Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

În ciuda aparențelor, sunt mai puțini cerșetori în Sibiu. 270 de amenzi de la începutul anului

În ciuda aparențelor, sunt mai puțini cerșetori în Sibiu. 270 de amenzi de la începutul anului

Deși centrul Sibiului pare mai plin ca niciodată de persoane, majore și minore, care fac apel la mila publică, Poliția Locală susține că numărul lor este în scădere. Conform datelor oferite de Primăria Sibiu, de la începutul anului au fost aplicate 270 de sancțiuni pentru apelare la mila publicului în suma de 55.350 lei; 104 avertismente verbale pentru apelare la mila publică și 5 sancțiuni pentru îndemnarea minorilor la săvârșirea de contravenții - apelare la mila publică - în valoare de 2.350 lei. ”Poliția Locală Sibiu nu a constatat o creștere a fenomenului de cerșetorie în prezent. În aceeași perioadă a anului 2018 au fost aplicate 432 sancțiuni pentru apelare la mila publică și 9 sancțiuni pentru îndemnarea minorilor la săvârșirea de contravenții - apelare la mila publică”, se arată în informare.

În continuare, cele mai des întâlnite locuri unde își fac simțită apariția cerșetorii, de cele mai multe ori minori, sunt: Piața Mică, Piața Mare, zona Teatrului Național ”Radu Stanca”/ Cazarma 90, bulevardul Nicolae Bălcescu și pasajele pietonale din zona Pieței Unirii. De asemenea, cerșetori sunt adesea întâlniți și în parcările marilor centre comerciale.

Raportul Poliției Locale pe anul 2018 relevă un număr de 646 de sancțiuni aplicate pentru ”apelare în mod repetat la mila publicului”. În 2017 au fost acordate 626 de amenzi pentru apelarea în mod repetat la mila publicului sau pentru îndemn de apelare la mila publicului. Suma totală a amenzilor a fost de 336.659 de lei.

Pentru a reclama orice formă de abuz asupra minorilor este la dispoziție Telefonul Copilului – 0269983. Acest număr de telefon poate fi apelat de luni până vineri în intervalul orar 08.00 – 16:30, de către orice persoană (adult sau copil) care doreşte să sesizeze cu privire la situaţia unui copil abuzat, neglijat, aflat în situaţie de risc sau în dificultate.”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus