Sâmbătă,
22.01.2022
Parțial Noros
Acum
-3°C

Cină în vagon. Licitație pentru una din cele mai deosebite seri din Mărginime

Cină în vagon. Licitație pentru una din cele mai deosebite seri din Mărginime

Asociația Prietenii Mocăniței propune o cină cu totul deosebită, într-un cadru inedit – un vagon de cale ferată îngustă, vechi de peste un secol.

Masa se va servi în superbul vagon-salon al Mocăniței, produs în anul 1880 în Elveția. Cina va avea loc sâmbătă, 17 august, începând cu ora 19:00, în mijlocul naturii, între stațiile Cornățel și Hosman, fiind organizată ca strângere de fonduri pentru proiectul de revitalizare a Mocăniței dintre Sibiu și Agnita. Proiectul își propune reparația și repunerea în circulație a cât mai multor kilometri de linie, dar și restaurarea vagoanelor și a locomotivelor originale.

RDX_7483_00004_s550

O masă de 10 locuri își așteaptă așadar gurmanzii dornici de a lua parte la o cină într-un mediu de clasă al sfârșitului de secol 19.

„Ideea i-a venit lui chef Ioan Bebeșelea, de la restaurantul Syndicat Gourmet, în timpul Brunch-ului de la sfârșitul lunii mai, când am prezentat pentru prima oară vagonul publicului, iar în el s-a servit un hencleș imens făcut la Moara Veche din Hosman. Meniul este încă în curs de definitivare, dar ce e sigur e că va fi preparat din produse procurate din Hosman sau din satele de pe traseul Mocăniței. Va fi un starter, un fel 2, desert și băuturi”, spun voluntarii asociației Prietenii Mocăniței. Potrivit acestora, vegetarienii vor avea un meniu special.

Pentru a vedea locurile din vagon și a licita pentru ele, puteți intra AICI.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus