Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Două noi hoteluri în Sibiu. Investiții de peste 5 mil. de euro

Două noi hoteluri în Sibiu. Investiții de peste 5 mil. de euro

Omul de afaceri Gheorghe Mărginean, fondatorul operatorului de turism Karpaten Turism, pregătește investiții de peste 5 milioane de euro în Sibiu.

Fondurile vor merge în dezvoltarea și inaugurarea a încă două noi hoteluri de patru stele, îinformează zf.ro.

„Avem cerere de 36.000 de nopţi de cazare anual pentru Sibiu din partea străinilor. În septembrie - octombrie vom începe construcţia la hotelul de patru stele de pe bulevardul Vasile Milea, dar şi la un hotel boutique într-o clădire monument.  Prin aceste două hoteluri vom acoperi 70% din aceste nopţi de cazare, deci avem turişti cu care să umplem hotelurile“, spune Gheorghe Mărginean pentru sursa citată.
Omul de afaceri va construi pe bulevardul Vasile Milea un hotel de patru stele, cu 96 de camere, pe un teren cu o suprafaţă de peste 1.300 de metri pătraţi, ce va fi gata anul viitor, investiţia totală fiind de 4,3 milioane de euro, potrivit lui.

Mărginean spune că face şi un al doilea hotel la Sibiu, după ce a luat în concesiune o clădire monument, de la 1826, de pe Bulevardul Victoriei, în care funcţiona fosta Facultate de Limbi Străine din cadrul Universităţii Lucian Blaga.

„Vom reabilita această clădire cu 600.000 de euro şi o vom transforma în hotel boutique de patru stele, cu 26 de camere. Am estimat că vom deschide hotelul în primăvăra lui 2021“
Conform Ziarului Financiar, Grupul Karpaten este format din mai multe entităţi, respectiv agenţia Karpaten Turism (aduce străini în ţară), Karpaten Outgoing (care face outgoing şi a avut afaceri de 9,2 milioane de euro anul trecut), Karpaten Hotels (două hoteluri) şi Karpaten Logistics&Tours, firmă ce operează 11 autocare, şapte pontoane de acostare, patru nave de pasageri.

http://www.turnulsfatului.ro/2017/10/10/proiect-hotel-de-trei-stele-cu-42-de-camere-restaurant-si-spa-pe-bulevardul-v-milea/

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Anonymus

Acum 4 ani

oare de unde are si a avut atatia bani acest afacerist? nu il cauta putin ANAF-ul sa il intrebe de sanatate? de ce nu a cumparat cladirea din piata garii care sta acolo de atatia ani aiurea si iesea mai bine la pret si ca locatie este mai aproape de centru si nici nu incurca circulatia... sa vedeti ce nebunie va fi acolo cand vor parca autocarele si masiniile pe banda de deviatie spre Semaforului...
Raspunde

Iooo

Acum 4 ani

Sunt doua poze in articol cu posibila destinatie a hotelului de pe Milea. Una la iesire din Sibiu catre Selimbar si cealalta langa Omniasig. Eu cred ca o sa fie constrit langa Omniasig. Frumos ar fi sa ne lamureasca ziarul daca are mai multe informatii.
Raspunde

CX

Acum 4 ani

Karpaten a adus milioane de turisti din spatiul DACH in Romania. Zeci de vapoare de turisti merg pe Dunare pana in Delta si sunt asistate de Karpaten. De acolo sunt banii.
Raspunde

Gogu plimbaretu

Acum 4 ani

Cum a primit autorizatie de constructie fara LOCURI DE PARCARE, SAU II DA PRIMARIA TOATA STRADA OITUZ PTR PARCARI. O sa iasa o lucratura ca cea de pe Scoala de Inot cu golden tulip de blocheaza oata intersectia cu justitiei cand vin autocarele. FELICITARII PENTRU FLUIDIZAREA CIRLULATIEI AUTO
Raspunde

Un Sibian

Acum 4 ani

Cum a primit autorizatie de constructie fara LOCURI DE PARCARE? Stai să vedem, mă gândesc că nimeni nu e atât de prost să-și facă hotel fără parcare, să le spună turiștilor: nu știu, parcați pe unde puteți. Îndoielnic, îndoielnic de tot. Apropo, pe Justiției orice ai băga blochează traficul, e stradă cu sens unic :)) De vină nu sunt autocarele lor, care oricum nu vin prea des, ci amplasarea hotelului, într-o zonă împânzită de străzi cu sens unic: Someșului, Lomonosov, Școala de Înot.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marginean G.

Acum 4 ani

Hotelul de pe str. Milea cu 96 camere va fi contruit cu parcare subterana pe 2 nivele, si curte de 500 m, iar cel de pe victoriei are curte proprie unde va fi amenajata parcare. Nu vor fi probleme de trafic!
Raspunde

///

Acum 4 ani

Vom vedea daca toate sunt asa de roz...
Raspunde

Mhircia

Acum 4 ani

Facultatea de limbi straine devine hotel? Tot in cercuri se fac combinatiile ...sigur se stia de Comandamentul Nato si casa armatei...etc
Raspunde

IIIII

Acum 4 ani

Ar trebui sa fii nebun ,sa dai declaratie ca vor fii probleme cu locure de parcate.
Raspunde

IIIII

Acum 4 ani

Locurile de parcare
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus