Joi,
03.12.2020
Cer Senin
Acum
-3°C

VIDEO Fostul primar interimar al Sibiului, către consilier PSD: “puneți umărul, nu decredibilizați orașul pentru partid“

26 Iulie 2019 12:41

VIDEO Fostul primar interimar al Sibiului, către consilier PSD: “puneți umărul, nu decredibilizați orașul pentru partid“

Corina Bokor, cea care până săptămâna trecută a fost viceprimarul cu atribuții de primar al Sibiului, a criticat ieșirea consilierului local Tiberiu Mitrea (PSD), din ședința în care i-au fost încredințate atribuțiile de primar interimar.

Tiberiu Mitrea, consilier local, a dat citire unei declarații în care critica activitatea lui Astrid Fodor, primarul Sibiului al cărui mandat tocmai fusese încheiat înainte de termen printr-un ordin de prefect care între timp a fost suspendat. Declarația respectivă nu a primit niciun răspuns în ședința din 5 iulie, dar a primit replica în după-amiaza zilei de joi, cu ocazia ședinței ordinare a Consiliului local Sibiu. “Stimate domnule consilier Mitrea, nu v-am răspuns în ultima ședință a Consiliului local fiindcă nu acesta era subiectul, ci o situație deosebită creată de legi necorelate, fiindcă Guvernul PSD se ocupă cu alte ordonanțe. Vă răspund, însă, acum public, chiar dacă nu este în fața Antenei3“, și-a început Corina Bokor alocuțiunea în fața aleșilor locali.

Viceprimarul din partea FDGR a catalogat drept rezultatul unei lipse de documentare afirmațiile făcute de Tiberiu Mitrea referitor la proiectele de care Sibiul are nevoie. “Ieșirea dumneavoastră este inexplicabilă. Ați făcut afirmații care tind să dezinformeze în mod intenționat sibienii și asta ca să îndepliniți o sarcină de partid. Aceste afirmații lovesc atât în Sibiu, cât și în eforturile comunității și ale administrației publice locale. Avem proiecte implementate, planificate și în curs de implementare în toate domeniile pe care dumneavoastră le-ați enumerat. Faptul că nu le cunoașteți este trist, denotă lipsă de profesionalism și dezinteres în a vă informa privind aceste proiecte. Noi pe toate le facem public. Vă rugăm, pe viitor, să vă implicați în aceste proiecte, Sibiul are nevoie să puneți umărul, nu să decredibilizați orașul pentru a acumula puncte pentru partid“, și-a încheiat Bokor declarația.

“Vrem asta și atunci aveți votul nostru“

Tiberiu Mitrea nu i-a răspuns, însă a făcut-o la finalul ședinței Ioan Stroie, liderul grupului consilierilor locali din partea PSD. Potrivit lui Stroie, declarația citită de Tiberiu Mitrea în urmă cu trei săptămâni trebuia interpretată în altă cheie: și anume așteptările pe care reprezentanții PSD le aveau de la conducerea interimară a Primăriei Sibiu. “Asta nu înseamnă că este nepregătit sau că partidul i-a dat sarcini sau altele de genul acesta. Nu a fost nicio rea-voință așa cum spuneți. El a spus «vrem asta, vrem asta și vrem asta și atunci aveți votul nostru». E departe de ce ați spus dumneavoastră, iertați-mi intervenția. Eu n-am înțeles că v-ar fi jignit cu ceva domnul Mitrea“, a declarat Stroie.

Ioan Stroie, consilier local PSD Ioan Stroie, consilier local PSD

Corina Bokor a fost cea care a dat ultima replică. “Nu aș vrea să ducem mai departe această politică. Nu am spus că m-a jignit pe mine. Acea ședință nu făcea subiectul afirmațiilor lui. Am fost convocați pentru acea ședință extraordinară știm de ce. Faptul că a făcut niște afirmații neadevărate, asta se poate confirma. Cum am spus, avem foarte multe proiecte, atât implementate, atât în curs de inițiere, cât și planificate. Deci vă rog să facem acele afirmații care corespund adevărului. Atâta vreau. Nu m-am simțit jignită. Nu eu. De fapt toată munca noastră înseamnă că nu este apreciată și se spune că este zero. Nu este adevărat“, a răspuns viceprimarul orașului.

 

Așteptările PSD

Înainte de procedura votului pentru desemnarea viceprimarului care să preia atribuțiile de primar - în ședința extraordinară din 5 iulie 2019 - consilierul PSD Tiberiu Mitrea a citit o declarații din partea aleșilor social-democrați. Mitrea a spus că „suntem într-o situație juridică gravă” și a criticat activitatea primarului Astrid Fodor. „Până acum, managementul municipiului Sibiu s-a dovedit a fi unul deficitar prin neaducerea la îndeplinire a unor proiecte vitale pentru comunitate și pentru dezvoltarea orașului. Conducerea acestei instituții a rămas datoare sibienilor cu realizarea unor proiecte, precum identificarea soluțiilor inteligente – să facem în sfârșit primii pași spre un adevărat smart city -, pentru fluidizarea traficului, construirea de parcări sub și supra etajate care să degajeze arterele sufocate parcate pe ambele sensuri, rezolvarea problemelor care cauzează întârzieri majore la finalizarea construirii stadionului municipal, extinderea și îmbunătățirea rețelei de transport public în comun (…)”, a spus Mitrea.

Tiberiu Mitrea, consilier local PSD Tiberiu Mitrea, consilier local PSD

În ședința respectivă, ulterior, Corina Bokor a fost desemnată să preia atribuțiile de viceprimar, în urma unui vot secret în care 15 voturi i-au fost favorabile, iar restul de cinci au fost nule. PSD are șase reprezentanți în Consiliul local al Sibiului.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Alex

Acum 1 an

Bokor stie ce vorbeste!? A fost la stadion sa vada in ce hal este? A fost in cartiere sa vaca santiere incepute si abandonate!? Sa iasa doamna din birou si sa vada cum suntem ca in evul mediu in sibiu. Mai rar atata neglijenta!!
Raspunde

Cetatean

Acum 1 an

Cum e asta sa decredibilizezi un oras ??? Grea e limba romana ....voi, care conduceti primaria nu sunteti credibili, fiindca nu stiti si nici nu vreti sa stiti care sunt nevoile locuitorilor din oras. Nu mai cheltuiti banii aiurea, ci faceti lucruri importante si absolut necesare in infrastructura orasului in primul rand.
Raspunde

Oana

Acum 1 an

Doamna sa faca crese si gradinite! eu sunt numarul 124 pe lista la cresa. copilul meu o sa prinda cresa la 20 de ani. Iar cat despre infrastuctura din sibiu, am ramas in urma brasovului, clujului si a oradei. Suntem departe de a fi smart city. Doamna nici nu stie ce vorbeste. De la inaltimea scaunului este simplu sa vorbesti. Haideti doamna in teren!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionel

Acum 1 an

Beokorika... altă...mostră! Rimează cu...stă!
Raspunde

Anonymus

Acum 1 an

cam toti din consiliul local sunt doar niste marionete de partid si merg acolo doar sa se afle in treaba. cati dintre cei de acolo bat la picior acest oras sa ii afle si sa ii vada problemele? cati dintre ei se implica in comunitatea din care fac parte? cati dintre ei stiu cum se circula pe strazile mici si inguste ale orasului sufocate de masini parcate pe trotuare si pe drum? de ce nu au propus pana acum o hotarare de consiliu local care sa oblige posesorii de autoturisme sa le parcheze in curte (cei care au acces si spatiu in curte) iar restul sa li se amenajeze in zona locuri de parcare (impozitate) in care sa isi poata lasa masina asa cum este in Germania, Austria si alte tari civilizate. De ce nu analizeaza si prezinta situatia activitatii politiei locale, aceea capuse a primariei care in afara de cateva amenzi date (si alea cu dedicatie si selectiv) sa vedem si noi cu ce isi ocupa timpul grasii din politia locala (ca nu sunt in stare sa alerge nici 100m dupa infractori) platiti cu 1000 euro/luna din banii noastri? cand le ceri sa isi faca datoria spun sa faci reclamatie sau sesizare. Dar ei din proprie initiativa nu pot sa dea amenzi si sa se asigure de buna convietuire in acest oras? Vedeti numai locurile de joaca vandalizate, semnele de circulatie distruse si mazgalite, masinile parcate pe trotuar de nu poate trece o mama cu un carucior si asa mai departe ca sunt multe si in toate cartierele Sibiului. Inainte era politistul de cartier (sectoristul) care avea datoria sa se ocupe si sa vada problemele din cartier si sa raporteze/ceara ajutor cand era necesar. Acum nu mai exista, sunt doar Politia Locala care freaca menta si se plimba dar numai prin anumite zone si atata...
Raspunde

Hotulescu

Acum 1 an

"inainte era politistul de cartier (sectoristul) care avea datoria sa se ocupe si sa vada problemele din cartier si sa raporteze cand era necesar. " Si mai inainte erau pe fiecare stalp, in fiecare clasa cate un DIFUZOR cu care te frecau la minte comunisti Ce bine ca numai sunt securistii de cartier, La televizor, la ora 19.00 Telejurnalul. La ora 20.00 Epoca Nicolae Ceaușescu – epoca marilor înfăptuiri revoluționare. Conștiința demnității naționale, noua imagine istorică a poporului nostru, a României socialiste în lumea contemporană. Documentar. La 20.20 Sub tricolor, sub roșu steag. Versuri și cântece patriotice, revoluționare. La 20.40 Agricultura – programa prioritare. La 21.00 File de glorioasă istorie. Civilizația geto-dacă la gurile Dunării. Documentar. La 21.20, Mândria de a fi cetățean al României socialiste. Reportaj. La 21.40, Telejurnalul de noapte. Programul se încheie la 22.00.
Raspunde

Wilson

Acum 1 an

Tipic PSD.....daca nu facem noi.....sa nu lasam pe nimeni sa faca, sa aruncam cu noroi in tot ce înseamna Sibiu.......multiculturalitatea, cetațenii educati, civilizatia, sunt aspecte care va depașesc ....va sunt straine.Pt.aceste motive, niciodata nu veti conduce Sibiul.....e prea mult pt VOI.
Raspunde

Eu

Acum 1 an

Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

''...în care critica activitatea lui Astrid Fodor, primarul Sibiului....''. Dl Deleanu 1000 de flotari cu masca pe figura nu sterg infractiunea da' macar data viitoare veti fi mai atent.LUI ASTRID ?!? Cum ar fi sunat '' activitatea primarului Sibiului,Astrid Fodor..''? Mai bine,nu-i asa?Evident,daca stiti ceva ce noi nu stim va gratiem..
Raspunde

sibian

Acum 1 an

Ati umplut Sibiul de sensuri unice, ati ingustat trotuarele si soselele pentru amenajarea spatilor de parcare in fata caselor ... astfel, nimeni nu isi mai parcheaza masina in curte.... isi cumpara toti cate 3- 4 masini si le lasa abandonate pe strada.... chiar si masini de marfa ...nu ai vizibilitate deloc .... trotuarele sunt pline de masini.... pai in momentul in care iti achizitionezi atatea masini si mai ales masini pentru transport marfa, iei in considerare si unde le parchezi.... dar, in Sibiu se poate oriunde.... in fata portii vecinului....
Raspunde

........

Acum 1 an

La crese daca nu ai pile, nu ai nici o sansa.... ar trebui sa se faca o verificare de inspectorat daca s-au respectat criteriile de selectie.... in toamna, sa se vada cati au mai aparut pe lista.... dar, la inspectorat nu ai cu cine...
Raspunde

Sava

Acum 1 an

După părerea mea, comentariul consilierului P. S. D. e politic și pt. simplul fapt ca se încearcă fluidizarea traficului(cumpărarea de noi autobuze, parteneriatul cu comunitățile din Comuna Șelimbăr pentru prelungirea străzii Pictor Nicolae Brana și asfaltarea străzii ce duce spre Dedeman, acum vreo 2-3 ani) și cu lărgirea parcării din Orașul de Sus de pe Bălcescu. Numai ca necesita timp. Consilierul Mitrea o făcut o dezinformare subversiva. Păcat ca unii țin mai mult la partid decât la orașul în care sunt,in ciuda faptului ca domnul Mitrea este sibian.
Raspunde

Partidul Inconstientilor PSD

Acum 1 an

Nu ai cum sa te intelegi cu partidul care a asternut mizeria in tara asta care au omorat-o pe fata aia din Olt.... e inimaginabil cat sunt oamenii astia de prosti si criminali.
Raspunde

----------

Acum 1 an

Cine vorbeste????????Bokor??????????????FGDR care vrea sa scape de romanii din centru ca sa puna sasi mana pe el, ca pe timpuri cand aveau nevoie ROMANII de aprobari de la sasi sa urce in orasul de sus, romanii aveau voie doar pana la Ursuline sa circule restul era interzis???????????sa fim seriosi ce scoala are madam???parca plimba hartii era secretara la FDGR , inteligenta -----si acum da sfaturi ,iti vine sa razi de inteligenta celor din FDGR deci... ,decat FDGR mai bine PSD ca sunt romanii de-ai nostri .
Raspunde

Cetatean nemultumit

Acum 1 an

Onor FDGR-ului nu-i place sa i se spuna realitatea din oras, fiindca stie mai BINE ce trebuie aici.Dna Fodor e primar/viceprimar deja de multi ani , asa ca nu are nici o scuza ca nu are idei novatoare pentru oras.Doar ca e traditie ca din 2000 ca in primarie sa nu fie consultati decat formal reprezentantii opozitiei, iar discutiile pe proiectele propuse de obicei excusiv de primar sunt nule.O sedinta de CL are loc pe repede inainte si se traduce numai prin ridicarea mainii de catre consilieri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus