Joi,
29.09.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

De ce nu vom avea terase în Piața Huet până anul viitor? “Anunțul ne-a luat ușor prin surprindere”

De ce nu vom avea terase în Piața Huet până anul viitor? “Anunțul ne-a luat ușor prin surprindere”

Piața Huet a devenit zonă pietonală încă din luna mai însă terasele nu au apărut în noua zonă pietonală, cu toate că administrația locală a anunțat explicit că va aproba montarea unui mobilier cochet. Conform proprietarior de localuri din zonă, hotărârea a venit prea târziu pentru a putea deschide terase în Piața Huet.

În luna mai a fost adoptată hotărârea conform căreia Piața Huet va rămâne zonă pietonală după ce zona a fost închisă pentru pregătirea summit-ului european. Potrivit hotărârii, Piața Huet este de acum încadrată în zona pietonală a Centrului istoric al orașului, zonă în care, potrivit regulamentului în vigoare, „circulația autovehiculelor este permisă ocazional pentru aprovizionare, curățenie, situații de urgență și pentru rezidenți”. Astrid Fodor, primarul orașului Sibiu la acea dată, a declarat că va aproba montarea teraselor în această zonă istorică importantă.terase sibiu (19)

Patronii localurilor din Piața Mică care au deschidere și către Piața Huet, precum Bistro 14, Einstein, Atrium și Kulinarium, au spus că vestea a venit mult prea târziu. Hotărârea a fost făcută publică în luna mai, prea târziu pentru ca patronii și administratorii de bar să se poată pregăti. Deschiderea unor noi terase însemnă mai mulți angajați, scaune, mese și o capacitate mai mare a bucătăriei. În schimb, toți promit că în 2020 o să ne putem bucura de limonadă, de exemplu, la umbra copacilor din cea mai veche piață din Sibiu.

„În primul rând este o idee excelentă, nu numai pentru deschiderea teraselor, dar era urât când era plin de mașini. Nu cred că există alte proceduri legale față de cele obișnuite pentru deschiderea teraselor. Noi încă nu suntem pregătiți să deschidem terasa și în spate, anunțul ne-a luat ușor prin surprindere. Anunțul a venit în mai, nu am avut timp să ne pregătim. Pentru deschiderea unei noi terase este vorba despre mai mult personal, mese, scaune și de capacitatea bucătăriei, lucrurile acestea trebuie gândite. Anul acesta nu suntem pregătiți, dar ne pregătim pentru anul viitor. În 2020 o să avem 100% terasă și în Piața Huet. Nu putem scoate așa cu <<heirup>>, trebuie să le gândim înainte de toate”, explică Marius Georgescu, administratorul Einstein, Atrium și Kulinarium.
Fostul primar, Astrid Fodor, a făcut și câteva aprecieri referitoare la modul în care vede a fi mobilată piața eliberată de mașini. „Am promovat un proiect de hotărâre pentru închiderea Pieței Huet, pentru că este o piață mult prea valoroasă, este cea mai veche piață din Sibiu și e păcat să fie acoperită cu mașini. În Piața Huet, dacă vor apărea terase, vor fi doar terase micuțe, drăguțe, cu scaune și mese și poate niște umbrele de soare. Deci, în niciun caz în Piața Huet nu vor fi aprobate structurile acelea de lemn. Piața nu este așa configurată pentru astfel de structuri de lemn“, a spus Astrid Fodor, întrebată dacă va aproba montarea unor terase cu structuri care pot fi închise, de genul celor care au împânzit celelalte zone pietonale din oraș.

Urmează Piața Mică

Totodată, Astrid Fodor a anunțat că și Piața Mică urmează să devină zonă pietonală. “Nu putem totul deodată, pentru că trebuie să creăm și condiții de parcare. Când vom avea gata prima parcare subterană, cea de la gară, atunci urmează. Nu putem să dăm totul peste cap. Dar etapizat va ajunge și Piața Mică să fie închisă pentru mașini”, a adăugat Astrid Fodor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

10 comentarii

Nelutu

Acum 3 ani

Ce a spus d-na primar și ce este acum , la intrarea în P-ța Huet , nu se vede ? De o saptămînă sta un cort ,cîteva butoaie de bere,mese și bănci . N-am văzut nici în tîrguri de la țară așa vechituri . Oare unde are toaleta ? în curtea școlii ?
Raspunde

Dar de ce sa nu ramana libera?

Acum 3 ani

Daca vor aparea terase, exact asa a declarat primarul. Poate lasa patronii de cafenele o piateta libera, ar fi asa o amenintare adusa economiei locale?!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sau..?

Acum 3 ani

Cred ca era mai inspirat ca P-ta Huet sa ramana pentru parcarea autoturismelor si P-ta Mica, care este mult mai mare si vizibila, sa fie transformata in zona pietonala.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nelutu

Acum 3 ani

Sa o lase libera pentru cine ? Pentru smecherii cu evenimente sponsorizate din bani publici ? Daca este pietonala ,asta nu înseamna ca e stadion,loc de facut bani. Am inteles ca se vrea a fi o zona linistita , sa te poti plimba , juca cu copiii, iar daca se poate ici colo o terasa amenajata rustic,iar muzica sa fie neaparat saseasca. Pina la ora 22 seara. (Cu saseasca eu am pus-o , de la mine)
Raspunde

Sf.Gheorghe

Acum 3 ani

(Cu saseasca eu am pus-o , de la mine) numai pune din astea, pe locul ala se auzea Bach, Bruckner, Pachabel etc insa nici o populara, si nici gratere
Raspunde

Victor

Acum 3 ani

Apa,zahar și o juma de lămâie=limonada.Pret 15 lei.
Raspunde

Victor

Acum 3 ani

Apa,zahar și o juma de lămâie=limonada.pret 15 lei
Raspunde

Huaba

Acum 3 ani

oare pentru cine .. Bach , Bruckner , Pachabel in Sibiul anilor 2020 ?
Raspunde

Sf.Gheorghe

Acum 3 ani

pentru cocolari si manelisti, poate se mai scarbesc ! Dar mai sunt destui oameni cu cultura in sibiu
Raspunde

Gentrificare much

Acum 3 ani

Dar cum am ajuns de la "daca o sa fie terase" la "de ce nu avem terase", parca incepi sa-i crezi pe cei care ziceau ca masinile dispar nu ca sa avem o piata libera, ci ca sa avem un spatiu pentru terase.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus