Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Independența SA, singura ofertă pentru noul sediu al Tribunalului, a fost respinsă

Independența SA, singura ofertă pentru noul sediu al Tribunalului, a fost respinsă

După o serie de încercări în vederea stabilirii unui nou sediu pentru Tribunalul și Judecătoria Sibiu, procedurile vor fi reluate.

Procedura de achiziție publică pentru închirierea unui spațiu în care să funcționeze Tribunalul și Judecătoria Sibiu va fi reluată, anunță reprezentanții instituțiilor. Informația vine după ce singura ofertă primită la ultima procedură a fost respinsă.

”Tribunalul Sibiu a demarat procedura de închiriere a unui imobil cu destinația sediu administrativ pentru desfășurarea activității Tribunalului Sibiu și Judecătoriei Sibiu.

La data de 27.08.2019, Comisia de evaluare a procedat la verificarea singurei oferte financiare finale, depusă de SC Casa Albă Independența SA.

În urma verificării propunerii financiare, Comisia de evaluare a stabilit că oferta financiară SC Casa Albă Independența SA este neconformă.
Întrucât oferta nu a fost declarată câștigătoare, urmează a se relua procedura de achiziție publică”, a transmis purtătorul de cuvânt al instituției, Cornelia Prundaru, într-un comunicat de presă.

Reprezentanții Tribunalului și ai Judecătoriei Sibiu caută un spațiu în care să funcționeze pe o perioadă de minim cinci ani. Prevăzători – având în vedere dezastrul în care s-a transformat proiectul de reabilitare a Palatului Justiției din Sibiu- magistrații sibieni au în vedere și posibilitatea prelungirii acestui contract.

Printre condițiile impuse prin caietul de sarcini pentru selectarea viitoarei chirii (spațiile folosite acum pe Calea Dumbrăvii ar trebui, teoretic, eliberate în câteva săptămâni) se numără o suprafață utilă de aproximativ 4.500 de mp (plus încă cel mult 450 de mp), din care holurile să aibă o suprafață de cel mult 1.000 de mp (dacă acestea sunt mai mari, chiria oricum va fi plătită pentru cel mult 1.000 de mp de holuri).

Clădirea care ar trebui să servească drept sediul Tribunalului și Judecătoriei va trebui să fie situată în zonele de impozitare A sau B ale municipiului Sibiu și să aibă o parcare disponibilă cu cel puțin 70 de locuri.

Turnul Sfatului a arătat într-un articol anterior, consultând specialiști în domeniu, că solicitările sunt foarte greu de satisfăcut.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/08/05/magistratii-sibieni-raman-pe-drumuri-specialistii-in-imobiliare-spun-ca-in-sibiu-nu-exista-o-cladire-disponibila-pentru-tribunal/

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

HOP

Acum 2 ani

poate gasim in Cluj,Brasov........,da poate gasiti bai amaritilor,bani sa terminati vechiul sediu ! mare rusine !!!!!!
Raspunde

Nu le pasă

Acum 2 ani

Asta zic și eu. De vechea clădire a tribunalului, până la urmă clădire istorică, ce se va alege? Că stă-n paragină, se degradează zi de zi: ploaia, umezeala, vine iarna.... Am înțeles că dirigintele de șantier și-a luat catrafusele și a plecat acum ceva timp, primăria a anulat contractul, blah, blah. Păi bun, și?! Nu se poate contracta altă firmă, MAI COMPETENTĂ?! Rămâne așa?! Preferăm să băgăm banii în Independența SA (care nici măcar NU e dorită), în loc să o reabilităm o clădire istorică? Independența SA mai stă mult și bine în picioare, Tribunalul NU! Dintre toate bilele negre ale actualei administrații, asta e de-a dreptul cea mai mare, prea des trecută cu vederea. E inadmisibil și sub orice critică!
Raspunde

virginia

Acum 2 ani

apropou de vechiul... nimeni nu se sesizeaza cu ocuparea trotuarului din fata lui? inteleg ca sunt probleme de securitatea "muncii" dar imi inchipui ca daca e sa cada ceva va putea cadea pana pe partea carosabila asa ca "largirea" trotuarului in detrimentul "santierului" nu s-ar putea face? cine este proprietarul cladirii? cum plateste acesta chirie pe spatiul ocupat de santier pe trotuar? sau cumva trotuarul este deja intabulat in imobil?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus