Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
4°C

Ministerul Sănătății taie din banii pentru bolile cardiovasculare. 60% din decese au la bază boli ale inimii

Ministerul Sănătății taie din banii pentru bolile cardiovasculare. 60% din decese au la bază boli ale inimii

După ce Ministerul Sănătății a redus costul mediu pentru bolnavii tratați pentru boli cardiovasculare, președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, solicită de urgență bani pentru suplimentarea sumelor printr-o rectificare bugetară. ”Ministerului Sănătății ne anunță că astăzi, în România, aproximativ 60% dintre decese sunt cauzate de boli cardiovasculare. România este pe primul loc în Europa la numărul deceselor provocate de aceste afecțiuni. Perfect conștient de aceste statistici sumbre, Ministerul Sănătății reduce finanțarea destinată unora dintre pacienții cu boli cardiovasculare, prin intermediul Programului Național dedicat. ”Astfel, costul mediu pentru bolnavii tratați prin dilatare percutantă, programul cu cel mai mare număr de pacienți pe an (15.000) scade cu 10% față de anul trecut, de la 2.240 lei la 1.994 lei. În cazul programului de chirurgie cardiovasculară, costul per pacient a scăzut de la 8.187 de lei în 2018 la 7.680 lei în 2019. Amputarea acestui program are loc în condițiile în care comisiile de specialitate au înaintat în fiecare an, din 2016 până azi, memorii prin care solicită alocarea unei sume de 15.000 de lei per pacient, pentru a acoperi costurile reale pentru acest gen de intervenții”, a scris Turcan pe pagina sa de Facebook.

Conform liderului liberal, bolnavii cu anevrism aortic primesc tratament endovascular primesc cu 5.000 lei mai puțin față de anul trecut. ”În ceea ce privește natura cheltuielilor programului, se menține în continuare prevederea conform căreia suma alocată este destinată doar acoperirii cheltuielilor pentru dispozitive medicale şi materiale sanitare specifice, excluzând partea de servicii medicale specifice. Calea rămâne așadar deschisă pentru direcționarea sumelor în buzunarele unor firme abonate la bani publici, care riscă să devină adevăratele beneficiare ale Programului Național de Boli Cardiovasculare în locul pacienților. Solicit Ministrului Sănătății să citească analizele făcute de specialiștii din subordine și să suplimenteze aceste sume la următoarea rectificare bugetară!”, solicită deputatul de Sibiu.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

???

Acum 2 ani

Stimata doamna,dacă te doare asa tare de cei bolnăviori, de ce ai hotărât sa stea toți la groapa de gunoi?Cand ați hotărât sa se construiască spitalul la groapa de gunoi de ce nu v-a pasat de ei?
Raspunde

Toma

Acum 2 ani

Domnule intrebare,daca ar fi dupa partidul pe care-l admiri,Sibiul nu va avea niciodata un spital nou-nici in centru si nici la groapa de gunoi!PSD-ul nu este interesat nici de sanatate, nici de invatamant sau infrastructura;doar hotia,minciuna si manipularea sunt in programul lor. Daca esti un beneficiar direct al lor(pensie uriasa,functie sau stipendie banoasa)iti inteleg nemultumirea,altfel nu.
Raspunde

Mahalaua Pesedista

Acum 2 ani

Taie din orice, mai putin din pensiile speciale si contractele paguboase la care s-a conectat caracatita aliteratilor ce se ascund sub aceasta denumire.. PSD si bineitneles ALDE. Ei oricum se trateaza prin Austria si alte tari, pe banii fraierilor si zboara cu elicopterul SMURD, tot pe banii fraierilor, daca-i doare burta. Asta e Romania pesedista.... probabil acum se pregatesc pentru furt masiv la urmatoarele runde de alegeri, bineinteles cu biletele de avion cumparate, in cazul in care pierd... sa speram. Spre destinatii exotice...alternativa pentru multi ar fi Rahova, Jilava...cam neplacut.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus