Asociația Prietenii Mocăniței propune o cină cu totul deosebită, într-un cadru inedit – un vagon de cale ferată îngustă, vechi de peste un secol.
Masa se va servi în superbul vagon-salon al Mocăniței, produs în anul 1880 în Elveția. Cina va avea loc sâmbătă, 17 august, începând cu ora 19:00, în mijlocul naturii, între stațiile Cornățel și Hosman, fiind organizată ca strângere de fonduri pentru proiectul de revitalizare a Mocăniței dintre Sibiu și Agnita. Proiectul își propune reparația și repunerea în circulație a cât mai multor kilometri de linie, dar și restaurarea vagoanelor și a locomotivelor originale.

O masă de 10 locuri își așteaptă așadar gurmanzii dornici de a lua parte la o cină într-un mediu de clasă al sfârșitului de secol 19.
„Ideea i-a venit lui chef Ioan Bebeșelea, de la restaurantul Syndicat Gourmet, în timpul Brunch-ului de la sfârșitul lunii mai, când am prezentat pentru prima oară vagonul publicului, iar în el s-a servit un hencleș imens făcut la Moara Veche din Hosman. Meniul este încă în curs de definitivare, dar ce e sigur e că va fi preparat din produse procurate din Hosman sau din satele de pe traseul Mocăniței. Va fi un starter, un fel 2, desert și băuturi”, spun voluntarii asociației Prietenii Mocăniței. Potrivit acestora, vegetarienii vor avea un meniu special.
Pentru a vedea locurile din vagon și a licita pentru ele, puteți intra AICI.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Asociației Prietenii Mocăniței , Moara Veche , Syndicat Gourmet , Asociatia Prietenii Mocanitei , Ioan Bebeşelea
Vizualizari: 1384


Ultimele comentarii
Acum 1 oră
@Ron
Acum 1 oră
Ripti
Acum 1 oră
Boldijar ironim ioan
Acum 1 oră
Anonim
Acum 2 ore
Maria