Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Antract și Riff au urmași. Vă prezentăm  cele mai noi opt trupe ale Sibiului

Antract și Riff au urmași. Vă prezentăm  cele mai noi opt trupe ale Sibiului

Sibiu Sounds Festival aduce opt trupe noi pentru ediția din acest an, pe scena din Piața Huet. În cele trei zile de festival vor participa peste 15 trupe și cântăreți locali, alături de Antract și Riff. În cele trei zile de festival, 19 iulie – 21 iulie, în Piața Huet vor concerta peste 15 trupe și cântăreți locali. Dintre aceștia, opt participă pentru prima dată la acest eveniment - unii din motive personale, alții pentru că sunt atât de noi încât nici nu au împlinit un an de existentă. Printre trupele „consacrate”, precum Onenightstand, Wildchild sau Suburbia11, anul acesta și-au făcut loc trupe precum Main Illusion, Wanted, ThisObey sau rapperul Fiul Risipitor. Fiul Risipitor

fiul-risipitor-sibiu-sounds Fiul Risipitor este de fapt Ciprian Crăciun, face parte din scena de rap din Sibiu iar muzica lui poate fi descrisă ca o poezie despre cum vede el lumea, în mod subiectiv. Ciprian, omul din spatele muzicii, este modest, în general se preocupă de viața personală și este deschis în fața unei provocări. Pentru el muzica este terapie prin care se poate bucura sau prin care se poate mustra și o vede ca pe o metodă prin care se poate educa și se poate dezvolta armonios.

„E risipă de timp și energie să purtăm ură și să distrugem tot ce e plăcut în jurul nostru, putem oferi mai multă înțelegere, respect și dragoste, putem clădi un imperiu plin de oameni cu suflet frumos”, spune Fiul Risipitor.
Dinamic

2019 Dinamic Actuala formație Dinamic continuă cu mândrie activitatea formației înființată în anul 1977 la Mediaș, care a avut o carieră neîntreruptă până în anul 1991. După mai mulți ani de pauză, doi foști membri au reunit trupa într-o nouă formulă. Cu peste 30 de ani de carieră muzicală la activ, fiecare dintre actualii membri ai trupei și-a adus aportul la Dinamic. Au un repertoriu format din piese proprii și o bogată colecție de cover-uri ale unor nume celebre: Eric Clapton, The Beatles, Muddy Waters, Deep Purple, Rolling Stones, Compact, Creedence Clearwater Revival, Tina Turner și mulți alții. Trupa îi are ca membri actuali pe Mircea Hodârnău, chitarist și vocal, Mihai Dan, vocal și clape, Tibi Juchi, chitară și voce, Iosif Zoltan, toboșar și vocal și Nelu Muntean la bas și voce. Bateristul Iosif Zoltan a debutat cu trupa Dinamic în urmă cu 64 de ani.

“Este o onoare pentru mine că cineva s-a gândit să ducă numele formației mai departe”, a declarat Arpi Lang, cel mai longeviv membru al formației Dinamic. Arpi a cântat timp de 14 ani în formația medieșeană, până în anul 1990 când a plecat din țară și s-a stabilit in Suedia.
ThisObey

thisobey-sibiu-sounds ThisObey a fost înființată în luna martie a acestui an, în Sibiu. Muzica pentru ei reprezintă dragoste, matematică și conexiune, toate fiind puse pe o partitură. Repetate până când ei se pot lăsa purtați pe filmul ei. Muzica este veselă, plină de energie și cu mesaj puternic pentru cei care „au urechi să audă și picioare să danseze”. Membrii trupei sunt Marius Dan Amariei, voce și ukulele, Laza Aldejan care se ocupă de bass, Andrei Dunaev, drumpad și synth. La începutul lunii iulie, trupa a fost nevoită să găsească un nou chitarist iar Adrian Evi ocupă această poziție începând cu concertul de la Sibiu Sounds.

„Adrian Evi a ocupat poziția vacantă cu multă bucurie și pasiune, reușind să pregătească și să-și însușească piesele pentru Sibiuuuuu Sounds Festival! Așteptăm cu nerăbdare să ne cunoaștem și să ne distrăm împreună, sâmbătă, 20 Iulie, ora 19:40, în Piața Huet”, spune Marius Dan Amariei, vocalistul trupei.
Main Illusion

main-illusion-sibiu-sounds Main Illusion este un proiect de rock abstract care îmbină o sumedenie de stiluri. Mesajul pieselor proprii este unul de impact social, abordând teme precum condiția umană și efectele societății asupra întregului glob pământesc. Fiecare membru al trupei are o poveste aparte și este special în felul lui dar împreună sunt un fenomen muzical. Milotay Paul (Milo) are 27 ani și este membru fondator al trupei Main Illusion, înnebunit după muzică și compoziție. Cunoaște mai multe instrumente muzicale, precum chitară, clape, bass, la bază este chitarist electric. Cristian Fodor are 21 de ani și este basistul și co-fondatorul trupei Main Illusion. Acesta este pasionat de fotografie și este coordonatorul voluntarilor în cadrul Crucea Roșie România, filiala Sibiu. Andrei Alexandru Sărac (Beleaua) are 18 ani și asta îl face cel mai tânăr membru al formației. Este toboșar, fiind pasionat de instrument de la vârsta de cinci ani. Durutya Darius (Zmeul) are 23 de ani și este vocalist și scriitor de versuri.

„Cu emoțiile debutului nostru în spate, venim în fața voastră pentru a ne afirma pe scenele lumii. Mesajul nostru este unul puternic și interpretat pentru întreaga omenire. Fiecare ascultător se poate pierde și totuși regăsi în muzica noastră, venind cu noi în căutarea răspunsurilor la întrebări prezente în versurile noastre. Vă așteptăm la fiecare concert cu același entuziasm și chef de voie bună”, transmite trupa Main Illusion.
 Alpha Q

alpha-q-sibiu-sounds Alpha Q nu este tocmai o trupă nouă, sunt activi în Sibiu din iunie 2016 dar este prima dată când sunt prezenți pe scena Sibiu Sounds. Trupa îi are în componență pe Mira Botocan (MeeRah), vocal, Waqas Ahmed, chitară principală, Mădălin Muntean, tobe, Ștefan Zsolt este chitarist si Daniel Perganczi este basist. Stilul trupei poate fi caracterizat print-un amestesc echilibrat de riffuri heavy, armonii plăcute și versuri sincere. Alpha Q lucrează la un album, rezultatul unei cariere caracterizată prin respect și prietenie care fac din muncă o plăcere.

„Ceea ce ne-a adus împreuna a fost în primul rând muzica si înțelegerea echilibrului și a angajamentului în ceea ce facem. Urcăm cu drag pe scena festivalului Sibiu Sounds și vă așteptăm pe toți să ne deschidem inima în fața voastră și să ne distrăm! Sâmbătă, 20 iulie, de la 21.30 în Piața Huet”, spun membrii formației Alpha Q.
Wanted

Wanted este un proiect acustic cu diverse influențe, precum alternative rock, folk rock sau blues. Muzica trupei este făcută să intre direct în suflet, să stârnească, reîmprospăteze amintiri și să facă „piele de găină”. Trupa este formată din Tudor Magda, voce, chitară electro-acustică, Răzvan Ștefan, chitară electrică și Vladimir Petre la cajon. Tudor Magda și-a început cariera muzicală în 2015, la karaoke. De atunci, a făcut parte din mai multe proiecte care, din păcate, nu au părăsit sala de repetiții, dar a susținut și o serie de concerte singur. În ceea ce-l privește pe Răzvan, de trei ani „trage de corzile” chitării sale, influențat de formații precum Pink Floyd, Porcupine Tree sau Metallica. Vladimir Petre face muzică de la 7 ani, iar în perioada liceului și-a dorit să facă parte dintr-o trupă rock, însă nu s-a conturat nimic între timp. Până acum, trupa a avut un singur concert în această formulă, iar faptul că sala a fost plină i-a încurajat foarte tare.

„Mulțumim, în primul rând prietenilor, care au făcut parte din acest început și mulțumim tuturor celor implicați pentru că au găzduit acest început. Vă așteptăm să ne susțineți în data de 21 iulie, ora 17:00, în Piața Huet, la Sibiu Sounds Festival. Este primul festival la care participăm și avem nevoie de toată susținerea publicului. Promitem să vă încântăm tare. Și cu emoție”, povestesc emoționați cei de la Wanted.
Black Timber

black-timber-sibiu-sounds Black Timber este o trupă înființată în februarie 2019. Patru muzicieni de vârste diferite s-au decis să își împărtășească pasiunea pentru muzică. Trupa combină energia clasică a muzici hard rock cu sensibilitatea muzici blues, toate într-un sound modern. Membri formației sunt Andra Varga, vocal, Wolfgang Pohl, basist, Luca Matioc, chitară și Paul Nicu este toboșar. Elven Bird

elven-bird-sibiu-sounds Elven Bird este compozitoare și vocalistă, genul de muzică în care se încadrează este new folk. Va cânta împreună cu Alexandru Tincu la violoncel. În 2014 acesta a debutat cu două albume, Iulia M. muncind trei ani pentru a putea arăta lumii vocea ei caldă și primitoare.

“Te invit cu drag la Sibiu Sounds Festival. Împreună cu Alexandru Tincu la violoncel vom cânta cântece și de pe nou meu album”, spune Elven Bird.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

3 comentarii

Dracu

Acum 2 ani

Fain. Da de cand Antract e trupa sibiana?
Raspunde

Cosmin

Acum 2 ani

De cand Sibiul e Valcea de sus.:))). Si oricum 8 trupe participa "din motive personale".
Raspunde

Realist

Acum 2 ani

Domino? The Noise? nu mai sunt?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus