Marţi,
23.07.2024
Partial Noros
Acum
28°C

Consiliul județean are un nou secretar, după 3 ani. Acesta a depus jurământul cu mâna pe Constituție și Biblie

Consiliul județean are un nou secretar, după 3 ani. Acesta a depus jurământul cu mâna pe Constituție și Biblie

Consiliul Județean Sibiu are un nou secretar, după ce funcția a fost neocupată timp de 3 ani. Acesta este Radu Ioan Răceu, fost angajat în Administrația Județeană a Finanțelor Publice. Răceu va ridica un salariu de aproximativ 3.000 de euro lunar.

„Azi, Radu Ioan Răceu - noul secretar al județului Sibiu a depus jurământul prin care își asuma că va respecta Constituția României, drepturile și libertățile fundamentale ale omului și va aplica în mod corect și fără părtinire legile țării. Acesta are o experiență de peste 8 ani, în domeniul juridic, fiind consilier în Administrația Județeană a Finanțelor Publice, si de asemenea, șef serviciu în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Îi urăm bun venit în echipa Consiliului Județean Sibiu și mult succes în activitate!”, a anunțat Consiliul Județean pe pagina sa de Facebook.

noul secretar al cj sibiu ioan radu raceu 2

La postare au fost atașate câteva fotografii de la ceremonie, la care au participat președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, vicepreședintele CJ, Marcel Luca, și cea care a asigurat interimatul funcției de secretar, Rodica Țârlea.

De anul trecut au fost organizate două concursuri pentru ocuparea postului ocupat temporar, însă fiecare din aceste concursuri s-a încheiat fără ca vreun candidat să treacă de toate probele.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/07/15/concursul-pentru-postul-de-secretar-al-judetului-mai-ramas-un-singur-candidat/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

11 comentarii

McD

Acum 4 ani

3000€ salariu brut sau netto? Este totusi o diferenta!!!...va ridica de fapt inseamna netto, dar trebuie specificat...
Raspunde

nedumerit

Acum 4 ani

O caruta de bani pt. un bugetar...
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

Funcţii bănoase la stat Şi al treilea membru CA de la FGDSPP pare a avea culoar politic. Ioan Răceu a fost şeful ANAF Sibiu până în 2012, când a devenit director în Ministerul Finanţelor. Soţia sa, Minerva Răceu, a fost consilier local PDL în Sălişte, iar în 2016 era salariată a Fondului Român de Contragarantare (FRC) SA, o altă structură din stufosul sistem financiar român destinată privilegiaţilor. 400.000 lei au câştigat într-un an soţii bugetarii Răceu Soţii Răceu au 6.000 de metri pătraţi de teren intravilan în localităţile sibiene Sălişte şi Tilişca, un apartament în Sibiu, două case în Sălişte, un Mercedes şi au depus în 2015 şi 2016 suma de 137.500 lei în bănci. Ioan Răceu raporta pentru 2016 venituri de 103.428 lei de la MFP, 25.404 lei ca administrator la Monitorul Oficial, 43.988 lei ca membru CA la Tarom SA şi 45.783 lei de la FGDSPP, în timp ce soţia declara 69.017 lei ca şef birou la Trezoreria Sălişte şi 118.819 lei ca angajată a FRC SA.
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

Nu stiu ce legaturi are Raceu cu Blejnar si cu mafia sibiana, nefiind din zona. Insa stiu secretul care explica metinerea acestui personaj sinistru in functia de director general in MFP. Este protejatul si prietenul personal al lui Gheorghe Gherghina, cu care ar fi fost se zice coleg de facultate sau de armata, nu stiu care varianta e adevarata (poate ambele). Gratie protectorului sau, acest pedelist notoriu din Sibiu este SINGURUL angajat al Ministerului Finantelor Publice – fie el functionar sau demnitar – care apare pe lista beneficiarilor de locuinte de serviciu, cu chiria platita de minister. Un apartament de 3 camere ultracentral cu chiria platita de MFP, ca n-are bani saracul. Nu e prieten apropiat doar cu Gherghina ci si cu Ion Ariton, drept pentru care la inceputul lui 2012, cand a fost adus in minister, sa benefieze si Bucurestiul de expertiza si capacitatile manageriale ale individului, se lauda cu vizitele frecvente la grupul senatorial PDL. Prostia crasa, incapacitatea profesionala si manageriala, rautatea viscerala a individului sunt deja de notorietate nu doar in MFP ci si pe la operatorii economici cu capital de stat cu care are contact ca director la Directia generala de legislatie si reglemetare in domeniul activelor statului. Unii dintre conducatorii din minister nici nu mai sufera sa-l vada si ii cheama subordonatii, dar nu conteaza, fiind protejatul lui Gherghina. Acest pedelist (daca nu si-o fi schimbat carnetul intre timp) este si membru in CA al RA Monitorul Oficial si al Loteriei Nationale, membru in comisii de privatizare si multe ale “beneficii”. Va imaginati, in plin scandal pentru trecerea in subordinea Guvernului a Monitorului Oficial, in CA al regiei era cel putin un membru PDL. Comportamentul agresiv la adresa subordonatilor al individului (in special la adresa femeilor), verbal dar chiar si fizic, a imbolnavit grav doi dintre acestia (probleme cardiace si dermatologice) si a provocat plecarea in masa a unor subordonati in 2012(inlocuiti insa cu oameni noi). Vorbeam de comportamentul agresiv fizic al individului pentru ca nu se rezuma la racnete, insulte si injuraturi. Nu lipsesc nici scatoalcele si imbrancelile. Niciun derapaj al individului, nici comportamental, nici profesional, nu poate fi sanctionat datorita inaltei protectii pe care i-o asigura Gherghina.
Raspunde

Ttre

Acum 4 ani

Trăiască tata din minister
Raspunde

sorin u.

Acum 4 ani

Ce mascarada ieftina.... dezgustator!!! Benzinarii isi planteaza din nou oamenii. Mafia nu moare...se transforma
Raspunde

teleormaneanul

Acum 4 ani

Cine-i de vina? Dragnea? PSD-ul?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cornel

Acum 4 ani

Domnule Mihai,este vina cuiva ca esti un frustrat? Te-ai abatut de la subiect
Raspunde

Stefanel Miclaus

Acum 4 ani

Succes in tot ceea ce faceți! Sunteți un om deosebit și profesionist.
Raspunde

BASESCU

Acum 4 ani

Mult succes. Un băiat deosebit. Timpul va dovedi acest lucru și ascultați-ma ca nu vorbesc prostii!
Raspunde

Marius

Acum 4 ani

Respecte, domnule Răceu si cat mai multe realizari.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus