Miercuri,
30.11.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Instituția Prefectului contestă repunerea lui Astrid Fodor în fotoliul de primar

Instituția Prefectului contestă repunerea lui Astrid Fodor în fotoliul de primar

Instituția Prefectului a formulat recurs împotriva hotărârii prin care Tribunalul Sibiu a suspendat exercitarea ordinului emis pentru încetarea mandatului de primar al lui Astrid Fodor.

Recursul formulat de Instituția Prefectului Sibiu a fost înregistrat de Tribunalul Sibiu în ultima zi lucrătoare a acestei săptămâni, pe 2 august. Recursul se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia, care deocamdată nu a înregistrat dosarul. Prin această acțiune, Instituția Prefectului Sibiu, reprezentată de prefectul Adela Muntean, încearcă să mențină efectele ordinului emis pe 3 iulie 2019, prin care s-a constatat încetarea înainte de termenul de patru ani a mandatului de primar al Sibiului al lui Astrid Fodor. Efectele respectivului ordin au fost suspendate de Tribunalul Sibiu pe data de 19 iulie, în urma unui singur termen de judecată (detalii aici).

În afară de această speță, pe rolul Tribunalul Sibiu se mai află și ”procesul cel mare”, care are drept obiect anularea ordinului de prefect în discuție. Instanța sibiană a fixat primul termen din acest proces pentru ziua de marți, 20 august. În mod normal, acest dosar ar trebui judecat într-un ritm mai rapid decât celelalte spețe aflate în atenția secției Contencios administrativ, având în vedere că Legea administrației publice locale recomandă un termen de soluționare de cel mult 30 de zile. Decizia luată de Tribunalul Sibiu în acest proces va fi definitivă, fără cale de atac.

Citește și Cum poate câștiga, definitiv, primarul Astrid Fodor procesul cu prefectul Adela Muntean? Cu matematică!

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

kokos

Acum 3 ani

Tanti prefecta persevereaza in prostie. De , daca nu stie altceva...
Raspunde

afisu

Acum 3 ani

prefecta se va schimba asa ca ....
Raspunde

Eu sibianul de 54 de ani

Acum 3 ani

Felicitări Prefecturii Sibiu!
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 3 ani

Pacat daca ai 54 de ani si putini neuroni.Macar daca erai postaci pe bani mai intelegeam.Dar daca dupa tot ce se intimpla in aceste zile in tara atat ai priceput inseamna ca in aceasta tara daca nu dispare acest partid toxic numit psd nu se va putea construi nimic.Daca acest partid a numit in functia de prefect pe secretara din Rosia ce sa mai speri? Iti dai seama a fost secretar in o comuna cu un primar semianalfabet.
Raspunde

oIo

Acum 3 ani

de unde stii ca primarul semialfabet din Rosia nu are chiar 54 de ani ? mama lor de comunisti
Raspunde

iulian

Acum 3 ani

stau si ma intreb cat costa procesele estea? oare CINE le plateste? sau, reformulez: le platim? si nu asa simplu: salarii judecatori, salarii avocati, (in viitor, parte din) pensii magistrati, salarii prefecti (pe perioada salarizarii timpului lucrat la generarea atacului in instanta sau cum s-ar spune)...
Raspunde

oIo

Acum 3 ani

socoteala la Trif si la balena rosie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus