Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Mașină spartă în Sibiu. Proprietarul își lăsase bunurile pe banchetă

Mașină spartă în Sibiu. Proprietarul își lăsase bunurile pe banchetă

Un bărbat din Sibiu a anunțat poliția că i-a fost spartă mașina ieri seară, în Lazaret. Hoțul i-a furat o borsetă cu o sumă de bani în ea, carduri bancare și alte bunuri, în valoare totală de 1.000 de lei.

Furtul ar fi avut loc în intervalul orar 19:30-22:45, spune păgubitul. Hoțul i-a spart geamul și a furat din mașină mai multe bunuri lăsate la vedere, o geantă de umăr tip borsetă, ce conținea suma de 150 lei, carduri bancare, acte de identitate, dar și alte bunuri personale. Prejudiciul cauzat a fost estimat la suma de 1.000 lei.

Fapta s-a produs în timp ce mașina era parcată pe str. A. T. Laurian din municipiul Sibiu, transmite Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu continuă cercetările în vederea identificării și tragerii la răspundere a autorului/autorilor.

Recomandarea polițiștilor

Autoritățile sibiene revin cu o serie de recomandări adresate șoferilor:

Plecând de la acest caz, recomandăm utilizatorilor autovehiculelor să nu își lase lucrurile personale la vedere - pe bord, banchete ori în torpedo. Cel mai sigur mod de adăpostire a acestora îl reprezintă portbagajul, care trebuie să fie asigurat corespunzător. Totodată, recomandăm ca bunurile de valoare să nu fie lăsate în autoturisme pe timpul staționării, indiferent de perioada în care proprietarul părăsește autoturismul -  hoții au nevoie de doar câteva secunde pentru a acționa.

În egală măsură, îi sfătuim să nu își lase la vedere genți ori portofele, chiar dacă nu conțin bunuri de valoare, întrucât acestea reprezintă principala atracție a hoților, care nu știu acest lucru și care vor acționa pentru a vi le sustrage. Documentele personale ori cheile de la mașină, locuință sau birou, nu vor fi lăsate niciodată în autoturism, cu atât mai puțin la vedere.

La părăsirea autovehiculului, să acționeze sistemul de închidere al portierelor și geamurilor, indiferent de locul unde este oprită mașina sau de durata staționării. Grija protecției propriilor bunuri vizează inclusiv mașina.

 

FOTO: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4267

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus