Sâmbătă,
27.04.2024
Cer Senin
Acum
7°C

VIDEO Ce poți găti din Grădina ta de la oraș?

VIDEO Ce poți găti din Grădina ta de la oraș?

Legumele și plantele aromatice pe care le poți crește pe balconul apartamentului, ori în grădina din apropierea casei joacă un rol esențial în definirea unor preparate simple, dar gustoase. Doi dintre cei mai cunoscuți bucătari ai Sibiului, Dani Joarză și Ioan Bebeșelea, ne prezintă două rețete simple, în care plantele și legumele din grădina ta de la oraș sunt ingrediente-cheie.

Dani Joarză, bucătarul restaurantului Hochmeister, și Ioan Bebeșelea, cel al restaurantului Syndicat Gourmet, ne-au primit în bucătăriile lor pentru a prezenta fiecare câte o rețetă simplă, care are la bază legume sau plante aromatice care pot fi crescute inclusiv pe balconul unui apartament. Pentru prima rețetă, de paste cu brânză de capră, Dani Joarză a pus în evidență aromele pe care le imprimă mâncării busuiocul proaspăt, măcrișul iepurelui și roinița, un fel de mentă sălbatică. “E foarte important să avem cât mai multe verdețuri la îndemână pentru mâncare. Verdețurile nseamnă sănătate“, atrage atenția Dani.

Supă rece de legume, pregătită de Ioan Bebeșelea Supă rece de legume, pregătită de Ioan Bebeșelea

Ioan Bebeșelea ne prezintă o rețetă de gazpacho, o rețetă de vară foarte simplă, dar în care bucătarul sibian și-a adus aportul propriu: a adăugat și pepene, dacă tot e sezonul acestuia. În plus, Ioan a propus ca în această rețetă să fie folosit și uleiul de dovleac, care este “uleiul nostru de măsline“. “E important să avem legumele proaspete, pentru că sunt mult mai gustoase. E fain să poți găti cu ce ai pe la tine prin zonă“, spune Ioan.

Modul de pregătire al celor două preparate îl puteți urmări în imaginile de mai jos.

 

Acesta este un material publicat în cadrul proiectului “Grădina mea de la oraș“, inițiat de Turnul Sfatului cu susținerea administrației locale. Scopul proiectului este acela de a determina cât mai mulți sibieni să își amenajeze o grădină de legume în balcon sau în jurul casei. 

sigla PMS redimensionata

“Grădina mea de la oraș“ este o acțiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

Logo-CJ-Patrat-Color

“Grădina mea de la oraș“ este o acțiune cofinanţată de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Comunității.

Logo - Oasis

Sponsor principal: Oasis

Print

Sponsor: Soma Sibiu

gradina verde

Partener: Grădina Verde Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus