Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
25°C

Ce facem în weekend? Mergem la teatru și la film

Ce facem în weekend? Mergem la teatru și la film

Spectacolele de teatru și balet le vor ține ocupați weekend-ul acesta, la Sibiu. Nu lipsesc nici cele mai noi filme din cinematografe.

Vineri, 5 iulie

Weekend-urile încep cel mai bine cu o pizza delicioasă. Pizza by Tango prezintă cele mai interesante combinații, toate preparatele fiind de calitate superioară, cu produse italienești 100%. Aflați mai jos care este recomandarea localului pentru astăzi!

Campionatul European de Powerlifting, categoria de vârstă masters, se desfășoară zilele acestea la Sala Transilvania. Powerlifting se compune din 3 probe şi un total. Probele sunt genuflexiuni, împins din culcat şi îndreptări. Sportivul are 3 încercări pentru fiecare probă, cele mai bune încercări valide contează în clasament. Competiția are loc de astăzi până duminică, iar astăzi a debutat la ora 15:00.

057

În acest an, Atelierele Poetry Rocks sunt conduse de Radu Vancu, căruia i se alătură Florin Iaru. Evenimentul are 2 părți:

  • vineri (5 iulie, ora 17:00) la Librăria Humanitas Constantin Noica Sibiu
  • sâmbătă (13 iulie, ora 13:00) la Cafe Wien
Evenimentul este prezentat de Dragoș Varga.

087

Diseară, de la ora 19:00, la TNRS, „Încurcă-i drace!” face dovada unei cronici tăioase la adresa oamenilor - model, a standardelor sociale și a demnității umane. Spectacolul satirizează caracterul uman și răstoarnă universul personajelor prin situații imprevizibile, de neevitat, ca pedeapsă asupra acțiunilor ce denotă înșelăciune și lipsă de devotament.

Programul complet de spectacole și bilete online (zero comision) se găsesc AICI.

729

De la ora 20:00, la librăria Humanitas are loc o proiecție de film. Seria de proiecții #RockTheScreen propune în acest an filme ce vorbesc despre #Revoluții. Vedem fațetele mișcării revoluționare, cunoaștem figuri reprezentative și descoperim cultura protestului în România. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Trailer-ul filmului programat pentru diseară:

Trailer Vom lupta si vom fi liberi-We will fight and we will be free from Manderseit Alexandru on Vimeo.

Sâmbătă, 6 iulie

În perioada 4 – 7 iulie, Muzeul ASTRA organizează atelierul Secretele broderiei. Este vorba despre un atelier interactiv, care prezintă broderia ca și artă populară. Inițiativa face parte din programul Școala în satul tradițional. Atelierele au loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în zona Gospodăriei de pescar din Mahmudia, jud. Tulcea, în intervalul orar 10:00 - 14:00.

Participarea la ateliere se face în baza abonamentului sau a biletului de acces în Muzeul ASTRA.

055

Atelierele de creație pentru copii continuă la Shopping City Sibiu și în acest sfârșit de săptămână. De la ora 11:00, micuții pot lua parte la atelierul „Ziua animalelor”, cu acces gratuit.

654

Sâmbătă, de la ora 18:00, și duminică, de la ora 11:00, Teatrul GONG prezintă una din cele mai frumoase povești – „Frumoasa și bestia”, după Giovanni Francesco Straparola. Spectacolul durează 60 de minute și costă 9 lei.

801

Spectacolul de dans clasic „Tribut Ceaikovski”, în coregrafia lui Vittorio Galloro, este un tribut adus lui Piotr Ilici Ceaikovski, unul dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor și aduce în prim-plan lucrări mai puțin cunoscute din creația marelui compozitor rus, în încercarea de a pune în lumină eleganța, rafinamentul și frumusețea pură a operelor sale. Totul în pași de dans.

”Tribut Ceaikovski” este un spectacol în două părți și va avea loc sâmbătă seara, de la ora 19:00, la Sala Thalia.

208

Duminică, 7 iulie

Ziua Sugarului, o sărbătoare dedicată vizitatorilor mari și mici ajunge la cea de-a 14-a ediție. Ca în fiecare an, are loc în prima duminică a lunii iulie, între orele 10 și 18, la Etno Tehno Parc, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Detalii găsiți în articolul de mai jos.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/07/03/ziua-sugarului-revine-in-muzeul-astra-in-prima-duminica-a-lunii-iulie/

„Class concert. Spectacolul studiilor de balet”, coregrafiat de Aleisha Gardner şi Mihai Babuşka, este pus din nou în scenă, de Teatrul de Balet Sibiu, duminică de la ora 19:00, la Sala Thalia. Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul kompostor.ro sau de la sediul Casei de Cultura a Municipiului Sibiu - Parcul Tineretului nr 1, Sibiu. Program luni-joi 09.00-16.00 sau vineri 09.00-13.30

210

Andy și Norman sunt doi tineri cu ideologii radicale, care împart același apartament ce servește și drept sediu pentru mica lor afacere, redacția ziarului „Prăbușirea”. O nouă vecină se mută în apartamentul de lângă – Sophie, o fostă înotătoare olimpică, susținătoare a politicii americane. Comicul și romantismul creează o atmosferă plăcută și generează o stare de bine. Situațiile iau turnuri neașteptate, mereu surprinzând momente-cheie ale problemelor personajelor, expuse într-o manieră juvenilă. Povestea va prinde viață duminică seara, de la ora 19:00, la TNRS, în spectacolul „Îmi place cum miroși”.

770

Filmele de la Cinematograful ARTA pot fi consultate în programul atașat mai jos, iar orarul de la cinematograful Centrului Cultural Ion Besoiu sunt disponibile AICI.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

fostSibian

Acum 3 ani

" Ce facem în weekend? " ... mai LUCRATI ceva !!! ... ca de luni de zile va sta gindul numai la distractii :-(
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus