Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
13°C

Averile șefilor din Consiliul Județean Sibiu: cum cresc sumele din conturi

Averile șefilor din Consiliul Județean Sibiu: cum cresc sumele din conturi

Oamenii de la conducerea Consiliului Județean Sibiu o duc bine: veniturile din salarii cresc anual, iar conturile din bănci se actualizează și ele.

Daniela Câmpean: funcția de președinte al CJ, mai profitabilă decât profesia de avocat

PNL lansare daniela Cimpean,, turcan, pop (45)

Daniela Câmpean este avocată de profesie și a fost votată în funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu în anul 2016, la propunerea PNL. Când a venit la conducerea instituției, Câmpean avea trei depozite în lei și unul în euro, precum și un cont curent în lei. Valoarea totală a depozitelor era de aproape 180.000 lei și 1.700 de euro.

În declarația de avere din luna iunie 2019 președintele Consiliului Județean Sibiu declară două depozite în lei, cu suma totală de peste 218.000 lei, același depozit în euro de 1.700 , precum și un cont curent cu un sold de peste 43.000 lei. Președintele CJ Sibiu declară de la preluarea mandatului aceeași mașină – un Ford Focus fabricat în anul 2007.

Daniela Câmpean mai deține două terenuri intravilane, împreună cu soțul său, în Lotrioara și Sibiu, ultimul cumpărat cu un an înainte de a ajunge președintele Consiliului Județean.

În ultima sa declarație de avere Daniela Câmpean menționează că este coproprietara unui apartament în Sibiu, cumpărat în anul 2007, și a unei case de vacanță, construită în 2002 în Lotrioara. De asemenea, soțul acestuia mai este titularul a alte două apartamente în Sibiu, ambele moștenite, dintre care unul în 2018.

În ceea ce privește veniturile din salarii, în anul 2018 președintele CJ Sibiu a încasat 150.048 lei. Spre comparație, salariul acesteia s-a majorat de aproape cinci ori în ultimii 2 ani: în anul 2017 a declarat 31.977 lei, iar în 2018 – 92.250 lei. De asemenea, soțul lui Câmpean a câștigat peste 111.000 lei din salarii la SC Texacoenergie SRL, precum și 3.000 de lei din chiria unui apartament în Sibiu. Daniela Câmpean a mai primit în ultimul an aproape 3.000 de euro pentru că participat la ședințele Comitetului European al Regiunilor.

Christine Manta-Klemens: patru conturi curente, patru depozite bancare și titluri la BT

klemens (2)

Christine Manta-Klemens este consilier județean din partea FDGR din anul 2004, iar în ultimii 2 ani este adjunct al Danielei Câmpean. La începutul actualului mandat al CJ Sibiu, în 2016, Manta-Klemens declara două case de locuit – una dobândită prin donație și alta moștenită, precum și un apartament, toate imobilele în Sibiu. În declarația din 2019 vicepreședintele CJ Sibiu menționează că este titularul a unei case și a unui apartament, dar și a unui teren intravilan în Sibiu, de 924 mp, la fel moștenit.

Aceasta mai spune că are în proprietate două mașini, una cumpărată - Citroen C3 fabricat în 2007, iar a doua moștenită – VW Passat fabricat în 2009. Ambele automobile se regăsesc în declarațiile de avere din ultimii ani.

De la începutul actualului mandat al CJ Sibiu Christine Manta-Klemens a declarat mai multe active financiare: patru conturi curente, patru depozite, dar și un fond de investiții sau fond privat de pensii. În declarația depusă în anul 2016 valoarea totală a conturilor curente a fost de 98.550 lei, 4.100 euro și 600 dolari; cea a depozitelor – 38.293 lei, 40,000 euro și 4.000 dolari, iar suma menționată la categoria „fonduri de investiții sau fonduri private de pensii” era de 45.000 lei. În declarația depusă în iunie 2019, valoarea totală a conturilor curente a scăzut puțin la 22.077 lei, 1.284 euro și 589 dolari; în schimb a a crescut cea a depozitelor - 292.696 lei, 86.537 euro și 4.045 dolari; iar fondurile au scăzut la 25.340 lei.

Totodată, spre deosebire de anii precedenți, vicepreședintele CJ Sibiu mai declară că deține acțiuni sau titluri în valoare totală de peste 39.000 lei la BT Asset Management SA, companie specializată în administrarea de investiții, membră a Grupului Financiar Banca Transilvania. Manta-Klemens mai primește subvenții de la Fundația Saxonia din Râșnov – 2.200 lei în 2018, mai puțin cu 5.000 de lei decât în anul precedent.

Vicepreședintele CJ Sibiu Christine Manta-Klemens are venituri salariale din două instituții: CJ Sibiu și Colegiul Național Pedagogic „A. Șaguna” din Sibiu. În anul 2018 suma totală primită de la CJ a fost de peste 118.000 lei, iar de la instituția de învățământ, unde predă limba germană - 9.667 lei. Manta-Klemens a mai câștigat peste 15.000 de lei din închirierea apartamentului, cu mai mult de 5.000 de lei decât anul precedent.

Marcel-Constantin Luca: cu 170.000 lei mai mult în două mandate

marcel luca

Marcel-Constantin Luca se află la al doilea mandat de vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu, funcție pe care o deține din 2012. De atunci în declarațiile sale de avere s-au regăsit aceleași terenuri, clădiri și o mașină, singurele lucruri care se schimbă anual fiind sumele de bani de pe conturile deschise la bănci.

Astfel, vicepreședintele CJ Sibiu declară că deține împreună cu soția sa trei terenuri la categoria agricol și intravilan – unul în Cisnădioara (3.000 mp), altul în Cristian (1.000 mp) și al treilea în Cisnădie (865 mp). De asemenea, cei doi soți au cumpărat în 2002 și 2007 o casă de locuit și două apartamente în Sibiu, iar în 2009 Marcel Luca a mai moștenit o casă de locuit, tot în Sibiu.

Marcel-Constantin Luca este proprietarul unui autoturism VW, fabricat în anul 2002.

Vicepreședintele CJ Sibiu mai declară că are deschise trei conturi în două bănci românești, deschise în 2009 și 2013, în valoare totală de 195.240 lei și aproape 8.000 de euro. În prima sa declarație de avere de la preluarea mandatului de vicepreședinte al Consiliului Județean, Luca declara două depozite bancare – 7.288 euro și 26.121 lei, iar în mai 2017, la începutul celui de-al doilea mandat de vicepreședinte acesta nu a declarat niciun activ financiar.

Veniturile totale ale lui Marcel-Constantin Luca în anul trecut au fost constituite din salariul obținut la locul de muncă – peste 133.000 lei, cu aproape 50.000 de lei mai mult decât în anul precedent, precum și din închirierea bunurilor – 69.000 lei. De asemenea, soția vicepreședintelui CJ Sibiu a încasat un venit anual de peste 26.000 lei la SC Apă-Canal Sibiu.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

11 comentarii

.

Acum 1 an

Bravo! Macar daca ati merita acesti bani.... sa se vada ceva dupa voi....
Raspunde

un sibian

Acum 1 an

pai aia e problema ca se vede numai cum dispar banii fara urma din CJ Sibiu!!!
Raspunde

I. Sărescu

Acum 1 an

Aici sunt banii dumneavoastră !
Raspunde

dan

Acum 1 an

Au niste salarii nesimtite pe care nu le justifica, daca te duci cu o problema nimeni nu te baga in seama daca esti un om simplu, daca esti pilos sau de la partid e cu totul altceva. Si e valabil pentru toate institutiile statului.
Raspunde

Lae

Acum 1 an

Ipocrizie fatisa. Ma intreb daca sunt bucurosi cu asemenea salarii si daca da de ce sunt ipocriti. Salariile "babane" sunt "opera PSDragnea", pe care l-au batjocorit si umilit pana la extrem. Nu am vazut nici un lider PNL sau USR, care sa arate public ca este nemultumit de salariile de functionar de rang inalt, dar i-am vazut manipuland si plangandu-se ca PSDragnea, ne-a indatorat tara prin imprumuturi masive, pt a plati salariile mari.Adevarata ipocrizie
Raspunde

Ion ...sper că nu joci cum cântă alții !!!

Acum 1 an

As fi dorit sa vad o analiză comparativa și cu alți președinți de CJ, vicepreședinți și consilieri din tara ... cu proiecte finalizate și proiecte in curs de derulare dar și cu alte sarcini specifice postului ... altfel ... vorbim de lipsă de profesionalism !!! Stimabile Ion , dacă faceai o astfel de analiză poate trageai concluzia că averile / salariile șefilor CJS sunt la cel mai scăzut nivel din tara !
Raspunde

rammstein

Acum 1 an

asta da realizari !!!....pas cu pas !!!!....
Raspunde

plevea va vede.....

Acum 1 an

Rusine, rusine, rusine........vai de tarisoara asta. Dupa 30 de ani de la revolutie se pare ca suntem condusi inca odata de o gloata inbuibata. Vai de mama lor........idem cu PMS
Raspunde

analugojana

Acum 1 an

traiasca dragnea si psd; la brutarie cu ei...
Raspunde

Lae

Acum 1 an

S-ar putea "mai draga Ion" sa joci tu cum "canta Sasu", si sa ai o mare dezamagire. Sasu' tot sas ramane, oricat de "roman" s-ar "rotunji" el. Mai bine "român cu românii" decat "român cu sas ipocrit".
Raspunde

.....

Acum 1 an

Mare dreptate ai Lae!!!! Dar cand se vor trezi romanii e prea tarziu.... chiar ne meritam soarta...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus