Sâmbătă,
23.01.2021
Parțial Noros
Acum
9°C

Lege în Franța: e interzisă să pălmuiești și să ameninți copilul!

Lege în Franța: e interzisă să pălmuiești și să ameninți copilul!

Pălmuitul, urecheatul sau amenințarea copiilor au fost interzise oficial în Franța. O lege adoptată de Parlament abrogă un articol din Codul Civil, ce datează din urmă cu mai bine de 200 de ani. Acesta îi ierta pe părinții care îşi educau mai dur copiii neastâmpărați, anunță Digi24.ro.

Senatul de la Paris a adoptat o lege prin care corecţiile fizice aplicate copiilor în scop educativ au fost interzise. Vorbim mai exact despre ciupituri, palme, muşcăturile, ţipete sau insultele. De asemenea, noua lege franceză interzice să sperii un copil, să-l ameninţi sau să laşi un bebeluş să plângă singur. Se pune capăt astfel unui obicei moştenit din secolul 19, mai exact din codul civil din 1804, care admitea „dreptul de a-l corecta fizic" pe copil şi pe care părinţii francezi îl invocau în instanţă la nevoie.

Potrivit datelor, 85% dintre părinţii francezi recunosc că le-au mai dat câte o palmă copiilor, iar mai bine de jumătate dintre francezi şi-ar fi bătut copii înainte ca aceştia să fii împlinit doi ani. Noua lege prevede ca în Codul Civil să fie stipulat faptul că „autoritatea parentală se exersează fără violenţe fizice sau psihologice". Textul va fi citit la primărie cuplurilor care se căsătoresc și va fi tipărit şi pe carnetul de sănătate al copilului.

Norma nu prevede şi sancţiunii pentru părinţii care nu o respectă, dar maltratarea copiilor este pedepsită în Franţa cu până la 20 de ani închisoare.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Cris

Acum 1 an

Respect , mă bucur foarte mult ! Injosirea propriului copil si comportamentul agresiv nu vor aduce la educația buna a unui copil niciodată. In Austria copii au dreptul sa- i dea in judecată pe părinți dacă sunt abuzați fizic sau psihic. Mi se pare foarte bine ! Pentru simplul fapt ca acesta , sau legile in privința animalelor iubesc Austria ! Copii au nevoie de iubire, mâncare suficienta si un loc curat si protejat unde pot locui si nimic mai mult, nu au nevoie de reproșuri , sa fie pălmuiți, de țipete si de injosiri .
Raspunde

Adi

Acum 1 an

Asta care a scris Cris Nu are copii nu stiu serios la ce naiba isi mai da cu parerea
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus