Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-0°C

Finanțatorul FC Hermannstadt a câștigat licitația pentru gazonul Municipalului. “Și dacă ies pe pierdere, termin cât mai repede“

Finanțatorul FC Hermannstadt a câștigat licitația pentru gazonul Municipalului. “Și dacă ies pe pierdere, termin cât mai repede“

O asociere de trei firme condusă de Terra Building SRL din Sibiu a fost desemnată câștigătoare a contractului de un milion de euro pentru refacerea suprafeței de joc a Stadionului Municipal din Sibiu. Terra Building este administrată de Ștefan Băcilă, cel care face parte și din rândul finanțatorilor FC Hermannstadt, echipa de fotbal din Sibiu care urmează să joace pe stadionul din Sibiu, în Liga I.

După fix trei luni de la lansarea procedurii publice de atribuire a contractului de modernizare a suprafeței de joc a Stadionului Municipal, reprezentanții Primăriei Sibiu anunță faptul că au semnat contractul de lucrări. Din cele cinci oferte depuse a fost aleasă cea a asocierii formată din Terra Building SRL (Sibiu), Sports Fields SRL (București) și Repcons SRL (Sibiu). Terra Building este lider al asocierii, Sport Fields este terț susținător, iar Repcons a subcontractat 13,32% din lucrare.

Valoarea totală a contractului semnat miercuri, 7 august, cu asocierea mai sus amintită este de 4,75 de milioane de lei, cu tot cu TVA, față de 4,77 de milioane de lei, valoarea estimată înainte de licitație. Criteriile de atribuire ale contractului au fost prețul cel mai scăzut (care a contat în proporție de 80%) și componenta tehnico-calitativă (care a contat în proporție de 20% și a însemnat asigurarea unei perioade de garanție de cinci ani).

“Pe mine mă interesează să terminăm cât mai repede“

Potrivit caietului de sarcini, termenul de finalizare a lucrărilor este de 75 de zile de la data emiterii ordinului de începere. Acest termen este considerat “foarte strâns“ de către Ștefan Băcilă, administratorul Terra Building și finanțator al FC Hermannstadt. “Finalizarea lucrărilor depinde de foarte multe aspecte, în primul rând de vreme. Termenul e foarte strâns având în vedere tot ceea ce este de făcut. Dar eu nu am niciun interes să prelungesc acest termen. Sunt dispus să fac orice sacrificiu necesar să joace echipa acasă“, declară Ștefan Băcilă, pentru Turnul Sfatului.

Administratorul societății care a avut și are mai multe contracte în derulare cu autoritățile publice locale spune că este dispus să cheltuiască mai mult decât va încasa de pe urma contractului de refacere a gazonului pe municipal. Asta în contextul în care – cu excepția a cinci meciuri – echipa pe care și el o finanțează a jucat până acum doar cinci meciuri “acasă“. Iar acest lucru a avut un impact atât asupra performanțelor echipei FC Hermannstadt, cât și asupra veniturilor (bilete, sponsorizări etc). “Tot interesul meu este să joace cât mai repede echipa acasă. Asta înseamnă venituri, mult mai puține cheltuieli, înseamnă rezultate, înseamnă multe lucruri pozitive. Și dacă ies în pierdere cu această lucrare (cea de refacere a suprafeței de joc – n.r.) pe mine mă interesează să terminăm cât mai repede această lucrare“, adaugă Ștefan Băcilă.

Firmele care au participat la licitație 1. Asocierea Gama Verde SRL (Vrancea) – Elio Industrial SRL (Alba) – Hobbit Integral RO SRL (București) 2. Eco Garden Construct SRL (Cluj) 3. Asocierea Rulouri de gazon SRL (Giurgiu) – Energo Proiect SRL (București) – Hobbit Integral RO SRL (București) 4. Asocierea Terra Building SRL (Sibiu) – Sports Fields SRL (București) – Repcons SRL (Sibiu) 5. Gazonul SRL (Brașov)

Sursa: SICAP

Astrid Fodor: procedurile legale nu se pot face peste noapte

”Prin prezentul proiect se vor implementa următoarele soluții: sistem de irigare și drenaj și sistem electric de încălzire a suprafeței de joc”, se arată în documentația de atribuire a contractului în discuție. Sistemul de drenaj va asigura direcționarea surplusului de apă de pe suprafața de joc într-un bazin de retenție temporară, iar cel de irigație va asigura cantitatea optimă de apă necesară gazonului, când condițiile climatice sunt de așa natură încât această cantitate nu este asigurată. ”Sistemul de încălzire a gazonului pe perioada rece va asigura viabilitatea gazonului când temperaturile sunt scăzute”, se mai arată în caietul de sarcini.

stadion (6)

Pentru realizarea obiectivelor mai sus descrise, lucrările implică decopertarea suprafeței de joc pe o adâncime de 40 de cm și compactarea terenului. Apoi vor fi amenajate sistemele de irigație și, respectiv de drenaj, care vor fi acoperite cu un strat de nisip de zece centimetri pentru care este solicitată ”nivelarea cu laser”. Apoi va fi așternut și sistemul de încălzire cu materialele specifice, care va fi acoperit cu stratul pentru înrădăcinarea gazonului, strat ce ar trebui să aibă o grosime de 28,5 cm. Peste acest strat va fi așternut gazonul, care va trebui să aibă o lățime de patru centimetri.

Gazonul existent va trebui balotat și predat, alături de pământul vegetal, Serviciului de administrare a spațiilor verzi din subordinea Primăriei Sibiu.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, susține că intenția administrației locale este de a face lucrări trainice, ca răspuns la nemulțumirile microbiștilor pe tema procedurilor îndelungate de modernizare a stadionului din oraș. “Știu că fanii fotbalului sunt nerăbdători, dar nu dorim să executăm doar lucrări de fațadă. Vrem să dăm Sibiului un stadion pe care se pot juca competiții europene. Pentru asta avem de planificat, contractat și executat lucrări foarte ample, cu respectarea unor proceduri legale, care nu se pot face peste noapte. Stadionul este important și pentru noi, în strategia noastră de a sprijini sportul sibian”, declară Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, potrivit unui comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

În viitor, stadionul municipal ar urma să intre într-o a treia fază de lucrări, pentru extinderea capacității la aproximativ 19.000 de locuri (față de aproximativ 4.500 câte există în prezent, după demolarea unei peluze și a unei tribune).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

raspandache

Acum 3 ani

Mă tot întrebam de ce n-au lăsat echipa să retrogradeze sezonul trecut. Acum am răspunsul: mai aveau un tun de dat. Sezonul acesta va fi sfârșitul echipei și al stadionului.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 3 ani

Ma tot intrebam: de ce mai respiri?!? Nu am gasit inca raspunsul... pai, mai desteptule, daca asteptau un tun, nu-l asteptau pe asta de 1 mil. euro, il asteapta pe ala de multe milioane (construirea tribunelor), ori atunci pica tot ce mormai tu acolo! Habar nu aveti ce e cu voi, dar va bagati in seama... ia, zi repede, ai habar cum se numeste exact echipa de fotbal?!?
Raspunde

kokos

Acum 3 ani

Dispari ba, de -aici cu prostiile tale!
Raspunde

Năpârc

Acum 3 ani

Raspandache ești cumva proroc sau ghiciror în stele .Când vă aud cu remarcile ăstea ....parcă nu vă mai maturizați odată.Nu ști nici ziua de mâine apoi peste un an.
Raspunde

Brian Loman

Acum 3 ani

De ce nu te gândești că fiind vorba de un finantator al echipei, are tot interesul ca echipa să joace acasă și să meargă bine.
Raspunde

Terra Building, mâna murdară a Primăriei

Acum 3 ani

Calitatea lucrărilor, a celor de la Terra Building, se poate vedea în tot cartierul Lazaret: pe toate străzile, dar absolut pe toate, au apărut denivelări ale asfaltului, tasări din cauza necompactării corespunzătoare a solului.
Raspunde

Sibian

Acum 3 ani

..Terra building e ca un tantar.De unde poate suge tot apoi dispare
Raspunde

S

Acum 3 ani

Auzi ca peste noapte... De ce nu ați făcut licitația asta-primăvara, ca să se fi apucat de treaba imediat cum se termina campionatul?
Raspunde

Silviu

Acum 3 ani

Oameni buni (vorba vine!), ce v-a impiedecat sa lansati procedura de licitatie in primavara si sa faceti lucrarea in pauza competitionala? Si astea doua meciuri jucate la Mures de ce nu s-au jucat acasa daca de abia acum se da ordinul de incepere a lucrarilor?!? Etapa 3 o sa dureze mult si bine, poate copiii jucatorilor sa joace pe un stadion cu 19000 locuri.
Raspunde

Pepe

Acum 3 ani

Ma si intreb de ce mai fac licitații daca bildingii castiga intotdeauna?
Raspunde

Asaniciodata

Acum 3 ani

Dupa demolarea voastră poate ..si daca om avea la primărie nemti nu sași sau nemteni ..
Raspunde

Valjan jan

Acum 3 ani

TERA Bulding Firma din mediu rural Orlat se straduie sa faca lucrari bune mai bune decat smecheri orasului Cunosc multe lucrari executate de la cap coada si sant de calitate ...Noi romani santem un fel curios de oameni ...barfim si nu ne place nimeni si nimica sin loco ,doar straini sant buni ...Felicitari ptr Patron si viteza ca anul asta sa ne incalzim pe stadionul nostru
Raspunde

Baba Astrid depășită...

Acum 3 ani

Băcilă de la Terra Building acționează în Primărie cu ajutorul viceprimăriței Bokor. Vizante răspunde la comenzi ca un pampalău și se mulțumește cu puțin, foarte puțin...
Raspunde

Albu

Acum 3 ani

Lucrari de doi bani pe Bielz.
Raspunde

McD

Acum 3 ani

Sunt curios daca conductele de apa care vor alimenta instalatia de irigatie si apoi cele care vor prelua surplusul de apa de sub noul gazon, au fost deja ingropate pe sub noua pista de atletism a stadionului...ca daca nu atunci iese cu complicatii si cu cheltuieli neprevazute sau termene decalate.. si uite asa ne apuca primavara 2020, sau chiar vara...dar sa nu fim carcotasi si sa credem ca totul se rezolva in cele 75 de zile (lucratoare sau calendaristice?)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus