Sâmbătă,
06.06.2020
Parțial Noros
Acum
16°C

PNL propune „Legea Alexandra”. Închisoare pe viață pentru ucigași și violatori

06 August 2019 15:38

PNL propune „Legea Alexandra”. Închisoare pe viață pentru ucigași și violatori

Liberalii propun un set de legi în urma crimelor din Caracal. Liberalii solicită președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și Vioricăi Dăncilă, președintele PSD, convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a adopta „Legea Alexandra”, care prevede pedepse extrem de dure pentru criminali și violatori. În Parlamentul României există deja un proiect de lege depus de PNL care prevede interzicerea eliberării condiționate pentru tâlhari, criminali, violatori sau pedofili. Totodată, liberalii propun și alte măsuri, precum restricționarea comercializării cartelor pre-paid care nu pot fi identificate și dublarea amenzilor pentru apelurile false la 112.

În vederea adoptării noilor legi, liberalii solicită convocarea de urgență a Parlamentului în sesiune extraordinară, anunță Digi24.

Situația este asemănătoare unui caz care a avut loc în Serbia, în 2014, când o fată de 15 ani a fost răpită, violată și ucisă. Parlamentul de la Belgrad a adoptat, după ani de dezbateri, amendamente la Codul penal care înăspresc pedepsele pentru viol și crimă. Mai exact: închisoare pe viață fără drept de eliberare condiționată.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

disperare mare

Acum 10 luni

Lasa ca legi exista,problema e respectarea lor si mai ales pedepsirea prompta a infractorilor care incalca legea,Degeaba ai legi bune,dar nu vegheaza nimeni sa le respecti,si cu atat mai putin nu se iau masuri spre pedepsirea celor care nu respacta legea. Sa zicem ca dai legea cu moartea ptr trafic de persoane!Pai daca politistii n u aplica legea,desii stiu clar cine o incalca,cu ce te ajuta pe tine ca cetatean ca ai aceasta lege? Pai nu e clara legea in constructii?Ba da,zice clar minimul de mp ca sa poata intra pompierii de exemplu.Si,se respecta de pnlistii nostrii?Pai nu.Pai asa nici o alta lege nu vor respecta.De aia si vor sa dea ei legi,ca oricum nu le respecta,e praf in ochi...
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 10 luni

Poate că ar fi bine să propuneți o lege care să -i oblige pe polițişti şi procurori să-şi facă datoria în funcție de fişa postului pe care o are fiecare .Cred că m-aş îngrozi dacă aş afla ce salarii uriaşe au tiți care nu şi-au făcut treaba în această trgedie .
Raspunde

Cosmin

Acum 10 luni

Referendum pt pedeapsa capitala!
Raspunde

Anonymus

Acum 10 luni

ar trebui reintrodusa pedeapsa cu moarte pentru astfel de lichele ale societatii. de ce sa platim noi ani intregi intretinerea si conditiile de detentie cand se poate scurt si simplu rezolva. asa vor ramane si locuri libere in inchisori pentru acolitii lui Dragnea si alti baroni si smecheri locali
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 10 luni

Daca faceau propunerea discret,fara tam-tam,i-as fi suspectat pe penelei de inteligenta cu premeditare.Asa....vorba unui clasic: NEIN !!
Raspunde

Goran

Acum 10 luni

Va veni PSD-ulu cu legea Dincă, in care il va declara erou national pe criminal si victima a justitiei. Il vor pune presedinte de partid, apoi.
Raspunde

cetatea

Acum 10 luni

de ce pe viata ? sa hranim o viata intreaga un criminal care nu a avut mila de alta persoana ? eu propun pedeapsa capitala. aplicata repede !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus