Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
20°C

Programul Târgului Creatorilor Populari din Muzeul ASTRA

Programul Târgului Creatorilor Populari din Muzeul ASTRA

În Muzeul ASTRA are loc cea de a XXXVI-a ediție a Târgului Creatorilor Populari și Tradiție și cultură gastronomică de pe Valea Târnavelor, unde vor participa comunității din Șeica Mică și Șeica Mare. Spectacole de muzică și dans vor invada pădurea Dumbrava pe parcursul celor trei zile de festival. Duminică se vor organiza ateliere de gătit cu bucătarii din Șeica Mică și Șeica Mare.

Târgul Creatorilor Populari și evenimentul Tradiție și cultură gastronomică de pe Valea Târnavelor începe de vineri, 16 august. În prima zi sunt organizate spectacole, de la ora 11:00 până la 13:00 vor fi prezenţi cei de la Ansamblul de cântece și dansuri Haiducii cu Mariana Dobzeu în cadrul gospodăriei atelier de fluierari din Hodac, județul Mureș. Între orele 16:00 – 17:00  la gospodăria-atelier de spătari din județul Hunedoara cei de la Hocus Pocus Trulala vor organiza un spectacol de teatru interactiv. De la ora 16:00 până la ora 18:00 Grupul Doruri Sibiene și Școala de dans Ioan Macrea se vor alătura Gabrielei Oancea, interpret din Mărginimea Sibiului pentru un spectacol inedit.

TCP_Muzeul ASTRA

Spectacolele continuă și sâmbătă când ansamblului de cântece și dansuri Haiducii se vor alătura interpreților cântecului popular românesc Giulia Albu, Mihaela Lal, Iulian Nistor, Ştefania Coţofan și Radu Goţa. Programul de dansuri va fi prezentat de Școala de dans Ioan Macrea la târgul de țară de la 12:00. Teatrul interactiv va începe la ora 12:00 și se încheia la 13:00 la gospodăria-atelier de dogari-rotari din județul Hunedoara alături de trupa Hocus Pocus Trulala. Iar la târgul de țară continuă cântecele și dansurile cu ansamblul Haiducii, între 17:00 și 19:00.

Duminică, 18 august, ziua o începe ansamblul Haiducii alături de Mariana Dobzeu, Angela Laur și Rodica Tăbâica, între orele 10:00 și 12:00. La târgul comuniaţilor rurale de la orele 12:00 va fi program de dansuri populare cu elevi școlii din Șeica Mică și ansamblul de dansuri Florile Visei din Șeica. Continuă și teatrul interactiv prezentat de trupa Hocus Pocus Trulala, la gospodăria-atelier de dogari-rotari din județul Hunedoara începând cu ora 12:00.

sursa: Muzeul ASTRA sursa: Muzeul ASTRA

Duminică de la ora 10:00 până la 16:00 în cadrul evenimentului Cultură și gastronomie locală de pe Valea Târnavelor cu prezența comunităților din Șeica Mică și Șeica Mare se organizează ateliere de gătit produse tradiționale, precum ciorbă de paparadă acrită cu rabarbăr, ardei umplut și prăjitură cu scorțișoară.

Vineri, sâmbătă și duminică se vor organiza ateliere. În Etno-Tehno-Parc va avea loc în cadrul evenimentului Școala în satul tradițional cu un atelier de împletit coșuri din nuiele între 10:00-14:00. Iar la gospodăria-atelier de spătari din județul Hunedoara, între 11:00 – 18:00, Asociația Semne Cusute va organiza un atelier demonstrativ de croit, cusut și brodat ii și cămăși tradiționale, urmată de prezentarea colecției Mindful design.
 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus