Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Am rumegat pe terasă la Leon alături de două muște

Am rumegat pe terasă la Leon alături de două muște

La Restaurantul Leon de pe strada pietonală Nicolae Bălcescu, bucătarul mi-a pregătit o gustare impresionantă din punct de vedere vizual, dar dificilă din punct de vedere practic.

Săptămâna ce s-a încheiat am plecat în vacanță, iar ziua de dinaintea „zborului” e întotdeauna plină: fugi încolo la auto-service, fugi încoace la spălătorie, mai trage o fugă până la magazin să iai niște merinde pentru drum etc. După câteva ore de treburi prin oraș, oricum te prinde foamea, chiar dacă în primul rând vrei să uzi mai întâi gâtul.

Cu aproape 3 ani în urmă, când am trecut pragul Restaurantului Leon, am fost recunoscuți, astfel că... am fost „dulce-șpaguiți”. De data aceasta, eram siguri că nu vom fi recunoscuți, așa că am ochit o masă la umbră la terasă. Și nu am fost - respectiv, n-am primit niciun fel de desert :)

La masă am fost conduși de unul dintre angajați, despre care ulterior am înțeles că se ocupă cu întâmpinarea oaspeților, cu adusul bucatelor și ulterior a notei de plată. E un bărbat, care părea destul de grăbit, probabil fiind zona centrală a văzut muți oameni indeciși sau răutăcioși și vrea să lucreze cât mai eficient. De fapt, chiar lângă masa noastră acesta era într-o dispută cu niște clienți, care se pare că erau în căutare de scandal, dar s-au liniștit. Apoi am deschis meniul și citesc: „Povestea restaurantului nostru începe în 2016, din dorința de a crea un spațiu prietenos, în care atât românii, cât și colaboratorii lor străini să se simtă răsfățați (...)”.

I-am spus angajatului că vreau  o limonadă simplă, pentru a-mi potoli setea. Băutura costă 12 lei și era destul de bună - nici acrișoară, nici prea dulce. Apoi am așteptat mâncarea liniștit, pe care am comandat-o uneia dintre ospătărițe. Am comandat doar un fel de mâncare - una dintre cele cu care se laudă localul, de la secțiunea „Specialitatea bucătarului”, care se numește în meniu „Specialitatea măcelarului (Arrachera steak) servit cu cartofi gratinați și salată rucola cu roșii și parmezan”.

În timp ce așteptam m-am mai uitat prin meniu - denumirile de mâncăruri sunt destul de atrăgătoare și par interesante, dar eu stau cu gândul la Arrachera steak. După aproximativ 20-25 de minute vine. Arată destul de fain pe platou - aranjat așa:

steak la Leon

Demult n-am mâncat carne de vită prin localuri. de data aceasta am zis să încerc. Despre salată și cartofii de lângă nu am ce zice - nimic ieșit din comun, deși cartofii ceia gratinați erau chiar gustoși. Carnea în schimb deși arăta bine, părea coaptă, interiorul avea un roz frumos, nu crud, la rumegat a fost o adevărată provocare. Aș putea spune că am avut chiar un chin să mănânc două dintre cele trei felii, pentru că pe prima am mâncat-o fără multe întrebări, fiind flămând. Repet, la gust era plăcută carnea, mai ales datorită acelei bucăți de unt care s-a topit peste ea, la rumegat însă am avut un pic de furcă. Mai mult, pe tot parcursul mesei am avut de luptat și cu două muște care nu se încumetau să mă lase să rumeg în voie. Dar, mă rog, asta nu e vina localului...

60 de lei a costat această porție. La final nu voiam decât să beau 100 de grame de cognac și apoi o bere. Dar urma un drum lung și am amânat plăcerea pentru vacanță.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Filigorian Vasile

Acum 4 ani

Balcescu arata din pacate ca in anii 90, comparat cu piata mica sau mare. Ar trebui facut ceva pentru infrumusetre, pe balcescu.... puse statui, reamenajat... CEVA ! Dar nu statui kitsch, precum chestiile alea din fata d ela telefoane.... poate gasim ceva artisti plastici sau facem concursuri pentru infrumusetare, pentru statui, etc, pentru chestii decorative stradale si reamenajare.... poate poate ?
Raspunde

Andrei

Acum 4 ani

Mă disperă localurile care colcăie de muște și de țânțari. Având în vedere sumedenia de boli pe care aceste drăcii le pot transmite, nu ar strica o dezinsecție regulată!
Raspunde

Lola

Acum 4 ani

Atentie la greselile de ortografie si la sensul cuvintelor! Inteleg ca erati inainte de vacanta, dar un jurnalist care se respecta isi corecteaza cu atentie textele. Iar daca tin cont de titlul articolului, in care ne informati ca ati ”rumegat pe terasa la Leon alaturi de doua muste”, incep sa ma intreb de cand rumegatoarele scriu in ziar. Nu de alta, dar in cazul oamenilor ”a rumega” este folosit, de cele mai multe ori, in sens depreciativ … RUMEGÁ, rúmeg, vb. I. 1. Intranz. (Despre rumegătoare; la pers. 3) A mesteca a doua oară mâncarea întoarsă din stomac. 2. Tranz. A mesteca ceva în gură; (depr.; despre oameni) a mânca mult și încet. 3. Tranz. Fig. A medita pe îndelete asupra unui fapt, a-l examina îndelung. – Lat. rumigare. (sursa: https://dexonline.ro/definitie/rumega) ”Demult nu am …” nu cumva trebuia ”De mult nu am …”? ”. de data aceasta ...” = ”. De data aceasta ...” Parerea mea este ca ar fi bine sa acordati o atentie mai mare cuvintelor pe care le folositi in articolele publicate si sa corectati cu mai multa atentie cele scrise pentru a fi publicate.
Raspunde

Vasile Von Vasile

Acum 4 ani

Bravo Lola. Și mai sunt... care nu se încumetau... (a încumeta = a îndrăzni) cognac (ne-am dat dreacului, od ăm pe franțuzisme) Carnea fost coaptă în cuptor? ”Săptămâna ce s-a încheiat am plecat în vacanță” Nu-ș de ce, da' parcă articolul nu e scris de același autor ca restul...
Raspunde

S

Acum 4 ani

@andrei Vai, zici ca ești în mlaștină infestata de malarie... Transmit pe dracu boli. Vezi ca chestiile astea cu pesticide (cancerigene, alea), nu mai sunt asa la moda acolo unde nu e o problema reala (ca la Sibiu) .
Raspunde

S

Acum 4 ani

@lola Dex-ul e explicativ. Nu stabilește semnificația cuvintelor, ci o consemnează. Iar dacă omul a vrut sa folosească creativ un cuvânt, cu licență artistica, cu trimitere la felul cum mesteca rumegatoarele, sa folosească o asociere, cine ești tu sa saracesti limba și sa limitezi legăturile și trimiterile lingvistice, bogăția limbii? Un robot, cumva? Si mai zici și ca "de cele mai multe ori" e folosit depreciativ termenul. Da, adică nu întotdeauna. Iar de umor ai auzit, robotule?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus