Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Inaugurarea Casei de odihnă și creație „Andrei Oțetea”

Inaugurarea Casei de odihnă și creație „Andrei Oțetea”

Vineri, 5 iulie 2019, ora 11:00, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și Consiliul Județean Sibiu invită publicul la inaugurarea Casei de odihnă și creație „Andrei Oțetea”.

Aflate în proprietatea Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, în urma donației făcute de academicianul și profesorul Andrei Oțetea, în anul 1980, clădirea și terenul sunt situate în pitorescul sat Sibiel, pe platoul numit „Poiana Godia”. În urma unor lucrări efectuate în ultimii ani, gospodăria țărănească din lemn datând din secolul al XIX-lea a fost consolidată, modificată, extinsă și reabilitată, astfel încât să corespundă standardelor de locuire ale secolului XXI. Imobilul are 16 locuri de cazare, 4 camere la parter, 2 încăperi la mansardă, 11 băi, bucătărie, sală de mese, sală de conferințe și un pavilion, toate mobilate în spiritul arhitectural al zonei. Există alimentare cu apă, iar energia electrică este asigurată de un sistem complex de celule fotovoltaice și un generator cu combustibil lichid.

Situată într-un cadru natural de excepție, Casa de odihnă și creație „Andrei Oțetea” este destinată rezidențelor artistice și intelectuale, conferințelor și întâlnirilor cu caracter cultural și educațional. Este un loc al interferenței dintre generații, unde se vor desfășura tabere sau evenimente organizate pentru susținerea culturii, educației și cercetării.

„Numele lui Andrei Oțetea se leagă genetic de numele ASTRA. Astăzi, noi ducem mai departe valorile și istoria Asociațiunii ASTRA. Este foarte important să valorificăm numele și moștenirea lui Andrei Oțetea. Un istoric remarcabil, un sibian de excepție și un om al cărții, Andrei Oțetea a donat Bibliotecii ASTRA bunurile sale, începând cu biblioteca sa și finalizând cu această casă de vacanță pe care o deținea la Sibiel. Este moral să punem în valoare această clădire, să o deschidem sibienilor avizi de cultură.” a declarat Silviu Borș, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

La inaugurarea Casei de odihnă și creație „Andrei Oțetea” vor participa: doamna Daniela Cîmpean, președintă a Consiliului Județean Sibiu, doamna Christine Manta – Klemens și domnul Marcel Luca, vicepreședinți ai Consiliului Județean Sibiu, domnul Sebastian Dotcoș, administrator public al județului Sibiu, domnul Horațiu Răcuciu, primarul orașului Săliște, consilieri județeni dar și locali, personalități ale mediilor culturale, universitare, locale și județene, publicul interesat.

Toate lucrările de reabilitare a spațiului au fost realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Cetățenii care doresc a participa la eveniment, sunt rugați să confirme participarea lor printr-un mail la adresa [email protected], până în data de 4 iulie, orele 10.00

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Ioana Teleaga

Acum 4 ani

Hodina se scrie, nu odihna! Ne-au napadit sudistii...
Raspunde

ardeleanul

Acum 4 ani

M-as hodini si eu acolo! Sunt un intelectual ardelean si surmenat...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus