Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Admiterea în liceele din Sibiu. Unde au fost repartizați cei mai buni elevi din județ

Admiterea în liceele din Sibiu. Unde au fost repartizați cei mai buni elevi din județ

Ministerul Educației a făcut publice astăzi datele privind repartizarea computerizată în cadrul primei etape de admitere la liceu. Elevii din județul Sibiu care au avut cele mai mari medii au fost repartizați la Colegiul Național „Gh. Lazăr”, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” și Colegiul Național „O. Goga”.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, în anul școlar 2019-2020 la nivelul județului Sibiu pentru învățământul liceal și cel profesional pentru clasa a IX-a sunt disponibile 3.640 de locuri, din care 2.576 locuri la învățământul liceal și 1.064 locuri la învățământul profesional de 3 ani și dual.

Absolvenţii de clasa a VIII-a care au participat la prima etapă de admitere au fost repartizați astăzi în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile candidaţilor, înscrise în fişa de opţiuni. Potrivit ierarhiei din județul Sibiu, 2.773 de elevi așteaptau să fie repartizați la un liceu. Precizăm că în acest an doar un elev are 10 pe linie, respectiv a fost primul căruia i s-a repartizat locul în învățământul liceal. Este vorba despre Mara Mirișan, de la Colegiul Național „Gh. Lazăr”, care a reușit să obțină media 10 atât după absolvirea claselor V-VIII, cât și la admitere și la Evaluarea Națională.

De fapt, la Colegiul „Gh. Lazăr” își vor face studiile liceale primii șapte cei mai buni elevi din județ, precum și 60 din primii 100 cei mai buni tineri: unii dintre ei au fost repartizați la acest colegiu de la Școala gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu, Liceul Teoretic „C. Noica” Sibiu, Școala gimnazială „Ioan Slavici” Sibiu, Școala gimnazială nr. 8, Școala gimnazială Talmaciu sau Școala gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr etc.

Aici poate fi văzută lista elevilor repartizați după media pe care au avut-o înainte de admitere.

Cei care vor fi admiși în urma repartizării computerizate, la prima etapă, vor trebui ca în perioada 15-18 iulie 2019, să depună, la unităţile şcolare la care au fost declaraţi admişi, dosarele de înscriere, cuprinzând actele de studii în original.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus