Luni,
28.11.2022
Ceata
Acum
0°C

România propune „La Gormera”, filmul lui Corneliu Porumboiu, pentru Oscar 2020

România propune „La Gormera”, filmul lui Corneliu Porumboiu, pentru Oscar 2020

Propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internațional” a premiilor Oscar 2020 este „La Gomera” regizat de Corneliu Porumboiu, potrivit datelor de la Mediafax. Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes în 2019.

Filmul „La Gomera” a primit majoritatea voturilor în ședința Comitetului de selecție anuală a filmului românesc pentru participarea la secțiunea „cel mai bun lungmetraj internațional” a premiilor Oscar. Consiliul a fost format din Dana Duma – critic de film, Ionuț Mareș – critic de film, Irina Trocan – critic de film, Iulia Blaga – critic de film, Cristina Corciovescu – critic de film și Mihai Chirilov – director artistic TIFF.

Potrivit regulamentului premiilor Oscar, filmele eligibile au fost cele care au avut sau vor avea premiera în perioada 1 octombrie 2018 – 30 septembrie 2019. Comitetul a avut de ales dintre cinci lungmetraje înscrise. Filmul lui Porumboiu va avea premiera în cinematografele românești pe 13 septembrie. „La Gomera” va putea reprezenta România și la premiile Academiei de Film European.

Din distribuția filmului fac parte Catrinel Marlon, Rodica Lazăr, Sabin Țambrea, Julieta Szönyi, George Piştereanu, István Teglas, Agustí Villaronga, Cristóbal Pinto şi Antonio Buíl. Pelicula a fost filmată și în Spania și Singapore. Povestea urmărește un polițist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. Vlad Ivanov îl joacă pe polițistul Cristi, care ajunge pe insula La Gomera în Spania. Învață limbajul localnicilor pentru a îl elibera pe Zsolt, un traficant arestat în București și singurul om care știe unde sunt ascunși banii.

Nominalizările de la Oscar 2020 la categoria „cel mai bun lungmetraj internațional” vor fi anunțate pe 13 ianuarie. Gala premiilor Oscar va avea loc pe data de 9 februarie 2020.

Sursa foto principal: Digi24

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus