Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Primul termen al procesului dintre primarul Fodor și prefectul Muntean s-a încheiat în trei minute

Primul termen al procesului dintre primarul Fodor și prefectul Muntean s-a încheiat în trei minute

Doar trei minute a durat prima ședință de judecată din procesul în care Astrid Fodor cere anularea ordinului emis de prefectul Adela Muntean pentru încheierea înainte de termen a mandatului de primar al Sibiului. Ordinul respectiv a fost suspendat până la finalizarea acestui proces.

În dimineața zilei de marți a fost programat primul termen al procesului deschis de Astrid Fodor în 10 iulie 2019, împotriva ordinului emis de prefectul Adela Muntean la în 3 iulie 2019. Deși Legea administrației locale recomandă ca un astfel de proces să se încheie în cel mult 30 de zile, iar decizia instanței de fond să fie definitivă, primul termen a fost fixat pentru dimineața zilei de 20 august. Iar acest prim termen s-a încheiat cu o amânare, deoarece judecătoarea Mirela Hancăș a formulat cerere de abținere. În același timp, și reprezentanții Instituției Prefectului au formulat cerere de recuzare a judecătoarei – tot Mirela Hancăș a fost cea care a judecat și cererea de suspendare a ordinului de prefect în discuție, cerere pe care a încuviințat-o pe data de 19 iulie. Recuzarea a rămas, însă, fără obiect, deoarece cererea de abținere redactată de judecătoarea Mirela Hancăș a fost admisă, fiind desemnat un nou complet de judecată. “Cererea s-a admis, a fost desemnat completul C5 de judecată. Urmează să fiți citați“, a spus judecătoarea la termenul de judecată de marți.

Astrid Fodor a fost reprezentată la acest prim termen de doi avocați: Florența – Violeta Jugănaru, avocată a Baroului Argeș, cea care a reprezentat-o pe primar în procesul de suspendare al ordinului, și Lucian Chirilă, din cadrul Baroului Sibiu, cel mai apreciat nume în materie de contencios-administrativ la Sibiu.

Acest proces aflat pe rolul Tribunalului Sibiu are drept obiect anularea ordinului emis de prefectul Sibiului. În paralel se derulează un alt proces, cel pentru suspendarea efectelor acestui ordin până la finalizarea primului proces. Pe fond, Tribunalul Sibiu a admis cererea de suspendare. Instituția Prefectului a atacat această hotărâre la începutul acestei luni, iar recursul se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia, instanță care nu a stabilit, deocamdată, un termen.

Mandatul lui Astrid Fodor a fost considerat drept “încheiat înainte de termen“ de către prefectul Sibiului ca urmare a unui proces de incompatibilitate, pe care primarul Sibiului l-a pierdut definitiv și irevocabil în primăvara acestui an. Potrivit hotărârii Înalte Curți de Casație și Justiție a României, Astrid Fodor a fost incompatibilă în perioada 2012 - 2014, deoarece a deținut simultan și funcția de viceprimar și calitatea de membru neremunerat al consiliilor de administrație a două instituții de învățământ.

Citește și Cum poate câștiga, definitiv, primarul Astrid Fodor procesul cu prefectul Adela Muntean? Cu matematică!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus