Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
-2°C

Clădiri ale ULBS, fără autorizație de securitate la incendiu: patru facultăți, trei cămine, rectoratul

Clădiri ale ULBS, fără autorizație de securitate la incendiu: patru facultăți, trei cămine, rectoratul

Mai multe clădiri ale Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) activează fără autorizație de securitate la incendiu, inclusiv clădirea rectoratului. În acest an, administrația instituției a întocmit sau intenționează să întocmească documentația necesară, planificând pentru acest lucru peste 140.000 lei.

Clădirile Facultății de Științe Agricole, Industria Alimentară și Protecția Mediului (FȘAIAPM), Facultății de Științe Economice, Facultății de Medicină, Facultății de Științe Socio-Umane de pe strada Brutarilor, nr. 3, precum și clădirea Rectoratului ULBS se află printre imobilele administrate de universitate care nu au autorizație de securitate la incendiu. De asemenea, trei cămine studențești activează fără autorizația ISU. Este vorba despre Căminul nr. 1, Căminul nr. 2 și Căminul nr. 4.

Alte două imobile pentru care în acest an s-au întomit documentația necesară sunt cele în care activează Centrul de Reuniune Academică și Centrul Teritorial Mediaș.

Despre acest lucru se menționează în Programul lucrărilor de investiții și reparații pe anul 2019, discutat în luna iunie de conducerea ULBS.

„Bugetarea acestor servicii (întocmirea documentației - n.n.) s-a făcut în limita fondurilor prevăzute și aprobate în listele de investiții cu această destinație de 145,00 mii lei, din care 51,00 mii lei din veniturile proprii  ale universității, iar diferența de 94,00 mii lei din alocații bugetare”, se menționează în program.

Rectorul ULBS, Ioan Bondrea, ne-a spus într-un interviu că autorizațiile pentru prevenirea incendiilor se vor obține pas cu pas, în acest proces instituția lovindu-se și de contradicțiile venite de la diverse autorități.

„S-au întocmit documentații, sunt deja. Am făcut anul trecut chiar un contract cu o firmă care ne-a făcut pe diferite spații și am început să primim aceste autorizații (...) Noi am avut discuții referitoare la condiții: în clădirile vechi ne lovim de o contradicție din partea celor care ne cer autorizație pentru prevenirea incendiilor și a celor de la Cultură. Dar cu siguranță, toate vor fi rezolvate pas cu pas. Costă și foarte mult. Am avut și suplimentări pe zona asta de dosare. Și vom continua. Am pornit cu aceste documentații în spațiile unde sunt studenții - cămin, cantină, spațiile facultății”, a explicat pentru Turnul Sfatului rectorul Ioan Bondrea.

Amintim că imobilele în care în prezent se află Rectoratul ULBS și actualul sediu al Centrului de Reuniune Academică, de pe strada Banatului, au fost achiziționate de administrația universității în ultimii 10 ani. În acest an, ULBS a reușit să cumpere și clădirea în care se află Facultatea de Științe de la foștii proprietari – patru familii care locuiesc în Germania și Ungaria – după lungi perioade de negocieri.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

5 comentarii

Ion ionescu

Acum 3 ani

Si dl rector e bine? A fost frumos in China? Mai ne suspendam inc-o data casa putem candida pentru un alt mandat?
Raspunde

I. Sărescu

Acum 3 ani

Excelent comentariu ! Felicitări ! Dar cine îl va mai realege oare ?
Raspunde

Tutututa

Acum 3 ani

AUTORIZATIE DE SECURITATE LA INCENDIU !!!! Ce smecherie de luat banii de pe toti contribuabilii ! Oare daca ai autorizatia asta scade pericolul de a lua foc de la o instalatie electrica sau de incalzire veche ? Sau de la un muc aruncat aiurea ? Birocratie , prostie , hotie !
Raspunde

AVE

Acum 3 ani

Ion Surdu, ai primit informaţii total aiurea cu privire la AUTORIZAŢIILE de SECURITATE la incendiu de la ULBSibiu-. Nici o facultate şi cămin studenţesc nu au AUTORIZAŢIE, AVIZE da! Iar clădirea de pe Banatului nr.6, Centrul de Reuniune Academică, nu a fost cumparat de la nimeni, a fost construită de ULBSibiu. Ce aberaţii ai putut publica.
Raspunde

Ion Surdu

Acum 3 ani

Nu înțeleg în ce constau „aberațiile”? Informațiile le-am luat din document oficial, cu ștampilă și cu semnătură, inclusiv a dvs. Or, nu cred că v-ați pus semnătura pe un document cu „informații total aiurea” (?!?) Respectivele clădiri (menționate în articol) n-au autorizație de securitate la incendiu. Dacă n-au toate, cu atât mai rău. Iar despre clădirea de pe Banatului - despre cumpărare avem informația de la rector, nu am scos-o din pălărie. Numai bine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus