Miercuri,
24.07.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Gusturile Verii a adus 20.000 de oameni în Piața Mare

Gusturile Verii a adus 20.000 de oameni în Piața Mare

În Piața Mare au fost servite 5.000 de porții de mâncare publicului sibian și turiștilor. „Gusturile Verii” a adus peste 20.000 de oameni care au putut alege din specialitățile culinare pregătite de 30 de bucătari profesioniști. Prin eveniment s-a încurajat consumul produselor locale și tradiționale prin modernizarea rețelor bătrânești.

„Gusturile Verii”, evenimentul gastronomic din Piața Mare a adus peste 20.000 de oameni care au avut ocazia de a degusta specialități culinare din multiculturalitatea românească în reinterpretarea bucătarilor premiați. Sibienii și turiștii au avut ocazia de a alege din cele 30 de preparate culinare pregătite de cei 30 de bucătari experți. În total au fost 5.000 de porții de mâncare oferite publicului curios.

gusturile-verii-sibiu-2019-3

Evenimentul a fost organizat în cadrul Sibiu Regiune Gastronomică, în cadrul lui s-au adus „elogii” produselor locale de sezon, folosite în preparate îndrăznețe mai puțin cunoscute publicului, prin excelență acesta a fost rolul restaurantului pop-up. Pe lângă noul record stabilit la nivel național cu proțapul celor 16 oi, organizatorii și-au propus să popularizeze carnea de oaie, cea mai curată carne. Creștrea consmului de produse locale a fost sărbătorită în cadrul acestui eveniment, trebuie serbată pentru că este în strânsă legătură cu sustenabilitatea. Această creștre aduce cu sine diversificarea ofertei locale.

sursa: Gusturile Verii sursa: Gusturile Verii

Prin fiecare acțiune organizată în cadrul Sibiu Regiune Gastronomică se încurajează descoperirea universului bucatelor tradiționale și a produselor crescute după vechea datină. Prin aducerea în modernitate a produselor tradiționale publicul își educă gusturile. Încă din 2014, odată cu implementarea proiectului unic la nivel mondial al Congresului Mondial al Tradițiilor Culinare, a început un demers al implicării bucătarilor și al iubitorilor de mâncare în reinterpretarea bucatelor românești.

Următorul eveniment va fi „Gusturile Toamnei”, urmat de ediția a doua a Congresului Mondial al Tradițiilor Culinare și de „Gusturile Iernii”.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus