rele!
Raspunde

io

Acum 4 ani

pacaliciul asta mai are tupeu sa deschida gura ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bactracian Csolosh

Acum 4 ani

Dragilor, Trif este singurul barbat din politica sibiana. Restul sunt niste...useriste!
Raspunde

Andrei

Acum 4 ani

Din nou s-a gasit tantarul asta sa vorbeasca? Bai istetule tu crezi ca, daca baba nu mai e primar, voua va cresc sansele? Tot cu 10% ramaneti..... sau poate nici atat.
Raspunde

Terea

Acum 4 ani

Trif- copil - Aeroport Nu știe nimeni nimic?
Raspunde

Toma

Acum 4 ani

Demisia sau demiterea doamnei Fodor este un castig pentru Sibiu!Iar spusele tale,in acest caz,valoreaza cat faptele tale adica doi bani,
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 4 ani

A ajuns un om fara onoare care nu a luat cu partidul 10 % in Sibiu sa vorbeasca de ce trebuia sa faca primarul Sibiului care a fost ales cu 60 %. Cam la asta se rezuma sa fi t...
Raspunde

kokos

Acum 4 ani

Hopa , s-a trezit pacaliciul , n-am mai vazut niciun comunicat din partea lui dupa 26 mai cand a luat 10% din voturi dupa ce se batea cu pumnii in piept ca "sibienii voteaza psd" !
Raspunde

nume

Acum 4 ani

tu ce merite ai de ai ajuns ministru? ai lins bocancii lui dragnea?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus