Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

O nouă ordonanță militară. Piețele agroalimentare rămân deschise

O nouă ordonanță militară. Piețele agroalimentare rămân deschise

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, anunţă autorităţile vor adopta o nouă ordonanţă militară în care va fi prevăzută obligativitatea de redeschidere a pieţelor, astfel încât micii agricultori să poată să îşi vândă marfa. Oros spune, de asemenea, că ministerul de resort a pus la punct o platformă în care producătorii agricoli pot să anunţe producţia de care dispun, astfel încât magazinele să poată cumpăra de la ei.

Adrian Oros spune că, după prima perioadă a pandemiei, în care populaţia a cumpărat multe alimente, s-a ajuns în situaţia ca cei din agricultură şi din industria alimentară să adune stocuri de carne de vită, lapte, peşte.
"Principala cauză este modificarea comportamentului consumatorului. O parte din pieţe au fost închise şi de acea am făcut apel, încă de la începutul crizei, către toate administraţiile publice locale, să lase pieţele deschise pentru să sunt singurele locuri în care producătorii locali pot să îşi vândă produsele, mai ales produsele de sezon. (..) Dacă magazinele de colţ de stradă pe 10 metri pătraţi au rămas deschise, nu văd de ce nu ar rămâne deschise şi aceste pieţe. Şi am continuat cu acest apel şi mâine o să prindem chiar într-o ordonanţă militară obligativitatea deschiderii pieţelor cu asigurarea, sigur, a măsurilor de combatere a răspândirii virusului”, a afirmat ministrul Agriculturii, marţi seară, într-o emisiune la Realitatea Plus.
El a spus că nu s-a pus, până în prezent, problema unei crize alimentare, dar că statele trebuie să ia măsuri şi pentru un astfel de scenariu.
"Până acum nici în România, nici în Uniunea Europeană nu sunt semne ale acestei crize (alimentare - n.r.), dar orice stat responsabil trebuie să se gândească foarte bine pentru că nu putem estima cât timp va dura această criză medicală, dacă va dura foarte mult cu siguranţă afectează economia şi agricultura. Deocamdată pe datele pe care le avem nu se pune problema unei crize alimentare. Noi, ca şi stat, trebuie să ne gândim foarte bine ce vom face”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus