Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
14°C

2019: aproape 400 de mașini abandonate pe străzile Sibiului

2019: aproape 400 de mașini abandonate pe străzile Sibiului

În urma sesizărilor făcute de sibieni și a controalelor inspectorilor Primăriei, în cursul acestui an au fost numărate 382 de autovehicule abandonate pe domeniul public al Sibiului.

Din cele 382 de mașini, 183 au fost ridicate de proprietarii lor, în urma somațiilor primite de la Serviciul de Administrare a Domeniului Public. Alte 46 de mașini au fost ridicate de reprezentanții Primăriei deoarece proprietarii acestora nu au răspuns somațiilor. Mașinile ridicate urmează să fie valorificate – la fier vechi - după ce vor fi supuse unor expertize. În fine, alte 25 de autovehicule urmează să fie ridicate. Pentru restul de 128 de vehicule abandonate, reprezentanții Primăriei spun că procedurile sunt în diferite etape: “identificarea proprietarilor, emiterea unui anunț în presă în cazul autovehiculelor fără stăpân, verificarea în teren în urma comunicării celei de-a doua somații la domiciliu, întocmirea documentației pentru declararea acestor autovehicule ca abandonate sau fără stăpân și în vederea ridicării acestora din teren“, enumeră reprezentanții administrației locale.

Aceștia susțin că eliberarea domeniului public, a locurilor de parcare, a terenurilor virane sau a spațiilor verzi de mașini abandonate reprezintă proceduri îndelungate. “Legislația prevede proceduri de durată în cazul acestor autovehicule care includ identificarea și somarea proprietarului, demersurile pentru intrarea în proprietatea municipiului, expertizarea în vederea valorificării și vânzarea acestor autovehicule abandonate ca fier vechi“.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus