Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Cele mai dorite facultăți din Sibiu: doi candidați pe un loc

Cele mai dorite facultăți din Sibiu: doi candidați pe un loc

Prima etapă de admitere la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu s-a încheiat și se pot face bilanțuri: Numărul de locuri scoase la concurs de administrația instituției pentru studii de licență s-au dovedit a fi insuficente pentru numărul dosarelor înscrise; la două dintre facultăți candidează doi tineri pentru un loc, iar la trei încă mai sunt locuri libere.

Cele mai multe locuri au fost rezervate facultăților de Științe Socio-Umane și Inginerie - 703, respectiv 895 de locuri pentru cei care vor să facă licența. Spre deosebire de interesul arătat de umaniști, la Inginerie n-au fost înregistrate suficiente dosare pentru a completa locurile disponibile. Astfel, săptămâna trecută la Științe-Umane s-au înscris peste 1.200 de tineri, dintre care 1.003 la Licență. La Inginerie și-au depus actele 780 de absolvenți de liceu, astfel încât aici au mai rămas libere 115 locuri care vor fi scoase din nou la oncurs în luna septembrie. În total, la Facultatea de Inginerie s-au înscris 1.044 de tineri la învățământcu frecvență.

Cel mai mare interes din punctul de vedere al raportului dintre numărul de locuri scoase la concurs și numărul dosarelor înregistrate a fost la facultățile de Științe și Științe Economice. La aceste două unități candidează doi tineri pentru un loc. Matematic, raportul este mai mare la Facultatea de Științe, unde pentru cele 291 de locuri scoase la înaintare pentru studii de licență, candidează 623 de tineri. De partea cealaltă, la Științe Economice s-au înscris 748 de absolvenți de liceu pentru 365 de locuri. În total, cele două facultăți au adunat, pentru studii de licență și master, peste 1.700 de dosare.

CITIȚI și interviuri cu decanii celor două facultăți:

Interviu cu decanul Facultății de Științe Economice: „Vom avea primul acord de dublă diplomă la Sibiu”

Interviu cu decanul Facultății de Științe: „Avem un laborator performant cum puține sunt în Europa, de peste 3 mln. de euro”

La Facultatea de Medicină s-au înscris 521 de tineri - toți pentru licență. Aici au fost scoase la concurs 300 de locuri.

Și la Facultatea de Drept numărul de dosare l-a depășit pe cel al locurilor scoase la concurs: 298 de dosare pentru 193 de locuri la Licență. Iar la Facultatea de Litere și Arte aproape au coincis: 303 dosare pentru 299 de locuri.

Pe lângă Inginerie, la alte două facultăți au mai rămas locuri libere după prima etapă de admitere. La Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului din cele 245 de locuri scoase la concurs pentru studii de licență s-au depus 119 dosare, iar la Teologie s-au înscris 53 de tineri pentru cele 100 de locuri disponibile.

Amintim că, în total, administrația ULBS a scos la concurs pentru admiterea 2019-2020, pentru programele de studiu de la învățământul cu frecvență, un număr de 5.493 locuri pentru studiile de licență și masterat. Dintre acestea, 3.485 sunt locuri pentru studii de licență, 1.774 reprezentând locuri subvenționate (fără taxă). Până acum, au fost depuse 4.448 de dosare numai pentru studii de Licență, iar acestea se mai primesc astăzi la Litere și Arte, la Științe Socio-Umane și Științe.

Conform calendarului de admitere, în această săptămână la unele facultăți urmează să fie organizate concursuri de admitere sau să fie susținute examene de competență lingvistică. În perioada 29 iulie - 1 august vor fi afișate rezultatele finale ale admiterii în sesiunea de vară.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Europeanul ne-ntrebat

Acum 4 ani

Asta-i concurenta ? Doi pe-un loc ? Acu douaj de ani de la 6 candidati pe-un loc in susera numita concurenta... Acum, cu atatea facultati Tom si Jerry te faci student si absolvent mintenaș.... Fabrici de emigranti sau de frustrati care tre sa accepte joburi de cacat visand la birouri cu mobilier Ikea si aer conditionat sau mai tragic vloguri de succes de unde sa iasa banii fara munca....
Raspunde

///

Acum 4 ani

Sase candidati pe un loc erau la Filologie, facultate de la care primeai repartitie la tara... La drept erau cate 20 pe loc, la Medicina 10-12...
Raspunde

motanul garfield

Acum 4 ani

Inteleg inginerie, pt. ca la Sibiu e mama industriei, dar socio-umane? Care socio-umane? Socilologie, Jurnalistica, Comunicare si relatii publice? Acestea din urma sunt facultati care scot someri pe banda...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus