Vineri,
03.02.2023
Parțial Noros
Acum
0°C

GALERIE FOTO - Sibiu a scăpat de blestemul vrăjitoarei Despina

GALERIE FOTO - Sibiu a scăpat de blestemul vrăjitoarei Despina

Cea de a nouăsprezecea ediție a Festivalului Medieval „Cetați Transilvane”, Blestemul Vrăjitoarei, a readus atmosfera medievală în centrul orașului prin Iarmarocul Medieval, demonstrațiile de luptă și vitejie ale cavalerilor, atelierele medievale, spectacole pirotehnice și concerte. Timp de trei zile centru istoric a fost sub blestemul puternicei vrăjitoare Despina.

Turiștii și sibienii care au ales să treacă pragul Festivalului Medieval Cetăți Transilvane, avut loc la finele săptămânii trecute, au avut parte de trei zile cu o atmosferă unică. Taberele medievale, Iarmarocul, turnirurile, concertele stradale și cele de pe scena din Piața Mare, au făcut ca centrul Sibiului să vibreze la fel cum se întâmpla în trecutul medieval.

Festivalul Medieval - Blestemul Vrăjitoarei 5Peste 200 de artiști au făcut ca cele aproximativ 130 de evenimente desfășurate în festival, să creeze un ambient unic și savurat cu plăcere de cei aproximativ 30.000 de oameni care au ajuns în Piața Mare și pe pietonala de pe Nicolae Bălcescu între 23 și 25 august. Parada festivalului, avută loc în prima zi, spectacolul oferit de participanți fiind unul la înălțimea celei de a 19-a ediții.

Festivalul Medieval - Blestemul Vrăjitoarei 7Cocertele susținute de Cimpoierii din Transilvania maghiarii de la Holloenek Hungarica și belgienii de la Prima Nocta, au închis serile medievale. Spectacolul pirotehnic al Cavalerilor Cetății Roșii a făcut posibilă dezlegarea blestemului, alături de Farmecele Nopții ale celor de la Anacronism. Blestemul a fost ridicat definitiv în momentul mult așteptat al serii, atunci când cei mai vrednici cavaleri și-au încrucișat săbiile în fața întregului oraș, iar blestemul a fost ridicat. Cea de a 19-a ediție s-a încheiat cu un spectacol pirotehnic marca Crispus - The Art of Fire.

Festivalul Medieval - Blestemul Vrăjitoarei 12Au vizitat Sibiul, special pentru acest eveniment turiști din întreaga Europa, dar și din Algeria, Nigeria sau Maroc care s-au arătat impresionați de ceea ce au văzut.

Festivalul Medieval - Blestemul Vrăjitoarei 8Festivalul ajuns la a nouăsprezecea ediție a fost organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu. Evenimentul a fost răcorit de Bergenbier. Partener de eveniment a fost Zacaria.

Festivalul Medieval - Blestemul Vrăjitoarei 15 Festivalul Medieval - Blestemul Vrăjitoarei 11Festivalul Medieval - Blestemul Vrăjitoarei 14 Festivalul Medieval - Blestemul Vrăjitoarei 13 Festivalul Medieval - Blestemul Vrăjitoarei 10 Festivalul Medieval - Blestemul Vrăjitoarei 6 Festivalul Medieval - Blestemul Vrăjitoarei 3 Festivalul Medieval - Blestemul Vrăjitoarei 2 Festivalul Medieval - Blestemul Vrăjitoarei 1 Festivalul Medieval - Blestemul Vrăjitoarei 4

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Toma

Acum 3 ani

...VAJITOAREI Despina?Un pic de atentie in plus nu strica!
Raspunde

Hermina Jaslevic

Acum 3 ani

Trist festival. Trebuia sa se termine si cu lipsa de continut a acestui orasel.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus